עבור לתוכן

לא בדיוק קשור לנושא, אבל קרוב. שאלה במעגלים חשמליים.

Featured Replies

פורסם

האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה נורות המחוברות יחדיו)?אמרו לי שנורת נאון תדלק מעצמה בקרבת שדה חשמלי של מתח גבוהה (לא בטוח מה זה אומר מעשית), האם זה נכון? בכל מקרה, לכל מי שיענה, תודה מראש.ניר.

פורסם

תחזיר את הכתב לגודל נורמלי בתור התחלה...

פורסם

בתור התחלה, אתה יכול לנסות לקלוט את הגל אם אנטנה ולהדליק את ה LED ישירות מהאנטנה

תמתח חוט ב 2 חלקים לאורך במקביל לאנטנה שמשדרת את הגל ההתחלתי, כל אחד מהם באותו אורך כמו האנטנה (כך שביחד אתה מקבל מבנה באורך X2 מהאנטנה). ביניהם באמצע תחבר את ה LED

לא נראה לי שניתן להגיע אם זה למתח של 2V ויותר שצריך בשביל LED אבל אתה יכול לנסות....

פורסם

בנוסף למה שאמר 010110, תחבר אנטנה רק לצד אחד של הלד. את הצד השני תחבר להארקה כלשהי. תשתמש בלד ירוק אולטרה ברייט. אמנם מתח הפעולה שלו הוא למעלה מ3V, אבל הוא מתחיל להאיר כבר בזרם של 1mA ואף פחות. אפשר להגדיל את הזרם בשימוש בסליל גדול במקום באנטנה. משהו כמו הסליל שהיה מלופף מסביב למסכי CRT כדי למנוע מגנוט.

אם אתה מצליח לקבל מתח של 3V, אפשר גם להוסיף גשר דיודות, כדי לקבל את שני חצאי הגל ולהגיע לזרם גדול יותר. הלד יאיר חזק יותר, למרות הירידה במתח.

פורסם

לגבי LED וRF

כן בהחלט ניתן, שם המעגל שאתה מחפש :RF Detector

ישנם כל מיני אופציות, אבל העיקרון הוא כזה, ראה צירוף להודעה.

C28 C27 זה קבל אשר מאפשר רק לגלי רדיו לעבור, הרי הם AC

D2 D3 זה detector או במילים אחרות שלב שבו מתח חלופין AC יהפוך ל DC

קבל C9 אוגר זרם DC

אחר כך דרך R20 זרם קטן אשר נוצר מגלי רדיו נכנס לbase של הטרנזיסטור ומאפשר לפתוח מעבר בין emitter - collector

לכן בסופו של דבר טרנזיסטור נפתח ו LED נדלק

מקווה שזה יעזור להבין. אם אתה מעוניין במשהו יותר ספציפי אוכל לתת לינקים לפרויקטים מוכנים. למשל כמו

http://vrtp.ru/screenshots/2457_RFdetector.GIF

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא בטוח שרצוי להוסיף רכיבים מוליכים למחצה בטור ללד - המעגל הזה בכל מקרה גבולי מבחינת מתח, וממש לא רצוי להוריד חלק ממנו לדיודה

כדיי לנצל את החצי השני של הגל תוסיף לד שני במקביל-הפוך, ואני לא בטוח שהוא לא יזיק - יכן שהמעגל כן צריך שהלד "ייטען" (הקיבול הטפילי שלו) כדיי להגיע למתח שצריך ותופעות כאלה

מה שכן - אתה יכול לנסות להוסיף ממיר מתח DC-DC להרים את המתח למשהוא שהלד יכול לעבוד ממנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים