עבור לתוכן

מחשב נייד לא נטען!

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב לנובו (ideapad) שלאחרונה עשה כל מיני צרות מגוונות עם הבטריה, אבל בסופו של דבר כל הבעיות נפתרו אחרי מספיק שעות של משחקים עם המגעים. עכשיו פתאום הוא לאט לאט כאילו מאבד את הבטריה- כל יום בערך היא יורדת באחוז (גם כשהוא מחובר לחשמל, כמובן),וכמו כן במד צריכת חשמל ה"עוצמת סוללה כוללת שנותרה" יורדת באחוז גם היא! כלומר עכשיו אחרי חמישה ימים מאז תום הצרה הקודמת עם הבטריה, הבטריה עומדת על 95% וה"עוצמת סוללה כוללת שנותרה" עומדת על 96%! מה זה ה"עוצמת סוללה כוללת שנותרה", האם זה פשוטו כמשמעו? האם זה אומר שהבטריה פשוט גוססת לאיטה או שיש עוד משהו לעשות בנידון??

תודה רבה מראש לכל מי שיש לו תובנות בנושא!!

פורסם

כמה זמן הבטריה בשימוש?

פורסם

יש לך סוללה - היא לא שומרת על 100 אחוז כל הזמן

זה בלאי טבעי

כללי אצבע בשמירה על סוללה (יכול להיות שיחלקו עלי אבל זה בריא ומקובל):

1. לנסות לא לרוקן הסוללה עד הסוף ולהטעין אותה עד הסוף כדרך קבע

2. טמפרטורה - סוללות מאוד מתבלות בחום.

3. סוללות מאבדות באופן טבעי מהנפח שלהם (סוללות LI הכוונה) - כך שאין צורך להכנס לפניקה ולדחוף את המטען גם כאשר רואים 90 אחוז

מועבר למחשבים ניידים

נ.ב. - אני יודע שבמחשבים של IBM \לנובו - יש תוכנה קטנה שמאריכה את החיים של סוללה על ידי מניעת "טעינת יתר" ועוד כמה מאפיינים - תבדוק אם זאת "הבעיה"

http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=migr-44226

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

מחשבים של לנובו לא מתחילים לטעון את הסוללה עד שהיא לא יורדת מתחת ל96%.

פורסם

תודה על ההבהרה - אם תוכל למסמר את זה במסמך טכני - אשמח.

פורסם

רצ"ב צילום מסך של הLenovo Power Manager.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה שמעניין האם זה תוכנה שאפשר להתקין על כל מחשב נייד או שהיא מסתמכת על חומרה ייחודית של לנובו

פורסם

לדעתי התוכנה עובדת עם Thinkpad בלבד. אבל זה לא עניין של תוכנה. זה הבקר המובנה בסוללה. התוכנה היא רק ממשק שמאפשר לשלוט על הספים (thresholds) של הבקר.

פורסם
  • מחבר

תודה על כלהתשובות וסיעור המוחות פה! יכול להיות שצדקתם, כי עכשיו באמת היא שוב 100% אז אולי זה מתחיל להטעין אוטומטי אחרי שזה יורד מספיק? אם כי זה לא עשה את זה קודם, ויש לי את הלבטופ כבר כמה שנים טובות! אגב, אולי יפתר פה סכסוך משפחתי רב שנים: האם זה נכון שעל מנת להאריך את חיי הבטריה עדיף שהיא תהיה בטעינה כל הזמן, כלומר מחוברת לחשמל כמה שאפשר יותר?

פורסם

עדיף שהסוללה תהיה מחוברת כמה שאפשר, כל עוד לא מדובר בניתוק וחיבור לחשמל כל כמה רגעים. גם ב DELL E6420 הסוללה נטענת בצורה שQTTP תיאר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים