עבור לתוכן

ביקורת מקוצרת Crucial Adrenaline

Featured Replies

פורסם

זוהיא ביקורת מקוצרת ואינה מתיימרת להיות מקצועית ביותר או סופר מעניינת אבל אני אשתדל שהיא תהיה עניינית.

רכשתי את הכונן, להלן מספר תמונות של המוצר (לפי דעתי אני הראשון בארץ שקנה אותו).

המוצר המדובר הינו SSD, הייחודיות שבו היא שלא מדובר בכונן SSD רגיל אלא SSD CACHE.

הכונן מגיע עם תוכנה שעובדת ברקע ומאיצה את התוכניות המופעלות בתדירות גבוהה על הכונן הקשיח הסטנדרטי.

במקום לקבל ביצועים של 100% SSD בנפח קטן, מתקבל כונן קשיח בנפח של עד 2TB בביצועים של 80% SSD (אחוזי הביצועים נוגעים לכונן SSD קטן בנפח של 64GB, כגון ה M4 של Crucial).

ה SSD מגיע באריזה קטנה וקומפקטית ביחד עם כבל SATA, ברגים ומסגרת 3.5'' ...

ההתקנה הייתה פשוטה כמו כל התקנת דיסק קשיח סטנדרטי, בעיקרון כרגע עשיתי מספר בדיקות בודדות ומצורפים קבצים של תוצאות לפני ואחרי.

אני מאמין שתוכנת ה DATAPLEX שעובדת ברקע היא מערכת לומדת, אז יקח עוד זמן עד שארגיש במלוא הפוטנציאל של הכונן.

זמן אתחול לפני ההתקנה 1:28, לאחר ההתקנה וביצוע 3 אתחולים זמן העליה ירד ל 31 שניות (מרגע ההדלקה עד לעליה מוחלטת של מערכת ההפעלה).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

להלן התוצאות של לפני ואחרי, כאשר הכונן מבצע CHACE לכונן ה WD הפשוט שלי...

התוצאה שלי היא הימנית ביותר, מבוססת חיבור SATA2.

פורסם
  • מחבר

ואחרון חביב תוצאה של AS SSD ... (שוב על הכונן הקשיח לאחר ההתקנה)

פורסם

וואוו יפה, כמה עלה לך הכונן?

פורסם
  • מחבר

הכונן עלה 580 ונקנה בפלונטר.

פורסם

נחמד, אבל אני עדיין לא מתלהב מSSD CACHE :silly:

למה הבקר SATA נמצא על מצב IDE?

פורסם
  • מחבר

צריך לשנות בביוס ל AHCI או משהו בסגנון לא ?

פורסם

כן, תשנה ותערוך שוב מבחני ביצועים, צפוי שיפור.

פורסם
  • מחבר

מעולה, אני אשנה ואעדכן פה :xyxthumbs:

פורסם

תתחדש, מחכה לביצועים בAHCI

פורסם
  • מחבר

אוקי, ניסיתי לשנות למצב AHCI בביוס, וכאשר אני מבצע את השינוי מערכת ההפעלה מסרבת לעלות, כאשר אני משנה בחזרה הכל תקין, יש הצעות ?

דרך אגב הורדתי את תוכנת ה DATAPLEX וזה לא שינה מאומה אז התקנתי אותה בחזרה...

פורסם

עד כמה שידוע לי צריך לשנות בביוס לפני התקנה של מערכת הפעלה.

אבל אני לא בטוח לגבי זה.

פורסם
  • מחבר

אבל זה SSD CACHE לא היה לי צורך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, השאלה עכשיו היא האם שווה לי לפרמט רק בשביל להעביר ל AHCI ועד כמה זה משפר ביצועים ?

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה שמאירה עוד קצת את העיניים עבורי (ואני מקווה שגם עבור אחרים). :yelclap:

לגבי AHCI - לא הצלחתי למצוא האם הכונן תומך ב-NCQ, אבל במידה וכן אתה צפוי לראות שיפור בביצועי 4KB תחת Queue Depth גבוה - אולי בגלל זה יש הבדל בין הביצועים שלך ב-CrystalDiskMark ב-4K-QD32 ובין הביצועים שבביקורת אליה עשית השוואה..אם כי יתכן שאלו גם המגבלות של ה-SATA II.

פורסם
  • מחבר

בכיף, אני תמיד שמח לחדש לאחרים :)

זהו שאני לא אוכל לבדוק שום שיפור נוסף בביצועים עד שאני לא אתקין מחדש את המערכת, וכנראה גם שאין לי ברירה :(

ברגע שאני שם על מצב AHCI (ניסית גם לנתק את ה SSD תו"כ וגם להוריד את תוכנת ה DATAPLEX), המחשב עדיין לא עולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים