עבור לתוכן

איזו מדפסת יותר חסכונית מבחינת ראשי דיו HP 6500A PLUS או HP 8500A PLUS

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

כבר התייעצתי בפורום לגבי מדפסת והרבה המליצו על HP 6500A PLUS.

לאחר בדיקה בזאפ המחיר הזול ביותר הוא 600-650 ש"ח.

באופיס דיפו המחיר שלה הוא 650 ש"ח.

נאמר לי שיש את ה8500A PLUS כבר במחיר של 800 ש"ח ולמרות שראשי הדיו שלה יקרים יותר היא חסכונית יותר.

האם זה נכון שהיא חסכונית יותר?

והאם המחיר של 800 ש"ח אין מדפסת טובה יותר ממנה כמו הHP PHOTOSMART או משהו של חברה אחרת אולי?

מצטער על הטירחה אבל אם אפשר לא לענות בשבת אני אודה לכם!

תודה רבה!

פורסם

סידרת ה 8XXX היא הזולה ביותר לדף הדפסה.

ראש שחור (940XL) עולה 118 ש'ח (KSP) ומספיק ל 2,200 דפים.

ראש צבעוני (940XL) עולה 78 ש'ח ומספיק ל 1,400 דפים.

לעומת זאת בסדרת ה 6XXX (ראשים 920XL) :

ראש שחור עולה 106 ש'ח ומספיק ל 1,200 עמודים

ראש צבעוני עולה 43 ש'ח ומספיק ל 700 עמודים

מהניסיון שלי (יש לי HP8000) הראש השחור שהגיע עם המדפסת (זה הראש הרגיל, לא ה XL והיחידי שנגמר לי בינתיים) הספיק למעל 1,300 עמודים (רובם הודפסו בשחור בלבד) כש HP מצהירה שהוא מספיק ל 1,000 עמודים. לא רע (הערה - אני מדפיס לרוב באיכות "טיוטה" שהיא מעולה במדפסת הזו).

והערה כללית :

אלו מדפסות *משרדיות*. לא חושב שיש טעם להשוות אותן למדפסות שמטרתן הדפסת תמונות.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה.

האם יש למדפסות אלו ראשי דיו חלופיים?

פורסם

אין לי מושג, וגם לא מתכוון לברר כי:

- במחירים האלה של מחסניות דיו מקוריות לא נראה לי שיש בכלל טעם לחפש חלופיות. המחירים נמוכים מספיק גם כך.

- בסדרת ה 8XXX הדיו *שונה* משאר הסדרות של HP והוא מבוסס פיגמנטים (בניגוד לדיו מבוסס צבע המקובל יותר). לא יודע עד כמה יצרני דיו תואם בכלל מתעסקים עם דיו מבוסס פיגמנטים. בסדרת ה 8XXX ראשי ההדפסה *נפרדים* ממיכלי הדיו ושמוש בדיו לא מתאים יהרוס אותם. אז למה להסתכן ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

אני כנראה ארכוש את ה-HP 8500A PLUS ואני מקווה שהראשים יספיקו פחות או יותר למס' הדפים שהיצרן מציג.

שוב תודה.

פורסם

אם אתה לא חייב צבע, אתה יכול ללכת על לייזר שחור לבן, המחסניות שם אם זכור לי כ1500-1600 ואפשר גם שם לעבוד על מצב חסכוני, מה שכן סדרת 8XXX עדיפה על כל מדפסת דיו רגילה, כי הראש בנפרד והצבע לא נוזלי,

ככה שגם אם אתה לא מדפיס הרבה, אין שום סיבה לדעגה לגבי הראש, יש גם כל מיני קיטים אם מחסניות נפרדות שמתחברות לראש ההדפסה והצבע זול יותר, אך לדעתי עדיף בכל זאת פגמנטים. למרות שגם להם יש בעיות מסויימות, אבל שוב עדיפות על דיו נוזלי וזולות יותר מלייזר צבע.

דבר נוסף לגבי מדפסות לייזר, לדוגמה לHP ניתן למלא טת הטונר מחדש לפחות 3 פעמים עד החלפת תוף החימום,

במדפסות מגמנטים ראש ההדפסה גם נשחק בדומה ל תוף שיש בלייזר, זה בעקרון הסיבה שהם מוכרים ראש בנפרד וצבע הנפרד (פגמנט), ליצרנים אחרים שעובדות אם לייזר הטונר נפרד מתוף החימום שזה מוזיל עלות של הטונר עצמו,

אך בHP גם טונר וגם תוף הם ביחד ואתה כל פעם משלם על שנייהם, אבל מקודם רשמתי שניתן למלא את טונר מחדש וזה יהיה יותר זול מאשר לקנות מחסנית חדשה (יש צ'יפ על טונרים שלהם, אבל בסיום הטונר הוא כל הזמן ירשום שהוא נגמר, אבל יעבוד ללא בעיה אחרי מילוי טונר מחדש), אין לי מושג איך זה במדפסות דיו/פגמנט

פורסם

תודה רבה.

בסופו של דבר קניתי את הHP8500A PRO E במחיר של 650 ש"ח ולא את הפלוס.

היא בסה"כ בסדר לפי מה שראיתי בינתיים וגם איכות ההדפסה די מספיקה לי.

היא לא הכי מהירה בעולם וחושבת די הרבה לפעמים אבל אותי לפחות זה לא מטריד אותי כ"כ.

אבל יש בעיה אחת שכן נתקלתי בה שגם קראתי באינטרנט לכמה אנשים הייתה את הבעיה הזו בהדפסה דו צדדית אחרי שהוא הופך את

הדף הוא מוציא את הצד השני ריק כמובן שאני אשאל את התמיכה של HP פשוט רק אתמול בלילה נתקלתי בזה.

אני כנראה לא הולך להשתמש בזה יותר מדי אבל כדאי שאני אדע יש למישהו מושג איך אני פותר בעיה כזו?

תודה רבה

פורסם

אחרי שנה ו 1,500+ דפים חלק גדול מהם דו צדדי, *מעולם* לא נתקלתי בבעייה הזו, ומדובר על הדפסה מ 3 מחשבים שונים (שניים עם לינוקס ואחד עם XP).

אני מניח שהתקנת את הדרייבר הרגיל והמנופח שלהם. הסר אותו.

אח'כ היכנס לאתר הדרייברים של HP - http://www8.hp.com/us/en/support-drivers.html, הקלד את דגם המדפסת שלך ובחר את המתאים מבין התוצאות.

תגיע לדף ההורדות שלהם, וחפש את אופציית ה Drivers. שם, בחר את ה BASIC. בלי כל התוספות והתוכנות. (אם אין BASIC אז חפש את הגירסה ל IT וכדומה. בגדול - גירסה של 20M +- במקום קרוב ל 200). תתקין אותה וסע לשלום.

סיכוי סביר שזה יפתור את הבעייה, וגם אם לא, יוריד ממך הרבה מהזבל המסחרי שלהם.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה,

אני מראש התקנתי את הדרייבר הבסיסי אני לא אוהב את כל השטויות המיותרות שיש בדרייברים למיניהם.

בכל מקרה לאחר שדיברתי עם התמיכה של HP הבנתי שיש לי טעות מכיוון שאני חשבתי שאפשר לשכפל דף שהמקור הוא דו צדדי אבל נאמר לי שאני צריך להזין כמה דפים חד צדדים ורק אז הוא ידפיס לי דו צדדי בכל מקרה טעות שלי.

יש לי כמה שאלות נוספות ברשותכם:

האם ישנה דרך לסרוק ממזין הדפים ברזולוציה של יותר מ300DPI?

בנוסף אני מנסה לסרוק דרך מגש הזכוכית ברזולוציה של 4800DPI או 2400DPI דף של A4 ומתקבלת הודעת ששגיאה שקובץ עובר את מקס' הגודל הנתמך עד 2GB, האם אני יכול לסרוק דף A4 ברזולוציות הנ"ל באיזושהיא צורה?

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים