עבור לתוכן

שאלה בקשר ללוח אם ומעבד לסוקט 2011

Featured Replies

פורסם

אוקיי אני מתכנן לקנות מעבד I7 3820 (חוות דעת של חברי הפורום על המעבד הזה תתקבל בברכה) הסיבה שאני קונה אותו כי הוא יושב על הסוקט החדש של אינטל 2011 והוא הכי זול מבין אותם מעבדים מאותו סוקט.

אבל נתקלתי שתי בעיות בקניית המעבד הזה אחת מהן זה הלוח אם, כרגע אין כזה מבחר של לוחות אם וגם כל לוח אם שראיתי עולה מינימום 1000 שקל וזה הופך את הקנייה של המעבד הזה ללא כדאית.

והבעיה השנייה היא שאני לא מוצא קירור מתאים למעבד הזה.

יש לכם המלצות לגבי לוח אם ל2011 וקירור למעבד אני מניח שהתקציב הוא 1000 (גם לקירור וגם ללוח אם)?

והאם אולי כדאי לחכות עד שהמחירים ירדו?

כרגע יש לי מעבד די ישן Q9550 שכבר אפשר לומר שבקושי עומד בקצב של המולטי טסקינג שאני דורש...

תודה לעוזרים :)

פורסם

איזה קצב של המולטי טסקינג אתה דורש? תן קצת יותר פרטים בבקשה.

פורסם
  • מחבר

איזה קצב של המולטי טסקינג אתה דורש? תן קצת יותר פרטים בבבקשה.

אני מתעסק בהמרת וידאו לפורמטים שונים ועריכה של סירטונים, כמו גם תוכנות גרפיות כמו אפטר אפקט, פוטושופ,GIMP ועוד..

יש לי כרטיס מסך 6850 בקרוס פייר אז זה די חזק אני מאמין. למרות שהמליצו לי על קוואדרו ואין לי כסף לזה כרגע וגם אני לא רואה סיבה להשקיע בזה כי אני לא מתעסק בתלת מימד כל כך..

בנוסף אני אוהב גם לשחק על המחשב שלי בזמן שהוא מעבד דברים אחרים .

היום אני יכול לומר לך שאפילו לעשות EXTRACT לקובץ WINRAR בזמן שהוא עובד מאט לי את המחשב ברמה מטורפת.. ואין וירוסים.

פורסם

אין שום סיבה לקנות את ה3820 כשיש את ה2600K, אלא אם כן אתה צריך יותר מ32 גיגה RAM.

אגב, יש לך SSD?

פורסם
  • מחבר

אין שום סיבה לקנות את ה3820 כשיש את ה2600K, אלא אם כן אתה צריך יותר מ32 גיגה RAM.

אגב, יש לך SSD?

הבחירה במעבד הזה היא בגלל הסוקט יותר כי 1155 כבר נעצר..

אבל כנראה שלא יהיה לי צורך בעתיד הקרוב במעבדי 6 ליבות, אז אני מניח שאתה צודק..

אגב יש לך המלצות לקירור עבור 2600K ולוח אם שהוא יחסית טוב אני צריך לפחות PCI 2 לכרטיסי מסך?

ויש לי SSD של 40GB אבל אני מאכסן בו מדיות שאני משתמש בהן הרבה אז נראה לי עדיף שהן ישבו על SSD מאשר על הארדיסק

פורסם

איך בדיוק תושבת 1155 נעצרה? היא הולכת להיות בשימוש גם בדור הבא עם השבבים החדשים(סדרה 77)

אם אתה לוקח 2011, אז זה מתחיל מ3930K, כי ה3820 שווה ל2600K.

בכל מקרה, אם זה לא דחוף לך אפשר לחכות למעבדי הIvy Bridge.(וללוחות החדשים).

תעשה ניסוי קטן, כשאתה פורס קובץ בWINRAR תבדוק מה אחוזי השימוש במעבד..לדעתי הוא לא הצוואר בקבוק פה.

פורסם

daone נאה דורש נאה משלם.

1. מערך CF של זוג 6850 לא מומלץ לשימושיך.

2. בחלק מהמקרים בשביל לקבל ביצועים טובים יותר אין אפשרות לוותר על כרטיסי QUADRO.

3. Q9550 הוא כבר לא המעבד החזק בשוק, אבל עדיין מעבד חזק למדי.

4. אם אתה מתכנן גם לשחק וגם לבצע פעולות כבדות ברקע - צפה לירידת ביצועים גם עם I7 3960X. בAFTER EFFECTS למספר הליבות וכמות הRAM חשיבות מכרעת.

5. אכן אין טעם בI7 3820 על פני ה2600K, אם אתה לא הולך עם 3930K אז אתה מאבד את כל הערך של LGA 2011.

6. דווקא במעבדי SANDY BRIDGE אולי תוכל לעשות שימוש בQUICK SYNC ולשפר ביצועי דחיסה והמרה של וידאו.

פורסם
  • מחבר

daone נאה דורש נאה משלם.

1. מערך CF של זוג 6850 לא מומלץ לשימושיך.

2. בחלק מהמקרים בשביל לקבל ביצועים טובים יותר אין אפשרות לוותר על כרטיסי QUADRO.

3. Q9550 הוא כבר לא המעבד החזק בשוק, אבל עדיין מעבד חזק למדי.

4. אם אתה מתכנן גם לשחק וגם לבצע פעולות כבדות ברקע - צפה לירידת ביצועים גם עם I7 3960X. בAFTER EFFECTS למספר הליבות וכמות הRAM חשיבות מכרעת.

5. אכן אין טעם בI7 3820 על פני ה2600K, אם אתה לא הולך עם 3930K אז אתה מאבד את כל הערך של LGA 2011.

6. דווקא במעבדי SANDY BRIDGE אולי תוכל לעשות שימוש בQUICK SYNC ולשפר ביצועי דחיסה והמרה של וידאו.

תודה על התגובה קודם כל..

בקשר לכרטיס מסך, ביררתי לגבי קוואדרו מזמן והכרטיס הכי זול שמצאתי עולה 3600.. ככה שזה ירד לי מהפרק.

ולמה קרוספייר לא מתאים לשימושים שלי, זה לא מפצל משימות גרפיות בין שני הכרטיסים ?

בקשר למשחקים, אני מבין שתהיה ירידה בביצועים, אבל אני אבל עד השנה האחרונה אני לא הרגשתי את זה בכלל.. ועכשיו הירידה בביצועים היא מאוד בולטת.

ולגבי SB אני מאוד לוקח ברצינות חוות דעת של אנשים בגלל זה אני שאלתי פה והעלו פה נקודות ממש טובות. אני חושב שאני אלך על ה2600K בסופו של דבר, רק אני צריך לדעת איזה לוח אם יתן לי מהירות ואמינות(חשוב מאוד) גם קירור די חשוב כי אני מאמץ את המעבד שלי עד הסוף ואני לא יכול לסבול רעש של מאוורר חלש.

אם יש לך המלצות לגבי לוח אם וקירור אני אשמח.

ושוב תודה.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק תושבת 1155 נעצרה? היא הולכת להיות בשימוש גם בדור הבא עם השבבים החדשים(סדרה 77)

אם אתה לוקח 2011, אז זה מתחיל מ3930K, כי ה3820 שווה ל2600K.

בכל מקרה, אם זה לא דחוף לך אפשר לחכות למעבדי הIvy Bridge.(וללוחות החדשים).

תעשה ניסוי קטן, כשאתה פורס קובץ בWINRAR תבדוק מה אחוזי השימוש במעבד..לדעתי הוא לא הצוואר בקבוק פה.

אז זהו שהוא מנצל לי מעבד אחד בלבד ואז זה גורם למחשב שלי להתאמץ ממש במשימות אחרות..

עריכה: הוא מנצל 30% אבל זה מראה שהוא מנצל רק מעבד אחד.. כל שאר המעבדים לא עובדים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים