עבור לתוכן

HP PAVILION DV6 1330 EJ - רעש מחריד מכיוון כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת בטירוף, הכרטיס מסך כנראה התלכלך בפנים ועושה רעש של טרקטור כשהוא על IDLE, רק אחרי טלטולים מועטים והפעלת משחק כשהטמ"פ עולה והכרטיס מתחיל לעבוד יותר אז הרעש נחלש, וגם אז לא תמיד.

אני מכיר את התופעה כיוון שהיא קרתה לי במחשב הנייח בכרטיס 8600GT ישן, והתופעה נעלמה רק לאחר שימון הכרטיס מסך.

ניסיתי לפרק את המחשב, אך הוא מכיל המון המון ברגים והגעתי למקום שבו חששתי לפרק יותר כי לא ידעתי האם להמשיך או לא.

אני צריך את עצתכם, האם להמשיך ללא חשש לפרק את המחשב, יש לי רגש ומגע לדברים האלו ואני יכול להסתדר (מקווה בלי להרוס שום דבר)

או פשוט לשלוח את המחשב לתיקון?

המחשב כבר לא באחריות.

נ.ב קניתי תרסיס לחץ אוויר וניקיתי את הכרטיס כמה שיכולתי, לא עזר ממש.

תודה!

פורסם

בוא אחדש לך כמה דברים:

כרטיס מסך לא מרעיש כמו טרקטור. אין בו שום רכיב מכאני שיודע להרעיש כמו טרקטור.

מה שקרה לך במחשב הנייח זה שהתלכלך / התקלקל המאוורר של כרטיס המסך.

במחשב הנייד (למעט יוצאי דופן נדירים) אין מאוורר ייעודי לכרטיס המסך. למעשה אין בכלל כרטיס מסך. יש שבב גרפי מולחם ללוח. יש גוף קירור אחד למעבד ולשבב הגרפי. לכן מה שקרה לך ככל הנראה - לכלוך או תקלה במאוורר של המחשב.

אם ניקוי המאוורר לא עוזר, תחליף אותו. אפשר לקנות גוף קירור ולהתקין לבד.

פורסם
  • מחבר

זו כבר קטנוניות ;D

אתה יודע שהתכוונתי למאוורר :P

אגב, איפה אני יכול למצוא מאוורר חליפי לנ"ל?

גם מה שמעצבן שאחרי שפירקתי את כל הברגים עדיין היה לי קשה לפרק את השטח של המקלדת קומפלט, האיזור של המשטח מגע נראה כאילו הוא עדיין תפוס בבורג למרות שלא היה שם שום דבר, את כל השאר מסביב פתחתי ע"י סיבוב מברג עם טיפה כוח עד ששמעתי "קליק" שאומר שהתפסן השתחרר...

שם לא רציתי להפעיל יותר מדי כוח כדי לא להרוס את המשטח מגע.

ותודה על התשובה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים