עבור לתוכן

מהו ההבדל בין גירסאות RETAIL ל-LITE RETAIL אצל SAPPHIRE?

Featured Replies

פורסם

היי,

ברצוני לדעת מהם ההבדלים בין כרטיסי RETAIL ללייט RETAIL אצל כרטיסי המסך של SAPPHIRE.

דוד שלי קונה כרטיס 9600 XT 128MB שלהם:

http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=1_4_290&products_id=1483

ואני גם רוצה לדעת אם זה כרטיס RETAIL או לייט RETAIL... פשוט המוכר בחנות לא יודע מה זה לייט RETAIL וגם לא כתוב על האריזה (הוא אומר לי שהוא מכיר רק OEM ו-RETAIL בכרטיסי מסך). אני רוצה להיות בטוח שמה שדוד שלי קונה זה RETAIL.

תודה. ;)

פורסם

יש דבר כזה LITE RETAIL ?

o_O

פורסם

מקריאה רבה בזמן האחרון לגבי ספיר הם משחקים הרבה בקטע של השמת זכרונות לא איכותיים בכרטיסים מוזלים. אני חושב שככה גם הלייט (אם כי אני לא בטוח, מומלץ לחפש בגוגל, שי על זה מידע רב בפורומים בחו"ל וניתן למצוא תראדים לגבי זה בגוגל)

פורסם

חבילת Retail Light היא דיי דומה ל-OEM.. זה הכרטיס הרגיל, בקופסא המקורית (או אחת פשוטה יותר), עם דרייברים וכבלים.

אולי איזה תוכנה נוספת או משהו.. בד"כ ללא משחקים.

זה פשוט דרך לפנות לכלל הציבור שמעוניין במחירים נמוכים, מעדיף לקבל מוצר באריזה, אבל לא מעוניין במשחקים שמוסיפים המון למחיר.

אני מאמין שרוב הכרטיסים של חברות כמו Sapphire ו-Gigacube בארץ הם Retail Light. כי אלו שמביאים אותם הכי מודעים לצרכים של הצרכן בארץ, שבאמת מעדיף לשלם פחות ולא לקבל משחקים.

בניגוד לדוגמא לאסוס שיעלו הרבה הרבה יותר, אבל יגיעו גם עם שלל תוכנות ומשחקים (שרובנו לא זקוקים להם).

פורסם

retail כלומר בקופסא המקורית עם כל הבאנדל כולל הכבלים חוברות דיסקים משחקים נלווים והכל.

OEM לא כלל את הבאנדל המוקרי בלי הקופסא, כלומר ריק מתוכן האריזה (Bundle)

LITE RETAIL - אני מניח שאולי השתמשו בקרטון ממחוזר, הדפסה זולה, חסכו לך כבלים דיסקים וכל מיני טובין ססגוניין שאתה אמור לקבל,

אולי הביאו לך זיכרון זול יותר, ואתה משלם ב 300-200 שקל פחות משהו בסיביבות, תאמין לי זה חוסך. כנראה איזה גרסא עם באנדל פחות עשיר, עשיר בדברים שממש לא עושים את ההבדל ואין בכלל צורך בהם.

ואם כבר מדברים על asus יש לי כרטיס שלהם geforce3 ti200

האריזה (יש לי אותה איפהשהוא זרוקה) ססגונית כאין כמוהה, באנדל עשיר כולל משחקים מרובים ושלל תוכנות (שאפשר לזרוק לפח)

כמובן שאיך אפשר בלי המשקפיים התלת מיימדיות ! (המשקפיים של סבתא כבר רואים יותר טוב).

כלומר אתה משלם עוד סכום כסף לא מפוקפק על כרטיס שתכני האקסטרה והפי'צרים שלו שווים לטוסיק רקוב.

הכרטיס הזה מלווה אותי שנתיים בנאמנות (yea right) שדורשת ממני כל שני וחמישי לפתוח את המאוורר ולנקות אותו.

מוסר השכל (אני לא מספר את הבולשיט הזה סתם !) , אם אתה הולך לקנות FX או כל כרטיס NVIDIA זה או אחר, עשה טובה לעצמך ולכיס, אל תקנה אסוס, לך על leadtek או משהו טוב.

פורסם
  • מחבר

תודה. ;)

בדקתי באתר של ספיר - הכרטיס שדוד שלי קונה הוא RETAIL (או יותר נכון - FULL RETAIL), כיוון שיש בו קופון של HALF-LIFE 2 - מה שאין בגירסת הלייט RETAIL.

אז סבבה (ושוב תודה).

פורסם

דווקא על זה הייתי משלם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים