עבור לתוכן

DELL U2412M או Samsung F2380 / 2333T? [נפתר]

Featured Replies

פורסם

המסך מיועד לגלישה, פרודקטיביות, וסרטים. לא מיועד למשחקים.

מחפש בעיקר איכות תמונה ב- sweet spot. זוויות צפייה בחשיבות פחותה.

נוחות וארגונומיה בחשיבות משנית.

כבעלים של DELL 2007FP, הייתי שמח למסך שיספק רמת שחור, פירוט בשחורים וקונטרסט טובים יותר. כמו-כן, הייתי שמח לוותר על ציפוי ה- anti glare.

לכן הסמסונג עלה כאלטרנטיבה, למרות שחבל לי לוותר על רזולוציה (= נדל"ן) לעומת ה- DELL.

מביקורת אלו הסמסונג נראה כאופציה עדיפה לצרכי:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_f2380.htm

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm

לעומת זאת, מקריאה בפורום יש הטוענים שהוא סובל מ- black crush, ובאופן כללי מספק איכות תמונה פחותה מה- DELL.

בשירשור הזה יש דיון באותו נושא, אבל לא הצלחתי להסיק מסקנות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=515990.0

אשמח לעצות מיודעי דבר - כאלו שמכירים והשוו את שני המסכים הנ"ל בעין.

כמו-כן, אם מישהו מכיר חנות באיזור המרכז שמציגה את המסכים בפעולה זה יעזור מאוד.

פורסם
  • מחבר

עידכון: ראיתי את ה- F2380 בתצוגה בחנות. התנאים היו לא אידאלים, אבל ניתן היה להשוות טריילרים שהוקרנו לכמה מסכים במקביל. המסקנה היא שהמסך קונטרסטי מאוד יחסית ל- LCD, והתמונה מרשימה, אבל, הוא סובל מ- black crush חזק. שיחקתי לא מעט עם הכיוונונים במסך, אבל לא עזר.

בסוף קניתי את הדל, REV03. איכות התמונה כמצופה - דיוק צבעים טוב לאחר כיול בסיסי (ברירת המחדל גרועה), פירוט טוב בכהים ובבהירים, זוויות צפייה סבירות ללא color shift (אבל עם gamma shift די רציני), סה"כ איכות תמונה די מרשימה. אבל, הקונטרסט לא משהו - בתמונה כהה/שחורה יש הילה בהירה. כשמסתכלים מזווית ההילה מאוד מודגשת - בעייתי מאחר שקצוות המסך נמצאות בזווית צפייה בעייתית ממרחק עבודה רגיל, בגלל גודל המסך.

בדיעבד, ייתכן שבעיית ה black crush בסמסונג ניתנת לפתרון בעזרת כיוונון LUT במחשב, באמצעות ICC PROFILE. אם כן, אז הסמסונג יכול להיות מסך עדיף לפרופיל משתמש כמוני. אני העדפתי לא לקחת סיכון. כמו-כן תוספת הרזולוציה קרצה לי.

פורסם

למה ברירת המחדל גרועה? לי יש את ה-DELL עם כיול די קרוב לברירת המחדל. אשמח אם תשתף אותי בערכים שעל פי הם כיילת את המסך.

אגב תתחדש ותהנה :)

פורסם
  • מחבר

למה ברירת המחדל גרועה? לי יש את ה-DELL עם כיול די קרוב לברירת המחדל. אשמח אם תשתף אותי בערכים שעל פי הם כיילת את המסך.

אגב תתחדש ותהנה :)

ברירת המחדל, כלומר מצב STANDARD עם ערכי ה- CONTRAST ו- BRIGHTNESS הרלוונטים, מייצרת אצלי תמונה נוטה לכחול (= טמפ' צבע גבוהה), איבוד גוונים בכהים ובבהירים, ומעט BANDING.

בהתחלה התנסיתי עם ICC PROFILES מכאן, מה ששיפר משמעותית את דיוק הצבעים וטמפ' הצבע, אבל לא שיפר את שאר הבעיות.

כרגע אני מפעיל את ה- ICC PROFILE שבא עם דיסק ההתקנה ועובד על מצב TEXT, ללא שום כיול נוסף. זה פותר את בעיית איבוד הגוונים ובעיית ה- BANDING, ומשפר את בעיית הצבע, אם כי ברמה פחותה מה- CUSTOM PROFILES - התמונה עדיין קצת כחלחלה מדי. כמו-כן, מצב טקסט הוא מעט פחות בהיר משאר המצבים, מה שטוב לעבודה יומיומית אבל קצת מוריד מהפאנצ' של התמונה בסרטים.

את הבדיקות עשיתי באמצעות האתר הזה.

תודה על האיחולים :) .

[עדכון] אחרי עוד קצת משחקים, נראה שבעיית הפירוט בכהים/בהירים ובעיית ה- BANDING קשורות אך ורק לכיוונון של ה- CONTRAST. כשמכוונים אותו ל- 75 הבעיות נפתרות בפתאומיות. סטייה למטה או למעלה מערך זה, אפילו של דרגה אחת, מייד מחזירות את הבעיות.

מאחר שכך, אני נמצא כרגע על מצב תמונה MULTIMEDIA עם CONTRAST=75, מה שמשפר משמעותית את דיוק הצבעים / טמפ' הצבע, לטעמי, ביחס למצב TEXT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים