עבור לתוכן

האם כרטיס המסך מהווה את צוואר הבקבוק?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני חדש לגמרי במערכת הפורומים פה אך הייתי קורא שקט באתר משך זמן.

ולעניין - גם אני הגעתי ליום בו המחשב מתחיל להתעייף מעט, כמובן שהסיבות יכולות להיות רבות, אך רציתי לדעת מה צוואר הבקבוק במפרט שלי...

החשד שלי הוא לכיוון כרטיס המסך, כפי שמראה ידידנו המשונה מווינדוס 7.

למעשה השימוש העיקרי יהיה הכל - כאשר משחקים באופן דיי מפתיע בתחתית הרשימה בחשיבות, עיקר השימוש יהיה תלת מימד, עריכת וידאו, עריכת תמונות וכו', יצוין שבגדול המחשב עומד יפה בדרישות כי למרות שהתחומים דיי בומבסטיים הפרויקטים שאני עושה אינם גדולים בהיקפם.

כמו כן יתכן ואחבר עוד מסך בהמשך, אם זה קשור בכלל או יכול להוות בעיה.

הווינדוס 7, מעבד Q6600, 6 GB RAM - כרטיס נוכחי 8600 GT.

בכל מקרה, מה דעתכם? האם הבעיה נעוצה בכרטיס המסך, או שמא במשהו אחר. ואם בכרטיס, בתקציב של 400-500 ש"ח על מה הייתם הולכים?

תודה רבה למשיבים!

[attachment deleted by admin]

פורסם

נשאלת כמובן השאלה, צוואר בקבוק במה. במשחקים, ללא ספק. בשאר השימושים, חשוב לדעת מה בדיוק אתה עושה, אבל הרוב נשען על המעבד דווקא (וצורך הרבה זכרון כך שאם יש לך פחות מ4GB אולי שם הבעיה).

פורסם
  • מחבר

תודה vic07, כפי שציינתי, השימושים העיקריים יהיה עריכה בצורותיה השונות - תלת מימד, הכולל מידול ואנימציה של סצינות בינוניות (אני מניח שכרטיס המסך ישפיע יותר על נוחות העבודה בVIEWPORT ולא במהירות הרינדור), עריכה של סרטי HD קצרים - פה אני מאמין שיהיה יותר שימושי, שכן אני חש לעתים בנפילת הפריים רייט בזמן העבודה. יש לי 6 GB זיכרון פנימי, זה לא להיט אבל אני לא משוכנע שהבעיה נעוצה שם.

בכל מקרה אני מתחיל לחשוב לכיוון ה450 GTS, יש המלצות בעניין?

ואגב, שאלה של מלפפון בוודאי - מה ההבדלים בדגמים השונים (חוץ מהמותג השונה)?

N450D31GI

SGTS4501GD3H

GGTS451GD5H

פורסם

האחרון בעל זיכרון DDR5 (והיתר DDR 3 ) מהיר יותר ולכן הוא המומלץ מבין השלושה.

בתקציב הזה עדיף לקחת HD6850

http://www.tms.co.il/product/10324

פורסם
  • מחבר
האחרון בעל זיכרון DDR5 (והיתר DDR 3 ) מהיר יותר ולכן הוא המומלץ מבין השלושה.

בתקציב הזה עדיף לקחת HD6850

http://www.tms.co.il/product/10324

היי, תודה רבה על התגובה, גיגלתי קצת ובאמת השיפור הוא משמעותי בהפרש של כ100 ש"ח, זו אומנם חריגה קטנה מהתקציב אבל העלות-תועלת ניכרת.

כמה שאלות של צעירים:

1) האם תיתכן אי תאימות כלשהיא בין כרטיס המסך ללוח אם והמעבד (אוליי כי כרטיס המסך של AMD והמעבד של INTEL)? אם כן, מה רמת אי התאימות? ירידה קלה בביצועים? חוסר עבודה?

2) האם אתם צופים בעיה כלשהי בעניין ספק הכח? כי לפי הבנתי צריכה החשמל של הכרטיס המוצע היא כמעט פי 3 מהכרטיס הנוכחי שלי. איזה חישוב אני אמור לעשות כדי לדעת אם ספק הכח מספיק רציני בשביל העבודה?

הרצתי חיפוש בעניין אך הייתי מעדיף לשמוע את הדברים מכם, כיוון שלכם יש גם את המפרט הכללי של המחשב.

תודה רבה, ומצטער על החפירה!

פורסם

1.ממש לא.

2.איזה ספק יש לך (מה החברה ודגם)?

פורסם

לעריכת וידאו ותמונות לא תרגיש שיפור ברוב התוכנות בהחלפת כרטיס המסך. פה אתה רוצה לשדרג את המעבד (או להמהיר אותו) בהשביל לראות שיפור.

בעריכת תלת מימד זה כבר תלוי בתוכנת העריכה.

פורסם

כדאי גם שתבדוק את צריכת הזיכרון שלך בעת עבודה - פעולות שעובדות לך לאט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

עשיתי כדבריכם (sashaefi) ופתחתי את המחשב לבדוק מה דגם הספק שלי, על הדרך ניקיתי קצת והכנתי כרית לחתולים מכמות האבק שהייתה שם.

מסתבר שיש לי ספק ez-cool atx-450 jsp - הספק 450W. לפי מה שבדקתי זו לא חברה להיט בלשון המעטה, אבל מובן שהנטייה שלי להשאר עם הספק הנוכחי במידה והוא מתאים למערכת (אני ככל הנראה לא אתעסק עם OC ודומיהם)

אגב, ישנו במארז מאוורר SILVERSTONE (אני באמת לא יודע את העוצמה והגודל אבל הוא דיי גדול) ולמעבד מאוורר ALPINA PRO 7. (רק כדי להזכיר מעבד Q6600, 6GB RAM)

עכשיו לשאלה הגדולה - האם HD6850 יעבוד במערכת הזו והאם ישרוד את הלילה לספר על כך?

הייתי עושה את החישוב בעצמי אבל בשל חוסר הניסיון שלי בדברים האלה אני לא רוצה לקחת סיכון ובסוף איזה רכיב ישרף לי.

גיל - למה הכוונה לבדוק את הזיכרון בזמן עבודה? פשוט לפתוח את מנהל המשימות ולראות מה השינויים או שיש תוכנה ייעודית לעניין הזה?

Mickel - האם שווה להתעסק בהמהרה של המעבד הנוכחי? (יחס סיכון של פגיעה בו / תועלת - האם זה משפר ביצועים ב4% או ב40%?) - שווה אוליי להוסיף שלפעמים אני מתכנת, ולעתים ישנן תוכניות של עיבוד תמונה, בכמה ההמרה צפויה לשפר ביצועים של "חישובים" נטו, וכמה כרטיס המסך קשור לעניין (האינטואיציה רומזת לי שמעט מאוד)?

תודה רבה!

פורסם

תמהיר את המעבד, זה שווה את זה, תוספת הביצועים די לינארית להמהרה. זאת אומרת אם תמהיר ב20% תקבל פחות או יותר 20% תוספת לביצועים (אפילו טיפה יותר כי תעלה גם את הFSB ואת מהירות הזכרונות).

מנסיוני, עם המעבד הנ"ל. להמהיר ל3.2 לא צריך קרור מפלצתי. ותקבל תוספת של יותר מ30%.

או שתמיד תוכל לקנות Q9550 ולהמהיר גם לאזור ה3.6. (אבל זה לא שווה את ההשקעה).

פורסם
  • מחבר

תמהיר את המעבד, זה שווה את זה, תוספת הביצועים די לינארית להמהרה. זאת אומרת אם תמהיר ב20% תקבל פחות או יותר 20% תוספת לביצועים (אפילו טיפה יותר כי תעלה גם את הFSB ואת מהירות הזכרונות).

מנסיוני, עם המעבד הנ"ל. להמהיר ל3.2 לא צריך קרור מפלצתי. ותקבל תוספת של יותר מ30%.

או שתמיד תוכל לקנות Q9550 ולהמהיר גם לאזור ה3.6. (אבל זה לא שווה את ההשקעה).

מתנצל שגם בנושא הזה אני לא לגמרי מבין, ההמהרה עובדת תמיד או כתלות בעומס העבודה? כדאי להשתמש בתוכנה שבאה עם המחשב (אם אני אמצא אותו...) או שיש תוכנות טובות יותר?

אני בהחלט חושב שעם קצת משחק יהיו לי חיים טובים יותר עם המחשב.

תודה.

פורסם

הכרטיס לוקח במקסימום 127 Watts.אם לא היה לך ספק גנרי אז 450W בהחלט מספיק.אבל זה לא המצב,לכן אני לא אהמר.את הלילה הוא ישרוד אך לעבוד איתו קבוע אינני יכול להמליץ.לדעתי במצב שלך עדיף כבר באמת לשפר את המעבד או להחליף את הספק גם יחד .

פורסם

אני לא ממליץ על OC למעבד עם הספק הקיים.

ה-Q6600 הוא חזיר מבחינת צריכת חשמל באוברקלוק.

פורסם

גיל - למה הכוונה לבדוק את הזיכרון בזמן עבודה? פשוט לפתוח את מנהל המשימות ולראות מה השינויים או שיש תוכנה ייעודית לעניין הזה?

כן. אם הצריכה מגיעה לאיזור ה-90%+ אתה צריך עוד זיכרון.

לא הייתי נשאר עם הספק הזה. אמנם זו הוצאה כספית נוספת אבל שווה כל שקל.

פורסם

החלפת הספק כנראה גם תביא לחיסכון בחשמל, שמחירו הולך ועולה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים