עבור לתוכן

מיסים למדינה כשעובדים ב-2 משרות

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מה אני אמור לשלם, למי וכמה במידה ואני עובד ב-2 משרות (שתיהן לא מלאות) ואני השתחררתי במרץ 11?

חיפשתי באתר של מס הכנסה אבל הם לא יעילים במיוחד.

תודה מראש,

Zinger777.

פורסם

אתה אמור לעשות תיאום מס - אפשר גם באינטרנט.

אתה צריך את מספר תיק הניכויים של כל מקום עבודה ואת המשכורת השנתית הצפויה.

אתה ממלא פרטים באיטרנט ותוך שבוע בערך מקבל בדואר טפסים שאתה צריך להעביר למעסיקים.

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SPTaxCoordination/SPTSalariedEmployee/

פורסם

גימל צודק. אתה צריך אתה דברים הבאים:

א. מספר תיק ניכויים של כל אחד מהמעסיקים

ב. הכנסה שנתית צפויה כולל נסיעות ושאר התוספות

https://www.misim.gov.il/shteummas/

כנס לאתר מס הכנסה. באתר מס הכנסה תבחר את המעסיק העיקרי. עדיף שהמעסיק העיקרי היה המעסיק שאצלו תרוויח את המשכורת הכי גבוהה כדי שתוכל ליהנות מנקודות זיכוי. אם במקום העבודה העיקרי אתה מרוויח פחות מ-5,500~ תעשה גם תיאום ביטוח לאומי באתר ביטוח לאומי כדי שתוכל ליהנות משיעור דמי ביטוח מופחת אצל המעסיק השני.

בכל מקרה אל תדאג. אם תהיה עודף גביית מס תקבל החזר + 4% ריבית שנתית לטובתך. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

פורסם
  • מחבר

יש לחיילים משוחררים פטור מתשלום מס הכנסה בשנתיים הראשונות, השאלה אם זה יהיה תקף גם לגבי עבודה ב-2 משרות (ואם זה לא תקף אז אולי במידה ומדובר על משורת לא מלאות אז כן ניתן?)

תודה שוב.

פורסם

הפטור ניתן עד גובה משכורת מסויים, לפי זמן שירות ואפי התפקיד (יותר זמן או 'לוחם' אומר תקרה גבוהה יותר). אם אני לא טועה הגבול העליון הוא משכורת של סביבות שמונה. אתה יכול להתקשר ללשכה להכוונת חיילים משוחררים, הם ישמחו להסביר לך בטלפון, או לתאם איתך שיחה. יש גם את כל המידע באתר שלהם

פורסם

כנס לאתר, תמלא את הטופס המקוון.

יש שם מקום לכתוב מתי השתחררת וזה יחשב לך כמה מס צריך לרדת אם בכלל.

שים לב שלא משנה מה גובה ההכנסה, עדיין המעביד מפריש ביטוח לאומי, בריאות פנסיה וכו'...

פורסם

יש לחיילים משוחררים פטור מתשלום מס הכנסה בשנתיים הראשונות, השאלה אם זה יהיה תקף גם לגבי עבודה ב-2 משרות (ואם זה לא תקף אז אולי במידה ומדובר על משורת לא מלאות אז כן ניתן?)

תודה שוב.

אין כזה דבר פטור מתשלום מס. חייל משוחרר מקבל תוספת 2 נ"ז לחודש למשך 36 חודשים. אין קשר לתפקיד ואופי שירות. מי שמשרת פחות מ-23 חודשים מקבל 1 נ"ז לחודש במקום 2 נ"ז.

בכל אופן באתר של מס הכנסה תכניס את כל הפרטים והכל יהיה בסדר. גם אם תהיה עודף גביית מס תקבל את הכסף חזרה ממס הכנסה בתוספת 4% ריבית.

פורסם
  • מחבר

4% ריבית זה יותר ממה שהבנק נותן בתוכניות חיסכון.. אולי מדובר על השקעה טובה (;

כמו שיש תיאום מס הכנסה, יש גם תיאום של ביטוח לאומי, בריאות ופנסיה?

פורסם

---

נערך על-ידי WildFire

פורסם
  • מחבר

אתה לא יודע במה אני עובד ואעבוד בעתיד אז תשאיר לי את החישובים של האם אני אגיע או לא לתקרה.

פורסם

אל תהיה רגיש.

הוא ניסה לעזור לך ומה שהוא אמר נכון.

אתה לא צריך לתקוף אותו.

פורסם
  • מחבר

אני לא תוקף.. מה אתה רוצה שאני אגיד? שאני אשים סמיילי בסוף?

אני רק טוען שכל אחד וכיסו שלו ואין טעם במידה ומישהו לא מכיר את ההכנסות שלי אז שיגיד לי שזה לא טוב.

אני מניח שאחרים מסכימים איתי.

מעבר לזה, אני לא תוקף

*סמיילי*

פורסם

אני מצטער זה פשוט היה נשמע לי ככה.

ודאי שאף אחד לא צריך להכנס לך לכיס ולהכנסות.

בכל מקרה, אתה צריך לעשות תיאום מס (טפסים דרך האינטרנט או בסניף מס הכנסה).

בתור אחד שעשה את זה בזמנו (עבדתי בארבעה מקומות שונים במקביל) אני ממליץ לך לחכות שיהיה לך תלוש משכורת אחד מכל מעסיק, לפני כן אל תדווח על כלום. לפחות בזמנו זה עשה את הדברים פשוטים יותר, כי במידה ותדווח בלי שיהיה לך תיאום מס על המשכורת הראשונה תשלם 50 אחוז מס.

בכל מקרה בסוף שנה תוכל לקבל החזרים במידה ומגיע לך.

לביטוח לאומי אין קשר לזה ולא צריך בירוקרטיה מיוחדת.

לגבי פטור ממס, על זה אתה מדווח בטופס עובד-מעביד של מקום העבודה שלך, לא זכור לי שצריך אישור מיוחד או משהו כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים