עבור לתוכן

שאלה לגבי multithreading

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות בעתיד הקרוב מחשב חדש, ובתוכו כמובן מעבד חדש. אני קונה על תקציב הדוק מאוד, ולכן התעניינתי במעבדים זולים וחזקים יחסית.

מצאתי את מעבדי ה-i3 שנראו מתאימים, אבל ראיתי כי הם בעלי multithreading שגורם לשתי הליבות שלהם להתנהג כמו ארבע.

הבעיה היא, שאני משתמש קביעות באפליקציות כבדות יחסית, אשר משתמשות רק בליבה אחת. רציתי להבין האם, לדוגמא אני קונה מעבד i3 עם מהירות שעון 3.0 ג'יגה הרץ, האם האפליקציות האלה בעצם יתייחסו למעבד שלי כאל ליבה אחת בת 1.5 ג'יגה הרץ. אם כן, בכך שאני קונה מעבד i3 לכאורה חזק יותר ומתקדם יותר, אני אקבל ביצועים גרועים יותר מהמעבד הנוכחי שלי, שהוא דו ליבתי 1.8 ג'יגה הרץ.

האם מישהו יוכל להסביר לי כיצד אפליקציות המשתמשות בליבה אחת יתייחסו למעבד i3? אני רוצה לדעת האם באמת קניית מעבד כזה תגרום לי לביצועים גרועים יותר.

תודה מראש.

פורסם

במעבד יש 2 ליבות, כל אחת ב3ghz, בנוסף הוא מדמה עוד 2 ליבות, באותה מהירות.

במעבד הישן שלך יש 2 ליבות, כל אחת 1.8ghz

אין קשר בין ביצועים למהירות. ז"א שגם מעבד דו ליבתי של 2GHZ, יכול להיות יותר טוב מדו ליבתי ב3GHZ בגלל שהם בנויים בצורה שונה.

סביר שיש לך e6300 או משהו בסגנון? אז הI3 יותר חזק משמעותית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, כלומר אתה אומר בהכרח תמיד זה ישפר את הביצועים, גם באפליקציות שמשתמשות רק בליבה אחת?

ד"א, יש לי מעבד e4300. אני כן הנחתי שבכל אפליקציה מודרנית יהיה שיפור עצום, אני פשוט רציתי לוודא לגבי מקרים ספציפיים כאלה.

תודה רבה. :)

פורסם

כן, אני לא יכול להגדיר "עצום" או במספרים, אבל אכן יהיה שיפור

הנה תסתכל באתר הזה השוואה בין e4500 לi3 2100 (הכי קרוב למה שיש לך ושתקנה)

http://www.anandtech.com/bench/Product/65?vs=289

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים