עבור לתוכן

המלצה ללוח אם וזכרונות למעבד X79

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, התחדשתי היום בהזמנה של i7-3930k שיגיע תוך שבוע-שבועיים ועכשיו אני צריך להתאים לו כמה חלקים.

חקרתי קצת את עולם לוחות האם המתאימים אבל לא הצלחתי להיסגר על לוח מתאים לי אז אשמח לעזרתכם.

דרישות:

1. תקציב: אשמח למשהו באזור ה-1700-1200 שקל, אבל זה גמיש עבור ביצועים\פיצ'רים מהותיים.

2. 8 סלוטים של ראם.

3. דרישה רטורית - 6 יציאות SATA כשלפחות אחת היא SATA3 (רטורית כי כולם באים עם הבקר של אינטל שנותן את זה).

4. עדיפות למספר רב של יציאות USB3.

5. אני חושב שאני מעדיף standard ATX, אבל אני לא בטוח שאני צריך להעדיף את זה (האם Extended ATX באמת מקטין משמעותית את מבחר המארזים?)

מידע שימושי לממליץ:

1. אני לא רואה את עצמי בונה מערכי כרטיסי מסך מפלצתיים, כרגע אני חושב שאסתפק ב-6870 יחיד.

2. אני כן רואה את עצמי מוסיף כרטיס WIFI וכרטיס טלוויזיה ואולי עוד.

3. אני מתכנן לקנות שלושה HDD ועוד אחד SSD ועוד כונן חיצוני (לכן אני כנראה צריך eSATA, לא?) ובעתיד יתכנו אף יותר כוננים.

4. מעולם לא ביצעתי OC, אך סביר שעכשיו אתחיל, אני יודע שכל הלוחות מאפשרים את זה, אז אני לא צריך את הטוב ביותר כאן.

זכרונות (בלי קשר לתקציב הלוח אם):

אני מתלבט בין לקנות:

4x4GB G.Skill RipJaw Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24

ולהוסיף עוד סט כזה כשאצטרך.

לבין ללכת ישר על:

8x4GB G.Skill RipJaw Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24

אני צריך כמויות כאלה של RAM משום שאני מתכנן להרים מכונות וירטואליות, ולא אחת, על המפלצת הזו.

פורסם

למה לא להביא גם את הלוח מאינטל?

פורסם
  • מחבר

אבוד כבר :)

חוץ מזה שהם מוכרים אותו כמו המחיר שבחנות, והוא היה מוסיף לי הרבה לעלות המשלוח. לא משתלם.

פורסם

אפשר שאלה ?

בכמה אתה חושב שמעבד 3930K יהיה יותר חזק ממעבד 2600K ?

בכמה אחוזים הוא יהיה יותר חזק ? בתוכנות הספציפיות שאתה הולך להתקין.

http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=552

בקשר לזיכרונות כבר מסתובבים מספיק קיטים במחיר נורמלי .ארבע סטיקים של 8G שיתן לך 32G

פורסם
  • מחבר

בקשר לזכרונות, מסתמן שאתה צודק, אז אולי זה פותח לי אפשרות ללוח עם 4 חריצים.

בכיף שאלה!

בכמה אני חושב שה-3930k יהיה חזק יותר מה-2600k? ב-10%-30% בתוכנות רגילות (כמו שההשוואה שהצגת, ואני מכיר, מראה), אבל בתוכנות מסויימות, חולות מיקבול (וכמה שיותר מעבדים, יותר טוב) וזוללות הרצים (Herz), סביר שאני אקבל שיפור יותר מהותי, מבחינתי זה משתלם, וזה מה שחשוב אחרי הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים