עבור לתוכן

בניית מעגל הנחתה לתאורה אחורית של מסך LCD

Featured Replies

פורסם

לא משנה הסיבה.

אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה.

איך אתם מציעים לתכנן את זה?

פורסם

לאינוורטר יש בד"כ כניסה מתאימה לשליטה על בהירות.

פורסם
  • מחבר

זה לא מה שאני מחפש

אני רוצה רכיב אוניברסלי שיתחבר לחיבור הCCFL, ינחית אותו ויעבור לCCFL.

אני רוצה לתכנן את הדבר הזה

פורסם

נגד משתנה בטור לקתודה... אני מניח שאתה צריך התנגדות כמה מאות K או יותר והספק זהה לזה של הקתודה (נכון שההספק המקס' שתקבל על הפוט יהיה חצי מזה, אבל הוא יהיה על חצי מהנגד בהתאמה ולכן זה אותה התחממות כמו ההספק המלא)

בעיות :

כשהמעגל פתוח מידי (כיאלו ההתנגדות גבוהה מידי) המתח של האינוורטר עולה וניתן לדפוק ככה את האינוורטר, לגרום לו להיות לא יציב, או לכבות אותו (הוא נכבה אם הוא חושב שהמנורה נשרפה)

פלורסצנטים בכללי לא אוהבים לעבוד אל בהירות נמוכה יותר מ 50-70% מהמקסימום, מתחת לזה במקרים מסוימים אתה יכול לקצר את אורך החיים שלהם, למרות שהבעיה היא בעיקר לפלורסצנטים גדולים ולא לקתודה

דימר אם מעגל דומה לדימר של חשמל רגיל, אבל שיכול לעבוד ב 40 KHZ ויותר במקום 50 HZ ועמיד למתח של כמה KV (בזמן הצתה של הקתודה 40K פעמים בשניה). גם כאן הדימר פותח את המעגל כל הזמן וזה יכול לעשות בעיות או לדפוק את האינוורטר + לקצר את אורך החיים של הקתודה

התעסקות אם המעגל של האינוורטר עצמו - ובעיקר הציפ בקרה (יש להם כניסה לדימר, יתכן שהיא לא מחוברת במעגל הקיים שלך) או המשוב מהקתודה

פורסם
  • מחבר

ביצעתי היום מדידות

במצב פעולה (אחרי הצתה) יש מתח של כ10 וולט Peak to Peak בתדר 50Khz.

ניתן לחבר נגד בטור בסדרי גודל של עשרות קילו אום, וכמו שאמרת יש גבול עליון בו האינוורטר מכבה את כל המעגל.

בשל התדר הגבוה יש להשתמש בחוטי דקים כדי למנוע קיבול טפילי (בהתחלה בדקתי עם דקדה, וקרוקדילים, אבל זה גרם לירידה משמעותית בהספק)..

התובנה מכאן, לחבר פוטנציומטר בסדרי הגודל האלו, עם מינימום תוספת חוט, כדי למצוא את ההתנגדות הדרושה.

החשש שהפוטנציומטר גם יגרום להפרעות בקו...

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדיין בסיפור הזה.

בדיקה של המעגל של הספק מראה שאין רכיב מובנה שמנמיך את התאורה האחורית

הבנתי שבמחשבים ניידים השליטה בבהירות בעצם שולטת בתאורה האחורית, האם יש דרך לבצע פעולה דומה גם במסך רגיל?

פורסם

זה כך גם במסך רגיל. אחד הקווים שמתחבר לאינוורטר שולט על הבהירות.

פורסם
  • מחבר

ידוע

אבל זה לא משפיע על התאורה האחורית אלא רק על הפתיחה של הפילטרים בLCD.

בחדר חשוך ניתן לראות את האור זולג בתצוגת שחור.

אני רוצה להנחית את התאורה האחורית כפי שקיים במחשבים ניידים.

לכאורה ראיתי שיתכן שיש מסכי LED שניתן לעשות להם את זה באמצעות הפרוטוקול DDC/CI בסטנדרט mccs3.

(קישור: ftp://ftp.cis.nctu.edu.tw/pub/csie/Software/X11/private/VeSaSpEcS/VESA_Document_Center_Monitor_Interface/mccsV3.pdf)

במסמך המצורף ניתן לראות בעמוד 23 שיש קודי VCP שאחראים בפרוטוקול על מצב התמונה ביניהם אחד שאחראי על התאורה האחורית (0x13).

ברשת קיימת תוכנה בגרסת התנסות שעובדת על הקודים האלו

(קישור: http://www.nicomsoft.com/files/i2c/wini2cddc.zip) יש שם קוד מקור של אחת הדוגמאות ששולטת על הבהירות, ניסיתי לחפש בקוד המקור את המקום בו מוגדר קוד הVCP שאחראי על הבהירות (0x10) ולשנות אותו ל13, אך לא הצלחתי למצוא את זה.

בכל אופן, אני מתאר לעצמי שזה קיים איפהשהוא, לכן אשמח לעזרה בהקדם

פורסם

הרבה מסכים לא תומכים בזה - במסכים האלה גם כשמשנים את הבהירות בתפריט של המסך, זה פשוט משנה את המכפלה לבהירות של הפיקסלים ולא את התאורה

במסכים כאלה יהיה כנראה צורך להתעסק אם הממיר עצמו. בדרך כלל לממיד יש 2 קווי בקרה on-off ובהירות, כשהמתח בקו של הבהירות קובע את הבהירות (אבל הבקר של המסך לא תמיד עושה משהוא אם הקו הזה בכלל)

או שניתן לבדוק איזה ציפ בקרה יש בממיר, למצוא PDF באינטרנט, ולתת מתח שונה לפין המתאים

פורסם
  • מחבר

נניח שאני עובד עם מסך שתומך בזה

יש לך רעיון איפה אני יכול לשאול איך ניגשים ישירות לכתובת הזו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים