עבור לתוכן

חומרים להכנת מעגל מודפס בבית+שאלה בקשר לטרנזיסטורים

Featured Replies

פורסם

אז, בא לי להכין מעגל מודפס. ראיתי שאפשר להכין בבית - צריך איזה משהו שאפשר להדפיס עליו ואז להעביר אותו למשטח נחושת ופלסטיק. צריך כמובן את המשטח נחושת ופלסטיק, וצריך סודה קאוסטית. עכשיו השאלה - מאיפה לעזאזל אני משיג את אלה?

דבר נוסף - הידע שלי בחשמל לא משהו, ולכן לא הצלחתי להבין משהו - משום מה נכנס לי לראש שאפשר ליצור מקור זרם בעזרת נגדים NPN Bipolar Junction Transistor אחד. חיפשתי בתמונות בגוגל, ונראה לי שרוב השרטוטים דרשו Zener diode או לפחות 2 BJT-ים...

אז, אפשר עם BJT אחד ובלי Zener Diode?

תודה!

פורסם

מדריך - http://hwzone.co.il/guides/htpcb

כל ה "מקורות זרם" הם מעגל שלוקח מתח ממקור מתח רגיל, ומספק ביציאה שלו זרם קבוע בתחום מוגבל של התנגדויות שאתה מחבר אליו (מ 0 ohm עד להתנגדות מסויימת זרם קבוע). מה קורה כשאתה מגיע לגבול הזה ? חלק יתחילו לתת זרם קצת לא נכון ככל שאתה מתקרב יותר, חלק יעברו בדיוק בנקודת הגבול למצב מתח קבוע, וכדומה. למעגלים שונים תהיה התנגדות שונה

לשימוש פשוט בפרויקטים (איפה שאתה רוצה מעגל שהכי קל לחשב ולבנות) אני מציע לשים בכלל LM317 ונגד, זה מקור זרם פשוט להבנה ובנייה ב 2 רכיבים בלבד

פורסם
  • מחבר

ראיתי את המדריך, אבל אני לא יודע מאיפה לעזאזל להשיג חומצה קאוסטית למשל...

ובנוגע ל LM317 - אני יודע שעדיף לי להשתמש בזה, אבל כבר הזמנתי כל מיני חלקים שהם בדרך ואני לא רוצה לחכות לעוד משלוח...

הצלחתי להשיג 2 טרנזיסטורים NPN BJT. יש לי עוד כל מכשירים ישנים מפורקים שאני בשמחה הייתי מוציא מהם איזה מקור מתח ומשתמש בו כדי לעשות מקור זרם, אבל יש לי 2 בעיות... דבר ראשון, משום מה הראש של הרכיבים האלה (החלק המתכתי עם העיגול באמצע) מחובר איכשהו למעגל ואין לי מושג איך להוציא אותו... אני לא בטוח אם זה מולחם או לא ואני חושש להרוס את הרכיב. בעייה שנייה היא שחלק מהמעגלים הם דו-שכבתיים, ככה שאני לא יכול להוריד את ההלחמה מלמטה. אני חושש להרוס את הרכיב אם אני אעשה את זה מלמעלה (לא יודע כמה עמידים לחום הדברים האלה)

אם יש למישהו עצות איך להוציא רכיבים ממעגלים מודפסים זה יהיה נחמד. יש גם את הקטע שלרכיבים כאלה יש לפחות 3 רגליים, ואין לי מושג איך להוציא אותם... לא ממש מסוגל "לגרד" את הבדיל מאיפה שזה מולחם, האפשרות היחידה שלי היא לנסות להמיס את הבדיל שמחבר את 3 הרגליים בבת אחת ואז למשוך את הרכיב. הבעייה היא שהרכיב מתחמם מאוד אפילו כשאני מלחים מלמטה...

פורסם

סודה קאוסטית היא בסיס - ההיפך מחומצה אם כבר.... אבל היא בסיס חזק מאוד ולכן מסוכן באותה מידה (מסוכן במגע או בשאיפת אדים)

כל העבודה אם החומרים האלה מחייבת : כפפות מגן, משקפי מגן, דלי מים למקרה חירום וכו

החומר הזה נמצא בחנויות חומרי בניין / בנייה מקצועית

פורסם

אם הפרויקט לא גדול הייתי בונה אותו point to point בלי להסתבך עם הכנת מעגל מודפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים