עבור לתוכן

סרטוט של מגבר קטן 12V

Featured Replies

פורסם

היי ,

אני צריך סרטוט למגבר קטן שעובד עם 12V כדי להגביר אות סטריאו כדי להפעיל מערכת לדים לפי מוסיקה.

תודה וחג שמח !

ליאור אביגדור

• תגובות 46
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על כמה לדים מדובר ?

אם זה לא יותר מידי אפשר פשוט להחליף טרנזיסטור, אני מניח שאתה משתמש בTIP 41/31 שיש להם הגבר מאוד נמוך.

פורסם
  • מחבר

30 לדים וtip31c אבל גם אני רוצה לחבר עם המגבר הזה למערכת רמקול

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

לרמקול קטן (10-12W) תיקח מגבר מבוסס אל TDA2002/2003/2006. יש מעגל דוגמה ב PDF של הרכיב עצמו

ה TIP31 מקצר את כניסת האות אליו (ומוסיף רעשים לקול) לכן תשים לו נגד ב B כדיי להגביל את הזרם שהוא מקבל, ותשים אותו בנפרד אל LM358 שלא יתן לו למשוך זרם מהמעגל שבו עובר הקול "הנקי" לרמקול

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי , איפה לשים את הנגד ?

ולמה LM358 ויציאה B זאת האמצעית של הטרנזיסטור ושם אני מחבר את הלדים , את הרמקול חשבתי לחבר ישר דרך מעגל הגברה לPL.

פורסם

למה שמישהוא לא יקום פעם אחת ויכין מעגל טוב שעושה שימוש בטיפ 31 או 41?

כזה שעושה אפילו שימוש בשני רכיבי TIP31 (אחד לצד ימין ואחד לצד שמאל)

הלדים לא היו מחוברים בטור אלה במקביל על ידי נגדים וככה לא יהיה מגבלה

כזה שלא עושה בעיות ורעשים

ובקיצור... מגעל טוב...

פורסם

לדעתי מעגל טוב בכלל לא יעשה שימוש בTIP משום סוג שהוא אבל שיהיה...

פורסם

בשביל להדליק ולכבות כמות גדולה של לדים זה בדיוק הרכיב המתאים (ביחד - בשביל עמודה שהגובה שלה משתנה צריך מעגל יותר מסובך)

הבעיה איתו במעגל המקורי הוא שאין לו הגבלה של זרם ב B כלומר הוא גורם ל clipping ביציאה של המגבר אם מחברים אותו סתם במקביל ל line. כדיי שלא יקרה clipping נשים נגד של כמה עשרות ohm בטור ל B ורצוי להפריד אותו לגמרי אל ידיי LM358. חוצמזה רצוי להפריד את כל המעגל של הלדים למקור מתח משלו כדיי לא לגרום למתח של המגבר של הרמקולים לרדת ולעלות בהתאמה להדלקה של הלדים

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הוא קצת שונה אצלי ,אשמח אם תסרטט לי את זה לפי אצלי רק בלי כל הלדים פשוט תכתוב + לדים ו- לדים . תודה תודה לך!

אני משתמש רק עם TIP31c אחד

פורסם

הקבוצה של הלדים בכל אחד מהם בין החוטים הכתום (+ לדים) והכחול/סגול (- לדים). תשנה אותה לפי מה שבא לך

המעגל כאן הוא ל 2 ערוצים. אם אתה רוצה ערוץ אחד תעיף את כל הרכיבים ששייכים לרמקול הימני וקבוצת הלדים הימנית (חוטים בצבע צהוב / חום / סגול). את הכניסה המתאימה של ה LM358 תחבר לאדמה

פורסם
  • מחבר

תודה לך אבל איך אני מחבר אותו גם למערכת לדים כדי שאני לא אצטרך לשים נמסויקה בפול ווליום, ואם אני רוצה לשלוט על העוצמה של הרמקול פוטנציומטר 10k ohm זה טוב?

פורסם

תשים לדים בקבוצות של 2 בטור (כמו במעגל שלי) ולא 3 בטור

מעבר לזה ניתן להשתמש אם יכולות ההגברה של ה 358 אל ידיי הוספה של 2 נגדים לכל ערוץ

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול כבר כל המעגל לדים כבר בשלשות מולחם, אי אפשר עם שלשות?

פורסם

ללדים לבנים וכחולים יכולה להיות בעיה אם שלשות

כל לד לוקח כ 3.3V. ביחד 3 לדים לוקחים 10V. ה TIP מוריד 1.2V במצב של זרם מקס' מה שמשאיר לנו 0.8V "פנויים" וזה כבר ממש קצת כלומר : ירידה של 0.8V מה 12V יכולה לגרום לזה שהלדים לא יעבדו

ה TIP31 במעגל הזה לא אמור בכלל להגיע למצב של זרם מקס' מה שאומר שיכול לקרות מצב שבו הלדים לא יעבדו בכלל או יידלקו לזמן ממש קצר רק בצלילים הכי חזקים וכו, כי ה TIP31 יוריד יותר מידי מתח ולא יישאר מתח "פנוי" כלומר לא יעבור בכלל זרם במעגל

אם זה קורה ניתן לעשות כמה דברים :

לתת הגברה למתח ב B של ה TIP31, כדיי להביא אותו למצב של זרם מקס'

להחליף את ה TIP31 לרכיב שלוקח פחות מתח

להרים את המתח של הספק שיהיה נניח 13V במקום 12V

אתה יכול לבנות את המעגל כמו שהוא ולבדוק מה יקרה, אבל תשאיר אופציה לשנות את החיבורים של ה 358 (אוליי להוסיף נגדים) וכן להחליף את ה TIP31 לרכיב אחר שאוליי מתחבר בצורה שונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים