עבור לתוכן

איך עובדים ארונות עם מנגנון מכני?

Featured Replies

פורסם

הייתי בספרייה וראיתי שם ארונות ספרים מלאים ספרים (משקל של כל ארון בערך טון) הארונות נמצאים בתוך מסילות ואפשר להזיז אותם עם ידית שנעה במעגל שנמצאת בחזית של הארון.

ילד בן 10 יכול להוזיז 10 ארונות צמודים (10 טון!!!) ע"י הוזזת ארון אחד בעזרת הידית והארון הזה דוחף את שאר הארונות. המנגנון מכני אין שם חשמל, איך זה עובד?

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את חוק המנוף וזה אותו עיקרון. אבל איך זה עובד באופן מעשי? הארונות זזים מרחק השווה למרחק שעוברת הידית איפה התנועה הקצרה פה? (גם אם היה מדובר במנוף באורך 100 מטר עדיין לא הייתי מסוגל להזיז 10 טון עם יד שמאל בלי מאמץ)

פורסם

קח בחשבון את החיכוך. זה לא כמו לדחוף ארון שמונח על הרצפה. יש גלגלים שמתוכננים לחיכוך מינימלי.

פורסם

אני מאמין שיש שם תמסורת גלגלי שיניים.

פורסם

יש לך כמו "הגה" עם תפוח בחזית כל ארון שכזה שזה גלגל גדול שמניע גלגל קטן על ידי רצועה אאל"ט, למטה יש גלגלים או גג"ש שנע על מסילה מחורצת וככה אתה יוצר פוטנציאל גדול מכוח קטן-תנועה גדולה שדורשת הרבה כוח.

כל הארונות האלה מחוברים בכבל או משהו שמותח אותם יחד אחריי שעברו X מרחק ואז למעשה אתה "גורר" את הקודם לארון.

אגב, לדחוף עם ארונית אחת את כל שאר הארוניות זה כבר לא דבר כל כך פשוט ואי אפשר להניע אותן בקלות של אצבע, צריך כבר להפעיל כוח מסוים כדי שתהיה תנועה מסוימת.

אני אומר את זה כאחד שהתלהב מזה מאוד בבית ספר היסודי כשזה נכנס לספריה אצלנו. מאז כבר עברו המון מים בירדן... ;D

פורסם

כמה שוקל אוטו?

יש לך בעייה לדחוף אותו שהמנוע כבוי?

אותו הדבר..

(לפחות נראה לי אותו הדבר, אני מתקשה להבין מה אתה מתאר בלי תמונה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים