עבור לתוכן

לסטודנטית ענייה דרוש.. (מפרט מינמלי להרצת skyrim) אלף חמש מאות גג.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.. חברתי הסטודנטית הענייה נהנית לשחק Skyrim בביתי, אולם אין ביכולתה לשרוץ אצלי במחשב כפי שהייתה רוצה. על כן, היא שוקלת אולי לרכוש מחשב שיהיה מסוגל להריץ את המשחק, בדגש על התקציב המינימלי ביותר האפשרי.

מבחינת המפרט - יש לה בבית מחשב משרדי פשוט שעובד עם מסך 19 אינץ' LG. רזולוציה מקסימלית - 1024*1280. לי יש כרטיס מסך ישן 9800GT. השאלה שלי היא האם הכרטיס מסך יהיה מספיק טוב למשחק (שחדש יחסית) ברזולוציה הזו (שאיננה גבוהה יחסית). וכמו כן מה יכולה להיות העלות המינמלית להרכבת מחשב לצורך זה.

אין צורך בהרכבה, אין צורך בשום ציוד/מערכת הפעלה. רק מעבד - לוח אם - זיכרונות - ספק - מארז ואולי כרטיס מסך במקרה הצורך. קשיח אני עוד בדילמה אולי פשוט להשתמש בנוכחי המשרדי שלה.

בברכת גמר קרב לשביתת הסגל הזוטר וחזרתה ללימודים והפסקת הרעיונות המוזרים :)

פורסם

מה המפרט המלא והמדויק של המחשב הישן?

פורסם
  • מחבר

"המחשב הישן" הוא מחשב ג'נרי שנקנה מאייבורי לפני כשנה.. שמיועד מלכחתילה לשימוש משרדי. על כן מבחינת רכיבים אפשר מקסימום לקחת ממנו כונן אופטי ואולי גם את הכונן הקשיח. אני לא בונה עליו בשום צורה.

בנוסף - שמתי לב שטעיתי - מדובר בכרטיס מסך 8800GT רק שאני לא זוכר אם 512, או 1GB שגם הוא שחיק ביותר לפי הקישור שניתן, אני מניח שביחוד שמדובר ברזולוציה "נמוכה".

פורסם

מה הכוונה במחשב ג'נרי?

לדעתי הכי טוב יהיה לחבר את הכרטיס הקיים. אם המשחק יפעל בצורה משביעת רצון אז ובא לציון גואל.

במידה ולא אז אפשר להתחיל לחשוב בכיוון של שדרוג/החלפת מערכת.

פורסם

מחשב מלפני שנה עוד עלול בטעות להיות טוב. מה המפרט שלו?

פורסם
  • מחבר

אני מבין קצת בחומרה. סמכו עלי. זה לא מחשב לעבוד איתו. הוא מריץ xp וקשה לו. אין עליו כרטיס מסך וגם אין לו ספק שיתאים לכרטיס low end.

אז אשמח אם אפשר יהיה להתמקד בבקשתי הראשונית. מפרט מינימלי עם שימוש בכרטיס המצוין ברזולוציה המצוינת.. תודה

פורסם

מדובר בקצת מדי כסף. כל חלק שנוכל לנצל יעזור.

פורסם

2Fluffy4U אם לא ניתן לעבוד איתו אולי אפשר לעשות שימוש בחלק מהרכיבים שבו כמו צורב וקשיח כדי לשחרר תקציב לטובת שאר הרכיבים. קח בחשבון שקשיח וצורב לבד יעלו כיום 550-650 ש"ח מה שמותיר כלום תקציב למערכת עצמה פה. 1500 ש"ח בלי צורך ברכיבים הנ"ל כן יאפשר כבר להרכיב מערכת שבשילוב עם ה8800GT יאפשר ביצועים סבירים.

בדוק לפחות שגם הקשיח וגם הצורב מתחברים בSATA.

אגב, 8800GT ו9800GT זה אותו כרטיס.

פורסם

ראשית, כמו שאמרו לך, 95% שמפרט בן שנה מכיל מעבד שיחזיק גיימינג כזה בלי בעיה ואם הלוח תקין ודאי שאין סיבה להחליף.

הסיבה לשדרג לוח היא בעיקר אם יש לו זיכרון DDR2 שלא ממש משתלם לשדרג.

אולי כדאי לשדרג ספק עם 8800GT אבל את המארז אפשר להשאיר ככל הנראה.

אל תתעצל ועזור לנו לעזור לך! :nono:

תן לנו מפרט מלא של המחשב הקיים ומלא את השאלון בחוקי הפורום.

משהו מינימלי בהחלט אבל יחזיק בקלות גיימינג על 19' בהגדרות סבירות עם 8800GT.

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S1155 2.6GHz G620 - BOX ₪333

לוח אם:

[..] ASROCK H61M-HVS - זמין במלאי ₪296

זיכרון:

[..] HYNIX 4096MB DDR3 1333MHZ ₪105

ספק כוח:

[..] FSP 350W : FSP350-60HCN - BULK - זמין במלאי ₪154

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪888

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

השתמשתי במארז הקיים (חוסך ~200 ש"ח) אך עם זאת, מומלץ בהחלט לשים ספק חזק ואיכותי יותר אם יש כוונה לשדרג את המפרט הזה בהמשך.

מומלץ גם לעלות מעט ללוח מפוצ'ר יותר אם כבר בונים מערכת חדשה - חבל שיחסרו לה USB3 ושאר חיבורים בעתיד בשביל ~100 ש"ח.

נשאר לך די תקציב (~600 ש"ח) לשים אפילו HD5770 עם ביצועים גבוהים בהרבה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5761

הספק יחזיק אותו בלי בעיה אפילו בלי שדרוג.

פורסם

אם הקונה היא חסרת תקציב לא עדיף לקנות לה לוח איכותי שיתן לה אפשרות לשדרוג עתידי? הרי זה יהיה בזבוז כסף לקנות עכשיו לוח ובעוד שנתיים שלוש שהמעבד הזה לא יהיה חזק מספיק היא תצטרך להחליף לוח או לחפש מעבדי SB יד שניה אחרי שימוש רב ולא במחיר אטרקטיבי מדי שבמקום זה עם לוח H67 היא תוכל לשדרג לאחד ממעבדי הI3 מדור הIVY שיתכן שעדיין ימכרו בחנויות .

פורסם
  • מחבר

"המחשב הישן" הוא מחשב ג'נרי שנקנה מאייבורי לפני כשנה.. שמיועד מלכחתילה לשימוש משרדי. על כן מבחינת רכיבים אפשר מקסימום לקחת ממנו כונן אופטי ואולי גם את הכונן הקשיח. אני לא בונה עליו בשום צורה.

המחשב הוא בן יותר משנה כנראה.. הוא נקנה במפרט הכי זול שניתן באייבורי. אין לי זמן כרגע לפרק אותו אבל היות ואתם ממש בעד שימוש ברכיבים ממנו אז לפחות אציין שיש לו מעבד E5300 במהירות 2.6. מארז מיני ATX. בתור חברה שעובדים הרבה בפורום (ויודעים מה זה מחשב משרדי מינימלי מאייבורי), הייתי שמח אם היה ברור שכונן קשיח וכונן אופטי הם מן הסתם הרכיבים הכדאיים ביותר להעברה וכבר ציינתי שאשקול להעבירם.

דרך אגב מבחינת זיכרון מדובר ב -2GB DDR2 800HRZ.

בסופו של דבר אהבתי את ההצעה של tmpusr, ובאמת שאין צורך בלוח אם מפוצ'ר כי USB3 או HDMI הם לא דברים שיעשה בהם שימוש בוודאות בשנים הקרובות.

המון תודה

פורסם

מחשב ג'נרי?

כבר הייתי בטוח שמדובר במעבד "atom".

(אני מקווה שאתה יודע, שאתה לא חייב לפרק את המחשב בשביל לדעת איזה רכיבים יש שם)

פורסם

המחשב הוא בן יותר משנה כנראה.. הוא נקנה במפרט הכי זול שניתן באייבורי. אין לי זמן כרגע לפרק אותו אבל היות ואתם ממש בעד שימוש ברכיבים ממנו אז לפחות אציין שיש לו מעבד E5300 במהירות 2.6. מארז מיני ATX. בתור חברה שעובדים הרבה בפורום (ויודעים מה זה מחשב משרדי מינימלי מאייבורי), הייתי שמח אם היה ברור שכונן קשיח וכונן אופטי הם מן הסתם הרכיבים הכדאיים ביותר להעברה וכבר ציינתי שאשקול להעבירם.

דרך אגב מבחינת זיכרון מדובר ב -2GB DDR2 800HRZ.

בסופו של דבר אהבתי את ההצעה של tmpusr, ובאמת שאין צורך בלוח אם מפוצ'ר כי USB3 או HDMI הם לא דברים שיעשה בהם שימוש בוודאות בשנים הקרובות.

המון תודה

אחי, אתה מבקש עזרה מאנשים אחרים ואז מגיב ככה, זה ממש לא לעניין.

בסה"כ אנשים כאן לא אמרו לך "אתה מגזים עם הדרישות, אי אפשר ב-1500" או משהו כזה. ביקשו לדעת בדיוק מה המפרט בשביל לתפור לך את המפרט הכי משתלם בתקציב, כי כשאומרים "מחשב ג'נרי" זה לא אומר לאף אחד כלום.

אגב, כמו שמישהו כאן אזכר "מפו'צר" זה לא רק USB3 ו-HDMI, אלא הרבה יותר תמיכה עתידית בדברים (SATA3, תמיכה ב-IVY BRIDGE, וכ'ו וכ'ו), שבמידה וחוסכים קצת היום אז אחרי זה אי אפשר להישאר עם הלוח אם הנוכחי ועליו לבנות אלא שוב להחליף כמעט הכל (אם לא הכל). השאלה כאן היא גם מה חשוב יותר - שהמשחק הזה ירוץ קצת יותר טוב (כרטיס מסך יותר יקר קצת) או שיהיה אפשרות לעשות משהו עם המחשב בעתיד (לוח אם יותר יקר). זה אחד המשחקים הכי כבדים שיש היום בשוק, ככה שעם ה-8800GT לטעמי זה ירוץ על LOW גג בקצב פריימים נורמלי.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא האם הכרטיס מסך יהיה מספיק טוב למשחק (שחדש יחסית) ברזולוציה הזו (שאיננה גבוהה יחסית). וכמו כן מה יכולה להיות העלות המינמלית להרכבת מחשב לצורך זה.

אין צורך בהרכבה, אין צורך בשום ציוד/מערכת הפעלה. רק מעבד - לוח אם - זיכרונות - ספק - מארז ואולי כרטיס מסך במקרה הצורך. קשיח אני עוד בדילמה אולי פשוט להשתמש בנוכחי המשרדי שלה.

זו הייתה בקשתי הראשונית. אני שמח ומודה לכל עזרה שניתנת בפורום ואני באופן אישי למדתי המון מהפורום כאן ואין לי שום טיפת כוונה לפגוע או להגיד משהו לא לעניין ואני מאד מצטער אם מישהו עלול לפרש דברי בצורה כזו.

התגובה שלי הייתה ל - YZ101 שאמר "2Fluffy4U אם לא ניתן לעבוד איתו אולי אפשר לעשות שימוש בחלק מהרכיבים שבו כמו צורב וקשיח כדי לשחרר תקציב לטובת שאר הרכיבים. קח בחשבון שקשיח וצורב לבד יעלו כיום 550-650 ש"ח מה שמותיר כלום תקציב למערכת עצמה פה. 1500 ש"ח בלי צורך ברכיבים הנ"ל כן יאפשר כבר להרכיב מערכת שבשילוב עם ה8800GT יאפשר ביצועים סבירים."

מה שהרגיש לי קצת כאילו הוא חוזר על דברים שכבר ציינתי מראש ואולי פשוט הוא לא שם לב. אני שמח על העזרה שלו פה והוא אחד המומחים היותר גדולים שאפשר לקבל בדיון :) והמון תודה על כך.

כשאומרים מחשב ג'נרי זה דווקא כן אומר משהו. זה אומר הרבה, ולהרבה אנשים. אפשר לפתוח דיון שלם על מהות הג'נריות ואיפה כדאי ומומלץ לעשות שימוש ברכיבים "ג'נרים" ואיפה לא. אני אישית מעוניין בשרשור זה להמנע מרכיבים אלו. וכדרך אגב, אני דווקא זה שדחף לקנות את המחשב ה"ג'נרי" מאייבורי ב - 1000 שקל. כי ידעתי לאיזה שימושים הוא מיועד. והוא עושה עבודה נהדרת עד כה.

כאשר ביקשו מה המפרט בשביל לתפור לי את המפרט הכי משתלם - הרי שנתתי את המפרט. יש לי כרטיס מסך, ויש לי מסך עם רזולוציה נקובה. זה מה שביקשתי. לא ביקשתי להתחיל לעשות מקגייוור עם המחשב המשרדי. אולי היא תרצה להמשיך לעשות בו שימוש? שום דבר לא ידוע בקטע הזה ולכן ציינתי - כרטיס מסך +מסך כבר יש. זה הכל. זה נחמד שאנשים רוצים ומנסים לעזור, אבל אפשר גם לשים לב לבקשת פותח הדיון קצת יותר מאשר להפציר על שימוש בעוד ועוד רכיבים ממחשב קודם.

קיבלתי את העזרה לה נזקקתי "בסופו של דבר אהבתי את ההצעה של tmpusr, ובאמת שאין צורך בלוח אם מפוצ'ר כי USB3 או HDMI הם לא דברים שיעשה בהם שימוש בוודאות בשנים הקרובות. " וטרחתי לציין עוד לגבי השימושים שלי והבחירות שלי.

אז המון תודה לעוזרים. ובאמת שאין כוונה שמשהו מדברי יתפרש כ"לא לעניין". ומקווה שהצלחתי להבהיר עצמי טוב יותר.

אני מצרף כפי ש - tmpusr ביקש אולי באמת יהיה ברור יותר:

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Skyrim

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' 1024*1280

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות אם אפשרי.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך, כונן קשיח, כונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? אין חשיבות.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא + לא הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים