עבור לתוכן

הפיכת אות סטריאו מוגבר למונו

Featured Replies

פורסם

אהלן,

שוכב לי סאב פסיבי בארון ובא לי להוסיף אותו למערכת שלי שמורכבת ממגבר ו-2 רמקולי סטריאו. המגבר עובד גם בעכבה של 4 אוהם אז לא תהיה בעיה של עכבה

אני לא רוצה לחבר אותו רק לערוץ אחד כי אז...אני אשמע רק ערוץ אחד.

איך אני מחבר אליו את 2 הערוצים מהמגבר?

עריכה: אני לא רוצה לגשר בין היציאות בגלל חשש לשרוף את המגבר, אני רוצה לחבר אותו כביכול לצד אחד שיכיל מונו רק ביציאה (הכניסה היא סטריאו)

פורסם

אם אין לך אפשרות לBRIDGE במגבר, כל הפתרונות הפשוטים לא יתנו תוצאה טובה...

או תרכוש מגבר נוסף עבורו או תרכוש סאב אקטיבי...

פורסם

אתה צריך מעגל לקרוסאובר פאסיבי, שמקבל אות סטריאו, ומוציא נמוכים לסאב בודד, ושניים בתחום המיד וההיי. בחיפוש מצאתי כאלה רק לאות LINE, או כאלו שמשולבים במגבר לסאב.

פורסם
  • מחבר

בדיוק מה שאני מחפש,

קרוסאובר (כנראה אקטיבי) שיודע לקבל סטריאו ולהעביר מיד והייריינג׳ לרמקולים בנפרד ולאחד את הנמוכים עבור הסאב אבל שיעבוד עם אות מוגבר...

יש חיה כזאת?

פורסם

יש, זה נקרא פרוצסור, DSP... יקר מאוד..

פורסם

בדר"כ עושים את זה ברמת Line ולא על אות מוגבר. רוב הסאבים האקטיבים כוללים מעגל כזה שמתאים גם לאות מוגבר, אבל מעולם לא בדקתי מה הולך שם (אולי הם מנחיתים את האות ומגבירים אותו שוב לאחר עיבוד במעגל מתח נמוך).

אם ממש תרצה אפשר "לאנוס" את זה כדי שיעבוד. אפשר לחבר LPF מצד אחד של המגבר לפאזה החיובית של האלמנט בסאב, ועוד LPF מהצד השני של המגבר לפאזה השנייה של האלמנט בסאב. כמובן שבשביל שזה יעבוד צריך לעשות היפוך פאזה לערוץ השני. היפוך פאזה על אות מוגבר ידרוש ממך אותו הסיבוך של חיבור שני אותות למונו, לכן אני חושב שכדאי שתעשה את זה בשלב מוקדם יותר. מה אני מתכוון? תחבר מגבר מהפך בכניסה למגבר (או בתוך המגבר כדי אם תרצה - אפשר גם להוסיף מתג קטן של Bypass שמבטל אותו), זה ייצור לך היפוך מופע לאותו הצד (וזה מאוד פשוט, עניין של מגבר שרת וזוג נגדים, יש לך כבר את מתח ההפעלה בתוך המגבר). עכשיו אתה יכול להעביר אותו דרך ה-LPF ולחבר אותו לפאזה השנייה של הסאב. כמובן שעכשיו צריך גם להפוך את החוטים שהולכים מהמגבר אל הרמקול בכדי להפוך את הפאזה בחזרה ולקבל אות בפאזה נכונה מהרמקול (לא מהסאב).

מסובך? מבלבל? אין ספק. אבל זה הדבר היחיד שעלה לי לראש כרגע ולא ידרוש ממך מגבר נוסף :silly:

אגב, אני קצת עצלן לחפש בגוגל, אבל לא מצאת מישהו שנתקל בבעיה דומה ופתר אותה בצורה אלגנטית יותר?

פורסם
  • מחבר

איפה בפתרון שהצעת אני מחבר את הרמקולי סטריאו?

פורסם

במוצא המגבר כמובן. אם תרצה לחבר פילטר בין המגבר לבינם בכדי שיוריד מהם את הבאס שנשלח לסאב אתה יכול, אבל לדעתי זה מיותר. ממילא הם כנראה לא מצליחים לעשות אותו כמו שצריך ולכן זה סתם ייצור עוד בלגאן בצליל. קח בחשבון שברגע שאתה מבקש מהמגבר לדחוף גם את הסאב, צריכת הזרם תעלה. לכן עדיף לא "לקרוע" את המגבר יותר ממה שהוא מסוגל.

אם תשאל אותי, פיתרון קל הרבה יותר יהיה לקנות מגבר ישן (או לבנות משהו של כמה עשרות W) ולעשות את הפילטור ברמת הליין. אם המגבר הזה יהיה סטריאו אפשר להשתמש בטריק של היפוך פאזה ולהפעיל אותו במצב balanced ולקבל הספק גבוה יותר. זה גם לא פיתרון יקר במיוחד, מגבר וינטאג' שאינו מהדגמים "המפורסמים" אפשר לרכוש גם ב-100-150 שח (מניסיון), ואם תמצא אחד סביר הוא יהיה יותר ממספיק לצורך הזה. נכון שזו הוצאה שלא תכננת עליה, אבל זה פותר לך את הבעיה בלי הרבה כאב ראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים