עבור לתוכן

רופין Vs מכללת נתניה Vs אפקה

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם , שנה הבאה אסיים הנדסאי תוכנה , ואני רוצה להמשיך עם הלימודים .

יש לי כמה מכללות שהתעניינתי בהן והן אפקה,רופין,מכללת נתניה.(ברופין ואפקה זה הנדסת תוכנה ובמכללת נתניה זה מדעי המחשב)

הכיוון שלי כרגע זה מכללת נתניה בגלל המסלול להנדסאים והשעות הנוחות .

אגב אני שואל עכשיו כי אני רוצה להכין את תנאי הקבלה לפי המכללה כבר עכשיו שאני יהיה מוכן , אני לא הולך לאוניברסיטה כי הבגרויות שלי די נמוכות .. \:

אני ממש אודה אם אני יקבל עזרה

פורסם

רק את אפקה שווה להזכיר בכלל. וחלק לא קטן מהם עושים חצי ממשכורת של בוגר אוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

ההבל בין בוגר אוניבריסטה למכללה עד כדי כך גבוהה ?????

אפשר לדעת בערך כמה במספרים

פורסם

לא יודע לגבי המכללות שנאמרו, אבל יש לי שני חברים בוגרי מדמח במכללת תל אביב יפו ושניהם מרוויחים כמו בוגרי אוניברסיטאות. מה שכן לאורך הלימודים הם צברו ניסיון מכובד במשרות סטודנט.

פורסם
  • מחבר

המכללה לרמת גן שהיא שלוחה של הפתוחה ... מישהו מכיר?

פורסם

שלום, שמי הדס, יועצת לימודים במרכז האקדמי רופין. קיימים הבדלים משמעותיים בין תוכניות הלימוד המוצעות במוסדות הלימוד אותם ציינת. במכללת נתניה- מדובר בתואר במדעי המחשב, זהו איננו תואר בהנדסה, מדובר בתואר קצר יותר ומעמיק פחות. כשם שבוגר בכימיה אינו מהנדס כימיה ובוגר פיזיקה אינו מהנדס מכונות (אף עפ"י שלמד קורסים מהתחום) כך גם בוגר מדעי המחשב אינו מהנדס תוכנה. באפקה התואר הוא הנדסת תוכנה- תואר המתמקד בתחום התוכנה. לעומת זאת, התואר ברופין הינו הנדסת מחשבים- תוכנית ייחודית המשלבת הקניית ידע מעמיק בתחומי האלקטרוניקה ומדעי המחשב, בזיקה לצרכים ולדרישה של תעשיות ההי טק המתקדמות. כלומר, בתום 4 שנים אתה יוצא הן עם הכשרה הן של מהנדס אלקטרוניקה והן של מהנדס תוכנה, דבר המקנה לך יתרון משמעותי על פני בוגרים של מוסדות אחרים ופותח בפניך קשת רחבה של אפשרויות בתעשייה.

הדגש בהנדסה, מעבר להיותה תואר אקדמי נחשק ויוקרתי הוא על מקצוע בו המהנדס לומד ויודע לחדש, להמציא, ליצור, ליישם ולבקר. לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות לטלפון- 1800-800-830. בהצלחה!

פורסם

וואו אני שונא את ההודעות האלה :nixweiss:

פורסם

אני מניח שנתעלם מגיבוב השטויות שכתבה ה"יועצת". אם אתה במקרה לא יודע את זה, ההמלצה מספר 1 היא להתעלם מכל היועצים למינהם.

הדירוג, מבין מה שהזכרת, הוא:

1. אפקה

2. רופין

3. נתניה (לא רואה סיבה ללכת לשם. סתם יקר.)

אם יש לך האפשרות, לך ללמוד ב "אקדמית תל אביב-יפו".

מבחינת מדעי המחשב מול הנדסת תוכנה:

יש הבדל של שמיים וארץ בין לימודי מדעי המחשב במכללה לבין לימודים באוני'. אני גם לא רואה טעם להכנס כרגע להבדלים בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה (או בין מדעים להנדסה, באופן כללי), מאחר וזה לא מה ששאלת. אם תרצה - אפרט. בקשר למה שאתה שאלת - זה לא כזה משנה. מוסד הלימודים חשוב הרבה יותר מאשר מדעי המחשב או הנדסת תוכנה. בישראל כל "מדען מחשב" מסיים בסוף בתור מהנדס תוכנה (מה שנקרא בשפה פשוטה יותר "מפתח" או "תוכניתן") בתעשית התוכנה ("הייטק") הישראלית.

פורסם

...מדובר בתואר במדעי המחשב, זהו איננו תואר בהנדסה, מדובר בתואר קצר יותר ומעמיק פחות. כשם שבוגר בכימיה אינו מהנדס כימיה ובוגר פיזיקה אינו מהנדס מכונות (אף עפ"י שלמד קורסים מהתחום) כך גם בוגר מדעי המחשב אינו מהנדס תוכנה.

קצר יותר, אולי כן. מעמיק פחות? :lol:

כל העקרון של הנדסה היא שמהנדס לומד שיטות פרקטיות, כללי אצבע ומודלים שפותחו על ידי מדענים. המדענים הללו חקרו נושא מסויים לעומק - ועל ממצאיהם מתבסס אחר כך המהנדס. מטבעו, המהנדס מעמיק פחות (בידע מדעי).

בוגר כימיה הוא בוגר כימיה ובוגר הנדסת כימיה הוא בוגר בהנדסת כימיה. אלו שני דברים שונים. זה נכון. אבל אף אחד מהם לא יותר "מעמיק". אחד הוא תואר מדעי, אחד הוא תואר בהנדסה. המטרה היא שונה. פיזיקה זה לא "מעמיק" (והנדסת מכונות זה כן)??? הרשי לי: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

מעניין אותי אם בוגר אונ' ת"א במדעי המחשב יודע אלגוריתמים, מבני נתונים, סיבוכיות וחישוביות בצורה "פחות מעמיקה" מאשר מהנדס מחשבים מרופין.

גילוי נאות:

אני בוגר בהנדסת תעשיה וניהול משנקר.

פורסם

כימיה והנדסה כימית הם תארים שונים מאוד ולכן ההשוואה לא במקום. בקשר להבדל בין מדמח להנדסת תוכנה, ההבדל העיקרי הוא פרויקט הגמר השנתי שמבצעים בהנדסת תוכנה ועוד כמה קורסים שדוחפים בשנה האחרונה.

כמו שנאמר פה לפני, בתעשיה אין יותר מדי הבחנה בין שני התארים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם .. אחרי התעניינות יותר מעמיקה כנראה שאבחר במדעי המחשב ..

הבנתי שהרמה באוניברסיטה גבוהה יותר , אבל לי אישית זה לא מתאים ומכללות יותר לכיוון שלי בגלל התנאי הקבלה הקלים יותר

והם כן מסתכלים על התעודת הנדסאי שלי כתנאי קבלה .

לכן אם מישהו יכול להמליץ לי על מכללה אני נורא אשמח.

פורסם

אפשר בבקשה הסבר מופרט מה ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה

פורסם

ההבדל בפועל בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב לא קיים. ההבדל בתואר זה עוד קורסים בפיסיקה ושנה נוספת ללימודי הנדסה.

בהחלט לא משתלם לבזבז שנה נוספת שיכלה כבר להיות שנת ניסיון בשוק.

מכללות באופן כללי מורידות משמעותית את סיכויי הקבלה שלך למשרות רבות. אנשי גיוס כוח אדם בחברות לפעמים פוסלים מיידית קו"ח של יוצאי

מכללה כאמצעי סינון ראשוני. למה? בגלל שיוצאי אוניברסיטאות מראש היו בעלי נתונים טובים יותר ועברו סינון בכניסה לאוניברסיטה*. בנוסף

הלימודים באוניברסיטה לרוב קשים בהרבה ומאלצים את הסטודנטים לשבת על התחת ולחרוש.

זה לא אומר שבוגרי מכללות טובים פחות או שלא יכולים להשתלב בתעשייה, זה אומר שיהיה להם קשה יותר. עדיף מראש לבוא עם תנאי פתיחה

טובים יותר. בנוסף יש מכללות רבות שהרמה שלהם ירודה, הם מתפרנסים מאנשים "פחות טובים" שלא יכולים להתקבל לאוניברסיטה.

*יוצאת דופן היא האוניברסיטה הפתוחה לה אין תנאי קבלה.

במקרה שלך, הייתי ממליץ לבחון את האוניברסיטה הפתוחה שם אין תנאי קבלה והרמה גבוהה. קח בחשבון שלא פשוט בכלל לסיים תואר כזה.

פורסם
  • מחבר

כן לקחתי בחשבון האמת חשבתי ללכת לבדוק את מכללת רמת גן ...

או האקדמית תל אביב יפו ..

שזה שתי האופציות הטובות ביותר בשבילי ממה שמצאתי

פורסם

אם אתה הולך למכללה, כאמור, מומלץ לבחון את האפשרות של האקדמית ת"א-יפו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים