עבור לתוכן

ביטול OC למעבד + שדרוג זכרון DDR2 + הרחבה ל-USB3 ו-SATA6Gb

Featured Replies

פורסם

אהלן!

יש לי מחשב מבוסס 9550, לוח ג'יגהבייט צ'יפסט P45 וזכרונות DDR2 4GB (2GBx2) 1000Mhz CL5 מסדרת PI עם צלעות הקירור.

לפי המהירות שכתובה ב"מידע מערכת" (Q9550 @ 2.83GHz) ככל הנראה אין על המעבד OC (בחנות שקניתי את המחשב ביקשתי שיעשו לי OC + אחריות). מידע על המעבד באתר אינטל

אני רוצה להשיג שלושה דברים:

1. להסיר לגמרי שאריות של OC מהמעבד: אם קיימות, כי במחשבה שניה אין לי צורך בזה ואני ממש לא מבין בזה ולא מעוניין בבעיות.

2. לשדרג את הזכרון הקיים במחשב:

בחנות מסוימת שמוכרת לטובה בפורום, אמרו לי שכל עוד אני לא עושה OC אין לי צורך בזכרון מיוחד וכדאי ללכת על הזכרון הכי סטנדרטי.

מכיוון שכבר יש לי זכרון יקר יותר, כמו שציינתי למעלה, אני לא רוצה לעשות שדרוג שבפועל יאט לי את המערכת וישבש לי דברים. השאלה היא אם כדאי לי ללכת על זכרון של 800 מגה הרץ או על 1066 שיקר ממנו משמעותית כי אני לא יודע מה ההשלכות מבחינת ביצועים או איך הזכרון החדש והישן יסתדרו ביחד. מדובר לצורך העניין על הוספת 4GB.

3. הוספת כרטיס הרחבה של USB 3.0 ו-SATA 6Gb:

אני מעוניין להשתמש בכונן גיבוי חיצוני תומך USB 3 ולכן אזדקק לתמיכה בפורמט. כמו כן, היות ואני חושב על שימוש עתידי ב-SSD אז באותה הזדמנות אעדיף לשדרג לכרטיס הרחבה משולב לשני התקנים כדוגמת ASUS U3S6. העניין הוא שחיפשתי, ולא נראה לי שאפשר להשיג אותו בארץ.

כל שאר הכרטיסים המוצעים בשוק הם הרחבה לאחד משני התקנים למעט אחד של

Transcend

שמצאתי באתר של KSP. אני מכיר את החברה הזאת כחברה שמוכרת פתרונות זולים ולא כמותג רציני, לכן אני מעדיף שלא לקנות את הכרטיס הספציפי הזה. האם יש אמת בחששות שלי?

והאם בכלל כל השדרוג לתקנים הללו ייתמך בצורה מלאה במערכת הקיימת שלי?

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה רוצה להסיר OC או כל שינוי שהוא, פשוט תאפס את הביוס.

מכיוון שיש לך לוח שתומך בזכרונות מסוג DDR2 מומלץ לך לקחת זיכרונות של 800Mhz מכיוון שDDR2 במהירות גבוהה יותר יעלה הרבה מאוד וגם קשה מאוד למצוא כאלה היום. אם תמצא משהו ביד שנייה במחיר טוב אז לך על זה.

ההשלכות על המהירות הם, שאם יש לך סטיק שעובד במהירות 1066 ועכשיו תשים זיכרון שפועל במהירות של 800, אז הזיכרון המהיר יותר ירד לתדר של הזיכרון האיטי במערכת. בד''כ ההבדל בביצועים הוא זניח (במשחקים למשל) והפגיעה בביצועים לא תהיה מורגשת.

בעיקרון גם אם תקח זיכרון של שתי חברות שונות זה יעבוד טוב, אני אישית לא נתקלתי בבעיות במקרים האלה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה להסיר OC או כל שינוי שהוא, פשוט תאפס את הביוס.

איך מאפסים אותו? אני ממש לא מבין בזה...

ההשלכות על המהירות הם, שאם יש לך סטיק שעובד במהירות 1066 ועכשיו תשים זיכרון שפועל במהירות של 800, אז הזיכרון המהיר יותר ירד לתדר של הזיכרון האיטי במערכת. בד''כ ההבדל בביצועים הוא זניח (במשחקים למשל) והפגיעה בביצועים לא תהיה מורגשת.

אז מה הקטע של התדר הגבוהה אם זה לא מורגש?

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

תוציא את הסוללה ל-5 דקות בזמן שהמחשב לא מחובר לחשמל.

אני הייתי אומר שזה יותר בשביל חובבי ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תוציא את הסוללה ל-5 דקות בזמן שהמחשב לא מחובר לחשמל.

אני הייתי אומר שזה יותר בשביל חובבי ביצועים.

הסוללה העגולה שעל הלוח אם?

אין איזו דרך לעשות זאת דרך התפריט ביוס בריסטארט או דרך תוכנה?

פורסם

אתה לא חייב להוציא את הסוללה, יותר פשוט להיכנס לביוס ולעשות את זה משם.

זיכרונות עם תדר גבוה לוקחים בד''כ לOC למרות שהיום זה פחות רלוונטי כי הדרך לOC היא קצת שונה מפעם.

פורסם
  • מחבר

לגבי כרטיס ההרחבה:

(קישור לאתר היצרן)

לצערי הכרטיס הזה נראה כמו מוצרי המחשבים שמוכרים בסופרים למינהם ולא עושה חשק להכניס אותו למחשב..

אמרו לי בחנות שזה בסה"כ בקר ואין סיבה לקחת מותג במקרה הזה...

מה כדאי לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים