עבור לתוכן

שאלה שקשורה לצבא,המפקד שלי לא מכבד את הת'ש שיש לי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

^כן כמו שזה נשמע,אני מכיר מישהו שמוכר גימלים..

ויאיר,הכל תלוי במה אותו אחד עושה בצבא,אתה חושב שלכל אחד מתאימה המסגרת הצבאית?

יש לי בעיה של קה'ס למרות שאני לא מאובחן בזה על ידי קב'ן,קשה לי להיות עם אנשים שאני לא מכיר,גם אם אני תקופה ארוכה איתם אני לא מרגיש איתם בנח.

חוץ מזה שאני לא עושה בצבא משהו שאני אוהב,זה תפקיד בכפייה איפה שאני נמצא,בגלל זה אני רוצה לעוף מהבסיס כמה שיותר מהר כל יום,בקורס ובטירונות לדוגמא מאוד נהניתי עם האנשים,היינו תקועים אחד בתחת של השני ולא היה לי אף פעם געגועים לבית או שעמום,הסדיר עצמו מאוד קשה ושוחק.

חוץ מזה שלכל מי שאני מספר שיש לי ת'ש 5 ואני סוגר שבת ל2 ועושה יומיות עד 5 בערב הוא מסתכל עליי בהלם,גם עם ת'ש גבוהה התנאים שלך על הפנים.

וכן יש לי בעיות כלכליות בבית ובנוסף לזה בעיות רפואיות של אבא שלי שאני צריך להיות איתו בבית,בלי קשר לבעיות שלי שאני שונא את המסגרת הצבאית.

ויש כאלה שרואים גחלת גם בכליאה הראשונה שאתה יושב 20 יום בכלא צבאי,ואין לי בעיה עם כלא צבאי זה שכונה,הסדיר שלי אפילו יותר קשה מזה.

חוץ מזה גם אני מכיר שמה את כל המד'כים ככה שכלא זאת ממש לא בעיה בשבילי.

הבעיה בכלא זה רק הדפוק,כי אני כן רוצה לעשות 3 שנים שלא ידפק לי העתיד.

אני יסחוב חודש בבסיס החדש ונראה מה ילך עם המפקד,אם הוא יתן לי יומיות מקוצרות עד 3.

• תגובות 78
  • צפיות 14.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אישית דיי נהנה בתפקיד שלי, באמת אני לא מחכה לסופשים בכלל. אבל אני כן לחוץ לצאת כל פעם כמה שיותר מוקדם כי אחרי 2-3 בצהריים כבר יש בעיקר אווירה של ללכת לישון, וגם לי יש מה לעשות לפעמים. גם בכל מקרה לא עובדים בזמן הזה שחושבים על הבית, המפקדים יעשו יותר בשכל אם ישחררו בשעה נוחה שהחייל יבוא יום אחרי כשהוא מרוצה ויעבוד בכיף וברצון, ולא ישב ויבהה במסך ממורמר מהחיים.

כן בטח, שכולם יצאו מהבסיס בשעה 3, או אולי אפילו 2, כי כבר אחרי ארוחת צהריים וחם וקשה להתרכז. האמת שאם כבר מסיימים ב-2, אז כבר בזמן הארוחה יש אווירה של ללכת לישון ולא לעבוד, אז במקום שהחייל יצא הביתה עייף וכועס ויום אחרי זה יהיה ממורמר, בואו נשאיר את החיילים עד האוכל ואז ישר הביתה למנוחה טובה, רעיון מצוין.

פורסם

סמרטוט.

אני לא חושב שאנשים צריכים להיות עשויים מנייר, אבל מצד שני יש גבול לא כולם יכולים לנשוך שפתיים ולהמשיך הלאה.

אני מציע לא לשפוט אנשים מבלי להכיר אותם ואת כלל חייהם. אין לך מושג מה הוא עבר, מה הן הבעיות שלו בחיים וכו' וכו'. יכול מאוד להיות שחיפוש "החיים הקלים" נובע מכל מיני משברים שהוא כרגע חווה.

היית אומר עליי בדיוק את אותו הדבר לאחר שנפלטתי מקרבי. (בהתחלה נשכתי שפתיים ושתקתי, עד שהמערכת הפכה אותי לסמרטוט רצפה).

עצתי לך פותח הדיון, תנסה קודם כל לעבור תפקיד בדרכים המקובלות. אם תראה שאתה ממש סובל והמצב שלך בלתי נסבל אז אולי באמת אין לך מה לחפש במערכת הצבאית. (לפעמים באמת הכל עניין של גישה אבל גישה זה משהו שלא ניתן לשנות בקלות).

פורסם

******** (נכתבה תגובה נוספת בטעות)

פורסם

בשביל זה לא הגבתי 7 דפים. אחרי שראיתי את תוכן ההודעות וההתנהלות שלו כבר לא יכלתי לשתוק.

פורסם

שמע, הטענה שהוא לא יכול להישאר בצבא אחרי 2-3, כי אחרי ארוחת הצהוריים בא לו לישון, מראה שהבן אדם באמת מקרה אבוד :kopfpatsch:

פורסם

בכל מקרה,ביום ראשון אני מתחיל בבסיס החדש,אני יסחוב חודש ואז ידבר עם המפקד שלי על היציאות,אם הוא לא יבוא לקראתי כל מוצ'ש אני ילך לביקור רופא ויוציא 3 גימלים(יותר נכון קונה 3 גימלים ב150 ממישהו),ואז יש לי רק יומיים בבסיס,עד שאותו מפקד יתייאש.

לפי החוקים שנכנסו לא ממזמן, אם אתה מוציא 3 גימלים = יום שלישי אתה חוזר לבסיס.

הגימל הראשון תופס את שבת כבר.

פורסם

אני לא יכול לשפוט אותך אבל אני יכול לציין שעל כל דבר קטן חיילים מנפחים את העניין ומנסים לנצל כמה שיותר

אצלי בבסיס אנשים הוציאו חופשי 5 - 2 על כלום

לעומת זאת אני, העברתי שלוש שנים כלוחם ללא ת"ש וללא גימלים בכל השירות (ואף לא גימל אחד)

וסבלתי, ושנאתי את הצבא. אבל השלמתי עם העובדה שזה הצבא ושכל אחד עובר את זה. אז מי אני שיבכה ?

ואחרי שנה וחצי בשירות רק הרווחתי מזה, המפקדים היו אוהבים ומעריכים אותי. אפטרים חופשי \ לפעמים רבעושיים

ורוב היציאות שלי הבייתה בין אם זה חמשוש או בין אם זה אפטר היו בשעה 6-7 בבוקר (לפעמים אחרי משמרת ללילה ולפעמים אחרי שינה טובה)

חצי שנה אחרונה ביליתי בחפשש של חודש וחצי - חודשיים ואז קורס השלמת בגרויות בגבעת חביבה לעומת חיילים אחרים שלא קיבלו חפש"ש

ובנוסף קיבלתי ואוצר לפסיכומטרי 100 אחוז ממומן על ידי הצבא

בסופו של דבר אפשר להגיד שהשנה והחצי האחרונות בצבא דיי נהנתי מהתנאים

כל אחד בוחר את הדרך שבא הוא יעבור את השירות, חייל טוב \ רע, גימלים, בעיות

אבל מהניסיון שלי, חייל שמוציא הרבה גימלים \ בעיות רק סובל מיזה בסופו של דבר

חיילים בעייתים שלא רגילים\מתרגלים לשיגרה של הצבא נכנסים לדיכאונות ושבוזים מהתחת, כל הזמן מחפשים איך להוציא את הגימל הבא ולברוח

אני מקווה בשבילך שתהיה מרוצה בסופו של דבר מהתנאי שירות שלך ותסתכל על הצבא מהצד החיובי

זה המדינה שלנו וככה היא קבעה, שלוש שנים שירות סדיר

פורסם
  • מחבר

זה לא שאני רוצה לצאת מהצבא ולא לתרום,פשוט קשה לי בתפקיד הספציפי ששמו אותי.

ובלי קשר אני שבוז מהשרות שלי בגלל שאני עושה משהו שאני לא אוהב בלשון המעטה,רציתי להיות בשח'ם או בתקשוב לעשות משהו מעניין,ושקיבלתי כבר מ.צ והבנתי לאיזה מקום נכנסתי הייתי בדיכאון בהתחלה אבל יצאתי מזה,תפקדתי כמה חודשים אבל שוב מאז שהתחלתי את הסדיר היה לי קשה מאוד בסדיר עצמו. שאתה עושה משהו שאתה לא אוהב תמיד תהיה שבוז וממורמר,היומיות לא ממש מעניינות אותי כי אני עדיין בתפקיד שאני מתעב אותו,מצידי לעשות חמשושים העיקר תפקיד מעניין,אבל זה כבר לא יקרה,בגלל זה אני מחפש את הדרך לצאת מהתפקיד שאני נמצא בו ולהיות ש.ג טבח או כל דבר כזה או אחר.

אני יבקש מהמפקד שלי קב'ן,אולי קב'ן יוכל לעזור לי לעבור לתפקיד אחר.

TripMan-את הגימלים אותו אחד מוציא אחרי 12 בלילה,ככה שהם תקפים ל3 ימים מלאים,בכל מקרה לא נראה לי שאני אשתמש בדרך הזאת.

פורסם

בודדים האנשים שאשכרה אוהבים את מה שהם עושים.

פורסם

זה לא שאני רוצה לצאת מהצבא ולא לתרום,פשוט קשה לי בתפקיד הספציפי ששמו אותי.

קושקושוני בולבולני

ובלי קשר אני שבוז מהשרות שלי בגלל שאני עושה משהו שאני לא אוהב בלשון המעטה

כי כל שאר האנשים בצה"ל ממש אוהבים את מה שהם עושים

,רציתי להיות בשח'ם או בתקשוב לעשות משהו מעניין,ושקיבלתי כבר מ.צ והבנתי לאיזה מקום נכנסתי הייתי בדיכאון בהתחלה אבל יצאתי מזה,תפקדתי כמה חודשים אבל שוב מאז שהתחלתי את הסדיר היה לי קשה מאוד בסדיר עצמו. שאתה עושה משהו שאתה לא אוהב תמיד תהיה שבוז וממורמר

ושתצא מהצבא ותתחיל לעבוד באיזה עבודת סטודנטים מחורבנת, תעשה בדיוק את אותה מטלה משעממת כל יום כמו איזה רובוט ולא תהיה שבוז? בכיין

,היומיות לא ממש מעניינות אותי כי אני עדיין בתפקיד שאני מתעב אותו,מצידי לעשות חמשושים העיקר תפקיד מעניין,אבל זה כבר לא יקרה,בגלל זה אני מחפש את הדרך לצאת מהתפקיד שאני נמצא בו ולהיות ש.ג טבח או כל דבר כזה או אחר.

ואז תהיה מאושר מהתפקיד ותרגיש שאתה מממש את הפוטנציאל שלך? אתה סך הכל מחפש תפקיד עם יציאות יותר טובות מיומיות (שבוע שבוע או קיצור שירות) ומסתיר את זה מאחורי תירוצים של "אני שונא את התפקיד שלי". אתה רודף ת"ש בזוי ואתה יודע את זה

אני יבקש מהמפקד שלי קב'ן,אולי קב'ן יוכל לעזור לי לעבור לתפקיד אחר.

TripMan-את הגימלים אותו אחד מוציא אחרי 12 בלילה,ככה שהם תקפים ל3 ימים מלאים,בכל מקרה לא נראה לי שאני אשתמש בדרך הזאת.

פורסם

מה נראה לך שאני אוהב להיות חימושניק? הראתי מלא כישורים בתחום המחשבים גם במהלך הטירונות וגם במהלך הקורס, יש לי מקצוע בבגרות שעוסק בזה ועם זה התגייסתי ועוד יש לי בגרות מלאה בניגוד לרוב החיל, איך נכנסתי לחימוש? לא יודע, אבל אם זה המקצוע וזה מה שמצפים ממני כדי לתרום למערכת זה מה שאני יעשה, אני לא אוהב גריז שמן ועבודות פיזיות אבל אני עושה...

בנוגע לגימלים, אני לא אוהב להוציא גימלים כדי "לדפוק תמערכת", אני הוצאתי כמות מזערית של גימלים והוצאתי אותם כי ידעתי שאם אני יעבוד בתקופה הזאת לאחר ניתוח אני עלול לקרוע לעצמי איברים בגוף, לא משהו שאני רוצה לעשות, ותאמין לי אחרי כלכך הרבה טחינות ושבתות ושמירות שכל דקה בהם אני רציתי לשבת בבית על התחת ולשחק במחשב, בתקופה של גימלים התחלתי לטפס על קירות מרוב שעמום - לא בגלל ש"לא היה לי משחקים לשחק" אלא בגלל שזה לא הזמן שלי לעשות את זה, תחשוב על זה שהצבא אמור להיות על כתפיים של צבא סדיר והכוח הוא של מילואים (לא סוד), אם רוב רובו של הצבא מלא בפינוקים של יומיות ואז ילדים שרוצים לצאת חצי שעה מוקדם יותר, שעה שעתיים וזה מה שמעניין אותם במקום לתרום למערכת אז מה אתה חושב שיקרה בזמן אמת? אמצע מלחמה טיל נורה ליד האוזן שלך ואתה מחכה בתחנת אוטובוס הביתה?

זה שיש לך אינטרסים וזכותך לצאת הביתה זה נכון, אבל אם יש לך תפקיד בצבא הזה תעשה אותו כמו גדול, גם אם זה מ.צ

בנוגע לת"ש5, אני אישית ישן בחדר שלי בצבא אם בן-אדם שיש לו ת"ש5 והוא עושה את אותם תנאים כמו שלי + אפטר או שתיים בשבוע...(ואין לו שבתות)כלומר לא יומיות, אז תאמין לי שאתה עוד לא מכיר תנאים גרועים גם לא יחסית לת"ש5

הצבא זה הנקודה שבה אתה תורם למדינה, לא שבה המדינה תורמת לך, גם אם זה אומר להקריב קצת שעות מהבית ולפי איך שאתה נשמע אתה ממש לא הולך לנצל את השעות האלה כדי לקדם את הבעיה

פורסם
  • מחבר

מיצינו כבר את הת'ארד הזה,אבל להתעסק בחיילים בכלא זה לא פחות קשה מאשר להתעסק בגריז ושמן שיש לי הרבה חברים חימושניקים שדווקא נהנים במה שהם עושים,זה גם מקצוע לעתיד,לא חושב שאתה יכול להשואת אותי אליך,אף אחד לא יודע כמה שזה קשה להתעסק עם חיילים בכלא אם הוא לא באמת מד'כ,וזה לא שמישהו רוצה להיות מד'כ,שוב פעם תפקיד בכפייה.

נמשיך לנשוך שפתיים,נקווה לטוב בקיצור.TheReaper-אתה לא שווה התיחסות אפילו,אנשים כמוך הם הזבל של המדינה,כמו שאתה חושב שאנשים כמוני הם הזבל של המדינה.

פורסם

לכל אחד מותרת הגישה שלו לחיים מן הסתם, אחד עשוי לחשוב שצבא זה תרומה חשובה והאחר שזה סתם בזבוז זמן - אבל על זה שאתה חושב שאתה, התש"ניק והבכיין, הוא הבסדר, ואילו REAPER שמתנגד להתנהלות שכזו הוא "הזבל של המדינה", מגיע לך שישברו לך את הפרצוף עם אלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים