עבור לתוכן

חזרה לשירות בצה"ל - קבע ראשוני

Featured Replies

פורסם

שלום,

הסיפור שלי כזה:

השתחררתי מצה"ל באוגוסט האחרון.

בשנה הראשונה שירתי כנהג (עד 12 טון) בנ"מ.

לאחר מאמצים רבים, הצלחתי לשכנע את ההורים לחתום על טופס התנדבות לשירות קרבי (בן-יחיד), ועברתי לחיל-השריון.

עברתי מסלול, והגעתי למבצעית. לאחר מחזור, חזרתי לבא"ח שריון, להיות סרס"פ באחד הגדודים שם.

כאמור, כעת אני משוחרר.

כמה שאלות:

1. האם אוכל לחזור לצה"ל, להיות נהג בט"ש (קו) בקבע או מילואים בתנאי קבע (אגב, מה ההבדל)? ברשותי רשיון C1, רשיון צבאי בתוקף (האמר, סופה, רכב קל, אינטר, ריאו, מלגזה עד 8 טון ואולי עוד כמה) ואני מוסמך לרמת רובאי 03. פרופיל 82. כמו כן, פעמיים חייל מצטיין, אם יש לכך משקל כלשהו.

2. במידה וכן, האם ישנה אופציה לשבוע-שבוע, או שבקבע המתכונת שונה?

3. שוב, אם כן, האם אאלץ לעבור קורס נהיגה קרבית בצאלים עם חיילים שרק התגייסו, מפקדת רב"טית וקצינה שבקושי שנה בצבא?

תודה רבה לעונים מראש ופסח שמח.

פורסם

.

פורסם

דבר ראשון -לא שווה לחתום קבע ראשוני כנהג קו אם יש לך אופציה שונה באזרחות, לא משנה במה. עכשיו ככה-

הצבא צריך נהגים, בעיקר נהגי קו בצורה נואשת. ככה שלא משנה עם תעודות, בלי תעודות, תיק פלילי על גנבת במבה או אונס יקבלו אותך להיות נהג קו. ברוב הקוים נהגי קו עושים 9-5 או 8-6.

ההכשרה שידרשו אם ידרשו זה יום רענון / התר על רכבים מסוימים בד"כ בצאלים. לא יותר

פורסם

והשאלה היא - למה?

אני מניח ש- $$$ לעומת האלטרנטיבות שהוא כרגע יכול לקבל באזרחות.

פורסם

^^^

לא הגיוני, עדיף למלצר ולחיות על טיפים

בקיצור בן אדם הזוי

מה שעוד יותר מדאיג זה הכינוי שלו - ألله أكبر, בתרגום קל 'אללה הו אכבר'

פורסם

נהג קו מקבל רמת פעילות א+, המשכורות מגיעה לכ6K, תכניס לזה שמלבישים אותך, מאכילים אותך ועוד שלל הטבות והנחות רציניות שיש, כל זה מביא להוצאה נמוכה ביחס למשכורת.

פורסם
  • מחבר

נהג קו מקבל רמת פעלו א+, המשכורות מגיעה לכ6K, תכניס לזה שמלבישים אותך, מאכילים אותך ועוד שלל הטבות והנחות רציניות שיש, כל זה מביא להוצאה נמוכה ביחס למשכורת.

תוסיף לזה שאני מתגעגע לשירות בצורה לא ריאלית, כנראה חסך באקשן - עד שאני לא מקבל קליע בתחת, אני לא ארגע...

פורסם

לא שווה לחזור לצבא!

בקבע ראשוני בתור נהג "ספארון" (מי שמכיר את הרכב) עשיתי 6500 פחות או יותר.

וגם בתור נהג קו, לא בטוח שתקבל א+ שזה משהו שמוסיף עוד כמה מאוד שקלים במשכורת.

באזרחות אתה יכול לקבל בתור נהג משאית (עם רשיון C1) משהו כמו 5500-6500 תלוי איפה אתה עובד וכמה שעות.

לכן להיות בצבא ולסגור שם איזה 8-9 ימים במקום לחזור הביתה כל יום כמו בנאדם ולקבל פחות או יותר את אותו המשכורת, זה לא שווה בעליל.

פורסם

מבחינה כספית זה שווה כי החיסכון גדול יותר. בקבע יש הרבה פחות הוצאות. אבל חבל פשוט כי בזמן שהוא יבלה שם אפשר לצבור ותק כלשהו במקום אחר, שיכול להיות שווה יותר

פורסם

המשכורת של נגד זוטר בצבא ממש לא מדהימה, אם אתה מוכשר וחרוץ אתה יכול להרוויח הרבה יותר בחברת בניין באזרחות. משכורות טובות יש לנגדים וקצינים בכירים ובעלי מקצועות מסוימים (מהנדסים, רופאים, טייסים). בשנים האחרונות גם הבטחון התעסוקתי בצבא נפגע וכך גם עניין הפנסיה המפורסם.

מצד שני, בצבא יש יותר זכויות סוציאליות, כל מיני הטבות. בחלק מהמקומות יש אפשרות לצאת ללימודים.

פורסם

נהג קו בד"כ מקבל א+ והמשכורת סביבות 6500 ש"ח. זה משכורת סבבה להתחיל איתה אם מחשבים גם את החיסכון היחסי לעומת עבודה 'באזרחות' ותוספות קטנות כמו כיסוי חלקי של הוצאות דלק למשל. הצבא לעולם לא יאשר לימודים לנהג, כי הוא מתייחס אל הנהגי קו והבט"ש לפי 'לדפוק ולזרוק'. מנצל כמה שאפשר ואם הנהג נשאר אחרי 7 שנים שולחים אותו לכל הרוחות. מקסימום אפשר להוציא קורסים בנהיגה (מעל 15 או התרים שונים) ששום יותר או פחות באזרחות. אם נהג רוצה להשאר בצבא יותר ובאמת יש לו מזל הוא יכול לנסות להפעיל קשרים שימשכו אותו לחימוש / תובלה לקורסים כמפעיל מנוף למשל או מעל 15, ואז, וגם זה בערבון מוגבל אולי הוא יקבל קביעות (שגם היא היום לא בדיוק קביעות) עם פנסיה ומשכורות שעולות לאט לאט עם הדרגות והלימודים

פורסם

נהג קו בד"כ מקבל א+ והמשכורת סביבות 6500 ש"ח. זה משכורת סבבה להתחיל איתה אם מחשבים גם את החיסכון היחסי לעומת עבודה 'באזרחות' ותוספות קטנות כמו כיסוי חלקי של הוצאות דלק למשל. הצבא לעולם לא יאשר לימודים לנהג, כי הוא מתייחס אל הנהגי קו והבט"ש לפי 'לדפוק ולזרוק'. מנצל כמה שאפשר ואם הנהג נשאר אחרי 7 שנים שולחים אותו לכל הרוחות. מקסימום אפשר להוציא קורסים בנהיגה (מעל 15 או התרים שונים) ששום יותר או פחות באזרחות. אם נהג רוצה להשאר בצבא יותר ובאמת יש לו מזל הוא יכול לנסות להפעיל קשרים שימשכו אותו לחימוש / תובלה לקורסים כמפעיל מנוף למשל או מעל 15, ואז, וגם זה בערבון מוגבל אולי הוא יקבל קביעות (שגם היא היום לא בדיוק קביעות) עם פנסיה ומשכורות שעולות לאט לאט עם הדרגות והלימודים

מצטער לאכזב אותך, אבל אני הייתי בתובלה ואחרי 7 שנים זורקים את הנגדים.

ממה שאני ראיתי ב4 שנים שלי שם, מתוך 17 נגדים רק 2 מהם קיבלו את דרגת הרס״ר והמשיכו מעבר ל7 שנים. כל השאר שוחררו.

פורסם

כתבתי שזה בערבון מוגבל... הסיכוי להתקדם שם קיים, גם אם נמוך. כנהג קו או בטש אין שום סיכוי להתקדם פשוט כי אין לאן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים