עבור לתוכן

צמחונות, טבעונות ואוכל בריא

Featured Replies

פורסם

אני בספק אם אין לכולסטרול שבמזון שום השפעה, אבל בכל מקרה השומנים שבמוצרים מהחי גורמים לגוף לייצר כולסטרול "רע" (LDL)...

  • תגובות 35
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

והכלוסטרול ה"רע" הזה הוא בין הדלקים החשובים ביותר למוח. אז כמו שרבים לפני אמרו: לשמור על מידתיות.

פורסם

בשנות השמונים ערכו בסין מחקר (הגדול מסוגו אי פעם בתחום) לגבי הרגלי התזונה ממחוזות שונים במדינה, באותו זמן רוב הסינים חיו על דיטה צמחית או קרוב לזה אבל בערים המתפחתות החלו לעבור יותר אנשים לדיאטה מערבית. נמצא באופן מובהק שאנשים היו יותר בריאים יותר כאשר חיו על תזונה מבוססת מהצומח:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study_(book)

אישית אני לא חושב שאסור לאכול מזון מהחי, אבל רחוק מאוד מהכמות שאנשים צורכים כיום. אני אוכל בשר רק פעמיים-שלוש בשבוע ומשתדל להימנע מבשר אדום.

פורסם

בדיוק אכלתי לא מזמן בבודהה בורגרס(http://www.buddhaburgers.co.il/). מעניין מאוד אני חייב לציין.

באופן כללי גיליתי שיש המון מזונות צמחוניים/טבעוניים מאוד טעימים - ההמבורגר הצמחוני של מוזס ושל בורגרס למשל - טעימים מאוד.

אני אוכל בשר, אבל אני חייב לומר שמנקודת מבט קולינרית בלבד - יש דברים מעולים בדיאטה הצמחונית/טבעונית.

פורסם

אין שום בעיה גם עם בורקס. העניין הוא שצריך לגוון ולאכול כל דבר במידה קטנה.

כמובן שישנם מאכלים פחות בריאים או עם פחות ערך תזונתי, זה לא אומר שאסור לאכול אותם אלא לאכול אותם לעתים רחוקות יותר.

לא רק הגוף צריך לאכול, גם הנפש...

בורקס זה ממש לא בריא.

כמה שפחות יותר טוב.

פורסם

העניין הוא, שלא יקרה כלום אם תאכל כמה פעם ב-.

פורסם

אם לא תלמד להגיד לא על דברים לא בריאים, לא תצליח להקטין את הצריכה שלהם למינימום.

מידתיות זה שם הסיפור.

מה שלא בריא חייב להיות מוגדר כך בהתאם למיקום שלו בסקאלה של בריאות האוכל.

ועל פי זה התדירות והסיכוי שהדבר יכנס לקיבה.

בורקס, זה זבל טהור.

אין בו שום דבר טוב.

התדירות שהוא אמור להיכנס לקיבה צריך להיות: כמעט אף פעם לא.

הסיכוי שהוא יכנס לקיבה אמור להיות: לא בבית ספרינו.

אלה אם כן אתה ממש רעב ואין שום דבר אחר, ולא אכלת בורקס איזה חודש, אין שום סיבה טובה לחטוא לדרך הזהב ולקבל את הבצק השומני כאוכל מן המניין.

אוכל לא בריא חייב להיות תחת סנקציות.

במיוחד למי שנגמל מהרגלים לא טובים, אינו בשליטה מלאה, וכן בסיכון לצאת מפרופורציות.

בסופו של דבר הגישה הנכונה אמורה להיות בחירה של מה שטוב, ולא סנקציות למה שרע.

כשזה מתורגל מספיק זמן, פשוט עושים דברים מהסיבות הנכונות, במקום להילחם במה שאינו אמור להתקיים.

אדם צריך לשאול עצמו קודם כל: האם האוכל הזה מזין ?

ואחר כך, האם האוכל הזה בריא ?

אם התשובה היא לא ולא, אין שום סיבה טובה לאכול את זה.

אם תעשו סיבוב בסופר ותתחילו לענות על שני השאלות האלו לגבי כל הדברים שנמכרים שם, תגלו שהסופר מלא! בדברים שאינם מזינים ואינם בריאים.

תעשו סיבוב בבית שלכם ותענו על שני השאלות האלו לגבי כל הדברים, ואז תבינו את גודל הבעיה (אם קיימת).

פורסם

אם לא תלמד להגיד לא על דברים לא בריאים, לא תצליח להקטין את הצריכה שלהם למינימום.

מידתיות זה שם הסיפור.

מה שלא בריא חייב להיות מוגדר כך בהתאם למיקום שלו בסקאלה של בריאות האוכל.

ועל פי זה התדירות והסיכוי שהדבר יכנס לקיבה.

בורקס, זה זבל טהור.

אין בו שום דבר טוב.

התדירות שהוא אמור להיכנס לקיבה צריך להיות: כמעט אף פעם לא.

הסיכוי שהוא יכנס לקיבה אמור להיות: לא בבית ספרינו.

אלה אם כן אתה ממש רעב ואין שום דבר אחר, ולא אכלת בורקס איזה חודש, אין שום סיבה טובה לחטוא לדרך הזהב ולקבל את הבצק השומני כאוכל מן המניין.

אוכל לא בריא חייב להיות תחת סנקציות.

במיוחד למי שנגמל מהרגלים לא טובים, אינו בשליטה מלאה, וכן בסיכון לצאת מפרופורציות.

בסופו של דבר הגישה הנכונה אמורה להיות בחירה של מה שטוב, ולא סנקציות למה שרע.

כשזה מתורגל מספיק זמן, פשוט עושים דברים מהסיבות הנכונות, במקום להילחם במה שאינו אמור להתקיים.

אדם צריך לשאול עצמו קודם כל: האם האוכל הזה מזין ?

ואחר כך, האם האוכל הזה בריא ?

אם התשובה היא לא ולא, אין שום סיבה טובה לאכול את זה.

אם תעשו סיבוב בסופר ותתחילו לענות על שני השאלות האלו לגבי כל הדברים שנמכרים שם, תגלו שהסופר מלא! בדברים שאינם מזינים ואינם בריאים.

תעשו סיבוב בבית שלכם ותענו על שני השאלות האלו לגבי כל הדברים, ואז תבינו את גודל הבעיה (אם קיימת).

youre such a sad person...

אתה רוצה להגיד לי שאתה לא אוכל עוגות כי הן לא עוברות את מבחן ה"מזין ובריא"?

צריך לדעת להנות מהאוכל, ולא לאכול יותר מדי שטויות.

מצד שני, תמיד קיים הסיכוי שאני אמות קודם ואז תוכל להגיד שאמרת לי :P

פורסם

אוכל במידה.

לא באופן קבוע, ומעדיף דברים אחרים ככלל.

פורסם

אם לא תלמד להגיד לא על דברים לא בריאים, לא תצליח להקטין את הצריכה שלהם למינימום.

מידתיות זה שם הסיפור.

...

:goodposting:

צריך גם להבין שרוב המוצרים המעובדים הם לא בריאים. האוכל האידיאלי הוא אוכל ביתי. רוצים לשפר את התזונה? תתחילו לקרוא רשימות רכיבים של כל מוצר (זה לא מסובך כמו שזה נשמע - קוראים פעם אחת ועושים וי או איקס על המוצר). תפסיקו לקנות כל דבר שמכיל מרגרינה או שומנים צמחיים מוקשים. תימנעו כמה שיותר ממה שמכיל חומרים משמרים/מייצבים/רכיבי E למיניהם, סוכר (חומר ממכר לכל דבר) ושות'.

תתרחקו מדגנים מעובדים ומוצריהם - קמח לבן, אורז לבן, גריסי פנינה וכו'. אלו דגנים שעברו עיבוד והופרדו מקליפתם שמכילה את כל הטוב (ויטמינים, חלבונים ועוד), וכל מה שנשאר זה פחמימות. אפשר להשיג בכל סופר קמח מלא, לחם ופסטה מקמח מלא, אורז מלא ועוד.

בקיצור, צריך לכוון לאוכל כמה שיותר גולמי וקרוב לצורתו הטבעית.

...ויש את העניין של מוצרים מהחי, אבל על זה כבר דובר פה :P

youre such a sad person...

אתה רוצה להגיד לי שאתה לא אוכל עוגות כי הן לא עוברות את מבחן ה"מזין ובריא"?

צריך לדעת להנות מהאוכל, ולא לאכול יותר מדי שטויות.

מצד שני, תמיד קיים הסיכוי שאני אמות קודם ואז תוכל להגיד שאמרת לי :P

סביר להניח שכל מי שחי בחברה מודרנית, חוטא באכילת ג'אנק גם אם לעתים רחוקות, אבל זה לא אומר שאי אפשר להציב גבולות. חומרים כמו שומנים צמחיים מוקשים/מרגרינה, לא ראויים למאכל בשום אופן.

פורסם

הבעייה היא שגם אם אתה מקפיד לאכול בריא יש בעיה:

חלב מפוצץ בהורמונים שקיבלה הפרה

ירקות בעלי עלים ירוקים כמו שמיר חסה פטרוזילה וכו' מפוצצים בריסוס (החקלאי אף פעם לא אוכל את הסחורה שלו והוא יודע למה)

פירות מלאים כנ"ל

ודגים בסופר נהיו מפלצות מההורמונים בבריכות ואם הגיעו מסין אז מכילים גם חומרים סופחי מים כדי להרוויח במשקל

שלא לדבר על עוף חולה שלא זז כל חייו בכלוב מסורג

טוב אז קונים פירות וירקות אורגניים וחלב אורגני, ועוף אורגני,

אבל על זה נאמר שחקלאי רגיל מרסס ביום ביום וחקלאי אורגני מרסס בלילה.

פורסם

לא צריך ללכת רחוק.

מתחילים בדברים בסיסיים.

לחם למשל, במקום פיתות ולחם שחור/לבן, אוכלים לחם שיפון עם דגנים.

מגדילים את כמות הירקות שאוכלים.

אפשר לעשות סלטים מעולים.

פחות שמן (ואם כבר שמן אז שמן זית), פחות טיגון, יותר חימום איטי (על הגז או תנור).

בישול זה תחום רחב, יש המון מאכלים בריאים שאפשר ללמוד להכין.

ומי שחושב שבריא זה לא טעים, כנראה שאתם או מי שאחראים על הבישולים, צריכים לעבור כמה קורסים.

אולי זה הזמן לתת להם במתנה קורס בסדנת בישול.

מי שרוצה לקצור פירות צריך לשתול את העץ ולהשקות אותו.

שדרגו את הבשלנים ותקבלו בתמורה הנאה לכל החיים.

פורסם

+1 אנחנו בבית כבר לא מטגנים שניצלים מכינים אותם בתנור וזה יוצא לא פחות טעים משניצל מטוגן. ואין את כל הבלאגן והלכלוך של הטיגון.

אני לא יודע אם בכלל קיים דבר כזה אוכל בריא ולא בריא. על כל מחקר שטוען משהו אחד, יוצא מחקר שטוען את ההפך ההגמור.

(אני נוטה להאמין שאכן יש הבדל באיכות המזון והשפעה ישירה על הבריאות בין סוגי המזון השונים)

תראו לדוגמה את הבחור הזה:

http://20potatoesaday.com

אכל במשך 60 יום כ-20 תפו"א כל יום ובאופן מפתיע, הבדיקות הראו שלחץ הדם שלו ירד ורמת הכולסטרול ירדה גם כן.

אני אוכל בשר, אבל אני חייב לומר שמנקודת מבט קולינרית בלבד - יש דברים מעולים בדיאטה הצמחונית/טבעונית.

+1

זה עולם שלם בפני עצמו בדיוק כמו הבשר.

יש אנשים שמבחינתם אוכל שהוא לא בשר הוא לא שווה יותר מדי, אני דווקא למדתי להעריך אוכל צמחוני.

פורסם

עוד משהו לגבי בישול - עדיף לאדות ולא לבשל דברים כמו ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, שעועית וכו'. בבישול, חלק גדול יותר מהויטמינים/מינרלים/whatever אובד, בגלל שהא נפלט למים.

ומי שרוצה ללכת ממש רחוק מבחינת מזון בריאות - נבטים הם מאוד בריאים. הנבטה מקפיצה את כל הערכים התזונתיים (לפעמים פי 2 ואפילו פי 3) ומפחיתה את כמות הקלוריות.

תראו לדוגמה את הבחור הזה:

http://20potatoesaday.com

אכל במשך 60 יום כ-20 תפו"א כל יום ובאופן מפתיע, הבדיקות הראו שלחץ הדם שלו ירד ורמת הכולסטרול ירדה גם כן.

למה זה מפתיע? תפוחי אדמה לא אמורים להעלות את לחץ הדם או את רמת הכולסטרול (עד כמה שידוע לי...).

אם הוא אכל רק תפוחי אדמה אז מן הסתם הכולסטרול ולחץ הדם ירדו בגלל שהוא הוריד מהתפריט דברים שמעלים אותם.

פורסם

לא יודע לגבי לחץ דם, אבל כולסטרול נמצא רק במוצרים מן החי - ולכן זה ממש הגיוני שהכולסטרול שלו יירד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים