עבור לתוכן

מבקש מפרט לגיימינג וגרפיקה עד 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה :)

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב...

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Mass Effect 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ. 2048x1536 פיקסלים

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? במחיר שאני מבקש, בינוני+ יהיה מציאותי... אולי תפתיעו אותי?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם מדובר במחיר גבוה, יש לי כונן DL שאני יכול להעביר מהמחשב הישן. אני גם אעביר כונן קשיח אבל בכל זאת זקוק לעוד אחד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1. חשוב שלא יתחמם ויהיה זול

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Windows 7 64bit

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף באיזור השפלה. יש לי ניסיון טוב עם IQPC באשדוד.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). תמיכה ב-OpenCL, אלא אם כן מדובר בכרטיס מסךשלא יתמוך בגיימינג באותה מידה כמו כרטיס מקביל במחיר.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? סביר להניח שאחליף רכיבים ולא אוסיף. צריך מקום לדיסק קשיח נוסף אחד, לפחות.

תודה רבה,

שי

פורסם

בוא נעשה קצת סדר:

1. התקציב שלך אכן מאפשר מערכת גיימינג לא רעה בשילוב עם מעבד מרובע שיעזור בכל הנוגע לגרפיקה.

2. אם השימוש הוא לפרנסה אני מציע להרחיב את התקציב על מנת לקחת את ה-2600 שיעזור בקיצור זמני הרינדור.

3. איזה דיסק קשיח יש ברשותך? (הדבר יכול לחסוך מעל 500 ש"ח או יגרום להפנייתם ל-SSD\ כרטיס מסך חזק יותר).

4. מערכת הפעלה במסגרת התקציב תפגע בביצועים לא מעט בלשון המעטה.

5. באיזה גרסא של התוכנה אתה משתמש? (מהבנתי הדלה הבנתי שהגרסאות האחרונות כן תומכות ב-Cuda ועושות את זה דווקא לא רע), השאלה המרכזית היא איפה העדיפות, מכיוון שהתקציב מוגבל תצטרך להחליט איפה אתה שם את הדגש האם בגיימינג או במערכת עם כח עיבוד רב?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

השימוש לגרפיקה הוא לא לפרנסה. בינתיים מדובר בתחביב. כמו שכתבתי בפוסט הראשון, השאלה היא כמה יש להעלות את התקציב, ומה התמורה של ההעלאה הזאת.

יש לי דיסק קשיח של WD. יש לו קיבולת של 500 ג'יגה. אני לא יודע מה המהירות שלו... יש עוד דיסק של 250 ג'יגה אבל הוא ישאר במחשב הזה.

יש לי גם דיסק קשיח חיצוני של 1.5 טרה לתמונות (אני גם מצלם) אז במידת הצורך אני יכול להסתדר "רק" עם 500 ג'יגה במחשב.

את מערכת ההפעלה אפשר להוריד מהמשוואה. אני יכול להשיג מערכת הפעלה מקורית במחיר זול יחסית.

אני מחליף גרסא של Blender בכל עדכון, וראיתי שיש התקדמות בנושא ה-Cuda ומנוע Cycles. שוב, השאלה היא שאלה של עלות מול תועלת.

פורסם

אם מדובר על גרסא חדשה של כונן 500GB כזאת בתקן SATA2 לפחות תוכל לחסוך לא מעט, ממילא יש לך 1.5TB של אחסון חיצוני.

אם מדובר בעיסוק שהוא חובבני אין טעם להתפרע עם מעבד וכרטיס מסך חזקים מידי אך מכיוון שהרזולוציה של המסך שברשותך בעייתית ותפיל גם כרטיסים של 1000 ש"ח יש צורך בכרטיס חזק, כמובן שברזולוציה הזאת עדיין תצטרך להתפשר ולוותר על פילטרים וכד'.

הנה כיוון ראשוני אם מעבד מרובע ו-GTX570:

מעבד:

[..] INTEL 2400 : CORE I5, S1155, 3.1Ghz - TRAY ₪863

לוח אם:

[..] ASROCK H67M-GE B3 - זמין במלאי ₪526

זיכרון:

[..] HYNIX 4096MB DDR3 1333MHZ ₪105

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] PALIT GTX570 1536MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1449

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] NZXT SOURCE 210 (WHITE) w/o PSU ₪223

ספק כוח:

[..] ANTEC EARTHWATTS 500W - זמין במלאי ₪278

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - זמין במלאי ₪143

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪83

מחיר סופי כולל מע"מ: 3888

* מבוסס על ה-2400 החזק ,8GB ולוח מפוצ'ר עם 4 סלוטים לזכרונות שלא יגביל אותך אם ותרצה להוסיף בעתיד.

* ה-GTX 570 הוא המינימום לדעתי כשמדובר ברזולוציה כזאת, אפשר להכניס בחריגה לא גדולה זוג 6850 שיהיו עדיפים על ה-GTX570 אבל אז אנחנו מאבדים את יתרון ה-Cuda שיעזור בעריכה, כמו שאמרתי קודם כנראה שתצטרך לוותר על פילטרים ושאר ה"ממתקים" לעיניים.

* אפשר לרדת ולקחת לוח קצת פחות מפוצ'ר ולחסוך כ-150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה יותם.

בנוגע למסך, רשמתי את הרזולוציה המקסימלית, אבל אני משתמש ב-1920x1080 לכל היותר... אני מניח שברזולוציה הזאת אוכל להוסיף קצת "ממתקים" עם כרטיס המסך שהמלצת לי עליו? :)

פורסם

בוודאי ה-570 מסתדר עם כל כותר היום ב-FHD על ההגדרות הגבוהות ביותר אולי פרט ל-Metro ש"מעט" מסתבך איתו ומסתבך עם כל כרטיס.

פורסם
  • מחבר

טעיתי, המסך שלי תומך ברזולוציה של עד 1920x1080.

פורסם

שי,

המערכת שהצעתי עדיין "בתוקף" אם תרצה לחסוך אפשר לרדת מעט בכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים