עבור לתוכן

בעיה בשיתוף קבצים

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב אחד ווינדווס XP ובשני ווינדווס ME

הרשת מחוברת דרך נתב 2WIRE אלחוטי ואין מחשב אחד ששולט ברשת אלה האינטרנט עובד בשני המחשבים בלי שום תלות.

האינטרנט עובד, הכל טוב ויפה...

אבל כשניסיתי לשתף קבצים קצת הסתבכתי.

השתמשתי באשף הגדרת הרשת של XP. שם בחרתי ברשת שמחוברת דרך HUB או משהו כזה כי שאר האפשרויות לא היו רלוונטיות

סיימתי עם האשף (גם במחשב השני השתמשתי באשף לפי ההוראות שניתנו)

שמתי את שני המחשבים באותה קבוצת רשת שמכונה WORKGROUP

עכשיו בשני המחשבים יש לי SHARD FOLDER אבל היא לא משותפת.

כשאני בוחר ב - הוסף מיקום רשת, יש לי אפשרות להקליד מיקום או לעשות עיון.

בעיון מופיע WORKGROUP ובתוכה שני השמות של המחשבים (כלומר זה מזהה את המחשבים - לפי הבנתי) אבל כשאני מנסה לפתוח או לסייר בלחיצה על השם של המחשב השני נכתבת הודעה שלפיה המחשב השני אינו מחובר או שאין לי הרשאה לקבלת גישה אליו.

מקווה שהבנתם את המצב.

מה אפשר לעשות?

האם יש תוכנה אחרת לשיתוף קבצים שתעשה את העבודה?

פורסם

נניח שכתובת ה-IP של מחשב A היא 192.168.0.1, ושל מחשב B היא 192.168.0.2.

תנסה לפתוח במחשב A חלון של My Computer ולהקליד שם בשורת הכתובות את הכתובת של המחשב B, כך:

\\192.168.0.2\

אם אתה מצליח לראות שם את התיקייה המשותפת, כנראה השיתוף חסום עם סיסמא. או שתוריד את הסיסמא (לא מומלץ) או שתיכנס אל התיקייה המשותפת שאתה רואה בחלון הזה של ה-My Computer, הוא יבקש את הסיסמא אז תכניס אותה, ותסמן לשמור את הסיסמא.

אם אתה לא מצליח לראות שם את התיקייה המשותפת, כנראה השיתוף שעשית לא תקין. תיכנס במחשב B למאפייני התיקייה, תסיר את השיתוף ותוסיף אותו שוב.

אותו דבר תעשה ממחשב B אל מחשב A.

הצעה שלי: אל תעבוד עם האשפים של XP. הם בד"כ לא מגדירים ו/או מזהים את הרשת טוב. תעשה הכל באופן מסודר ידנית, כמו שהסברתי.

את הוספת מיקום הרשת תעשה ע"י הקלדת הכתובת ידנית בשורת הכתובות, ואת השיתוף תוסיף ישר במאפייני התיקייה שאתה רוצה ולא דרך האשף.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, באמת בצורה הידנית הצלחתי להגיע לתיקיית שיתוף, אבל יש עם זה בעיה קטנה.

מהמחשב עם הווינדווס XP אני מגיע לתיקיית שיתוף של המחשב השני (ע"י הקלדת ה - IP שלו)

אבל מהמחשב השני אני לא מצליח להתחבר לתיקיית השיתוף במחשב עם ה - XP.

הוא פשוט לא מזהה את הכתובת ואומר לי לבדוק אם יש טעות באיות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים