עבור לתוכן

אזזזז, המקלדת שלי סופגת פגיעת נוזלים ראשונה - איך מתמודדים?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב וחג שמח לכולם :hat:

ברשותי מחשב Dell מדגם N5010, נקנה בינואר '11, עדיין תחת אחריות (3 שנים) מלאה.

עד היום שמרתי על המחשב "בקנאות". ז"א, אני לא שם אותו בנפטלין כל ערב לפני שאני הולך לישון, אבל דואג שהוא לא יחטוף יותר מדי מכות (וכמובן שהוא חוטף מדי פעם, זה כמו לשלוח את הילד לגן משחקים ולצפות שהוא יחזור בלי שפשופים במרפקים) ושיתפקד כמו שצריך.

דבר אחד שלא עשיתי במהלך השנה+ שאנחנו ביחד זה לנקות מתחת למקשים, משום מה, בניגוד ל HP, לנובו או טושיבה הקודמים, המקשים פה פשוט יותר "קשים" להוצאה, וכל פעם שהגעתי לנקודה שהרגשתי שזה ישבור את המקש שחררתי אותם חזרה למטה.

לפני 3 ימים הוצאתי את המחשב מהבית, ישבתי עם כמה חברים לשיחה, כפי שהתנבאתי אחד מהם היה חייב להביא "קטנה" לכוס הקולה שלו (כשרה לפסח כמובן), ולשפוך אותה על כל הצד המערבי של המקלדת. מיד נזעקתי - נייר טואלט, תחתית החולצה, מברג טסטר עם ראש מכוסה בנייר סופג, מד"א, זק"א, הצלה, מעבדת דל (שמשום מה לא ענו לי ב-1 בלילה...).

המקשים לא חדלו לעבוד, הצ'יפים הפנימיים לא ספגו מכות לחות או כל סנריו ביזארי אחר בו המחשב שלי שובק חיים התממש, אבל כצפוי בבוקר שלמחרת כבר הרגשתי את הדביקות, ומאז זה רק מחמיר ומחמיר, כאשר זה מתמקד רק בצד השמאלי של המקלדת.

החלטתי שהפעם הולכים עד הסוף, התבייתתי על מקש Q ותקפתי - הוא יצא החוצה, ניקיתי אותו, וכשבאתי להחזיר אותו משום מה הפלסטיק שנמצא מתחת למקש לא רצה להכנס כמו שהיה מקודם. נאבקתי עם זה כמה שעות עד שפתחתי מקש אחר בשביל לראות איך הוא מחובר - הפעם כבר שברתי ממש חלק מהפלסטיק הלבן הזה, אבל לפחות הבנתי מה שברתי בראשון - את הקליקים הקטנים בצדדים שמחזיקים את שני הפלסטיקים הלבנים וגורמים להם לעלות ולרדת ביחד. המשכתי גם לעבר מקש TAB, שבו כבר ממש שברתי רצועה מהפלסטיק, והוא עכשיו יושב במקום, אבל מרחף על הצד ויוצא החוצה בכל פעם שאני לוחץ על הצד השמאלי שלו.

לסיכום הנזק:

3 מקשים שצריכים החלפה.

20+ מקשים (מקשי Fx עד F5 בערך, אותו דבר עם מקשי המספרים, ואותיות מ Q-R, A-D וכל המקשים הצדדים מלמעלה עד CTRL ו ALT השמאליים) שדבוקים (חלקים יורדים לאט לאט לאט ומרגישים כאילו הם לא עולים, וחלקם נלחצים אבל עושים רעש כאילו כל לחיצה שאני עושה עליהם אני מטביע אותם בבריכת כדורים) וצריכים הוצאה וניקוי מתחתם.

בנוגע ל-3 השבורים, יש לי אחריות כפי שציינתי, אבל פשוט אין לי את הזמן לשלוח את זה למעבדת דל בהרצליה אחרי החג, זה 5 ימי עסקים, בפעם היחידה מאז שקניתי את המחשב שנאלצתי לשלוח אליהם זה לקח שבוע ויום עד שקיבלתי אותו חזרה, ואין מצב שאני יכול לחכות מיום ראשון הבא עוד שבוע, כי ברביעי יש לי נסיעה לשבוע וחצי, ואני חייב את הלפטופ הזה איתי.

בנוגע לדבוקים אני לא בטוח אם האחריות מכסה את זה, אבל כפי שכבר אמרתי אני בכל מקרה לא שולח אותו לדל בשבועיים הקרובים.

צלצלתי ל-2 מעבדות שמצאתי בגוגל תחת "תיקון מקלדות חיפה", באחת לא הבינו מה אני רוצה, בשניה אמרו שהם מחליפים רק מקלדות קומפלט (360 שקלים למקלדת אחרונה במלאי + התקנה + אין עליה עברית).

איפה אני יכול לתקן באיזור חיפה או הצפון הקרוב את התסכול הזה?

תודה רבה וחג שמח!

פורסם

אתה יכול לפרק את כל המקלדת, להעביר אותה בשטיפה ולייבש היטב (כמה ימים טובים, או עם מדחס אוויר, אם יש לך גישה לכזה). זה עשוי לפתור את בעיית המקשים הדביקים.

לגבי המקשים השבורים, תלוי מה DELL יגידו לך.

תמיד יש אופציה להזמין ישירות מDELL מקלדת מקורית עם עברית, וזה כנראה יעלה לך פחות ממה שרצו במעבדה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרק את כל המקלדת, להעביר אותה בשטיפה ולייבש היטב (כמה ימים טובים, או עם מדחס אוויר, אם יש לך גישה לכזה). זה עשוי לפתור את בעיית המקשים הדביקים.

לגבי המקשים השבורים, תלוי מה DELL יגידו לך.

תמיד יש אופציה להזמין ישירות מDELL מקלדת מקורית עם עברית, וזה כנראה יעלה לך פחות ממה שרצו במעבדה.

היי!

יש לי מדחס אוויר בעבודה. לא השתמשתי בו מאז הפעם האחרונה שהסתפרתי שם וניקיתי את הראש עם הלחץ אוויר מהצינור, אבל נראה לי שאני זוכר איך לתפעל את זה :)

הבעיה היא אחרת - אין לי שמץ של מושג איך מפרקים את המקלדת. חיפשתי אתמול בערב כחצי שעה הסבר בגוגל או סרטון ביוטיוב. יש הרבה סרטונים על דל בכללי ועל סדרת אינספירון בפרט, אבל רק על דגמים אחרים בהם המקלדת היא ממש אינסטרומנט נשלף, אבל על הדגם שלי או דגמים דומים לו אין שום סרטון, והמקלדת שלי די מחוברת לפאנל של הלפטופ עצמו (ככה זה נראה לפחות), ואחרי תקרית שלושת המקשים, אני מעדיף לראות סרטון או תמונה לפני שאני מכניס טסטר ודוחף.

תודה רבה! :hi:

פורסם

זה לא מתאים?

פורסם

אבל פשוט אין לי את הזמן לשלוח את זה למעבדת דל בהרצליה אחרי החג, זה 5 ימי עסקים, בפעם היחידה מאז שקניתי את המחשב שנאלצתי לשלוח אליהם זה לקח שבוע ויום עד שקיבלתי אותו חזרה

שירות ואחריות Dell זה לא "שירות עד הבית"? בפעם האחרונה שבדקתי... :nixweiss: :s05:

פורסם

במחשבים ניידים זה תלוי - יש ויש.

פורסם

למה שדל יכסו באחריות מקשים שאתה בעצמך שברת ע"י שימוש לא נכון במחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים