עבור לתוכן

מעגל טעינה - מתח DC משתנה

Featured Replies

פורסם

שלום.

חלק מהפרוייקט שאני מתכננן מצריך מעגל טעינה של סוללה Li-Ion 3.7V 950mAh

קראתי המון על הנושא, ואני מבין בעיקרון איך מעגל טעינה עובד ואיך להטעין את הסוללה כאשר יש מתח DC כניסה קבוע.

האם מישהו יכול להציע לי פתרון כאשר מתח הכניסה שלי אינו קבוע? (קופץ בין 0V ל 4.2V)

בנוסף המתח נופל על הכניסה למשך פרקי זמן לא מוגדרים (לדוגמא: מתח קופץ בין 0 ל4.2 במשך 5 שניות ואז מפסיק)

חשבתי לבנות מעגל טעינה דומה למה שמוצג באתר הזה: http://shdesigns.org/lionchg.html

או להשתמש בMAX1551

פורסם

מאיפה מגיע המתח בכניסה?

יש לך מידע כלשהו על הצורה של המתח הזה?

פורסם
  • מחבר

כן המתח בכניסה מגיע מטורבינת מיים קטנה. המתח שהיא מייצרת תלוי בכמות במיים שזורמים דרכה.

המקסימום שהיא יכולה לספק זה DC 4.3V לפי היצרן

פורסם

המעגל שנמצא בקישור שצירפת משתמש ב-LM317, יש לו dropout של בערך 2.5V בזרם האלה. זה אומר שבכדי להוציא 4.2V לתא בודד צריך כניסה של בערך 6.7V ומעלה.

אני לא מומחה גדול בתחום הזה, אבל נראה לי שהמצב שלך דורש שימוש ב-boost כלשהו שיעלה את מתח הכניסה. ללא מעט בקרים כאלה יש גם אפשרות להגבלת זרם וזה ייתן לך בדיוק את המצב שאתה רוצה (זרם קבוע בתחילת הטעינה, מתח קבוע בסיומה). בנוגע לדגמים ספציפיים אני פחות אוכל לעזור לך, אך יש בפורום כמה חברים אחרים שמכירים את התחום טוב יותר (לדוגמא 11010010110).

אגב, מה הזרם שהטובינה שלך יודע לספק? הוא מספיק לצורך טעינה של סוללה?

פורסם
  • מחבר

כן, בדיוק חשבתי על אותו דבר. אני יכול לחבר את הטורבינה הזאת לממיר מתח 3/5 DC - DC ואותו לחבר למעגל הטעינה.

נראה לי שאני אוותר על הבנייה, ובמקום ואקנה מעגל טעינה מוכן שצריך 3.7V מינימלי כדי לעבוד : www.sparkfun.com/products/10161

הטורבינה שלי אמורה לייצר 500mA ותפקידה בחיים יהיה להטעין סוללה.

פורסם

זהו מעגל טעינה טוב, רק שהוא צריך 5V בכניסה ולא 3.7, מה שרשום זה שהוא יודע להטעין סוללות ליפו 3.7V

פורסם
  • מחבר

פשוט ראיתי שהלוח הזה מבוסס על MCP73831T ולפי הDataSheet שלו מתח עבודה מינמלי הוא 3.75.

אבל לא אמורה להיות בעייה כי אני אחבר את המחתח כניסה שלו לStep up boost והוא אמור לתת 5V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים