עבור לתוכן

עזרה קטנה בחיבור מודם של הוט לנתב

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

יש לי בבית מודם motorola s5101 שעובד בחיבור ללא חייגן עם תשתית של הוט כמובן וספק 012.

יש לי בנוסף ראוטר של בזק dlink2760, שאני רוצה להגדיר אותו כסוויצ'.

עברתי פה על הת'רדים האחרונים ומחקתי את החייגן בראוטר, ביטלתי את שרת ה-dhcp, אבל נותרה לי הגדרת כתובת ה-IP של הראוטר.

איזה כתובת להגדיר לו?

פורסם

מתוך: שימוש בנתב אלחוטי כ AP.

עתה יש לשנות את כתובת הנתב החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקיים, אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP מחלק כתובות בתחום 192.168.1.100 ל- 192.168.1.200, יש לתת לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99.
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה Pongo, אבל אני יודע שכתובת המודם היא 192.168.100.1 והוא לא מחלק כתובות IP.

לפי מה שהבנתי, כתובות ה-IP ששאר המחשבים בבית יקבלו הן כתובות אמיתיות מהספק ולא כתובות שיקבלו מהמודם.

יש פתרון לעניין הזה?

פורסם

היי matanto,

אין צורך לבטל את ה- DHCP, ביטול החייגן מספיק במקרה זה.

אפשר לראוטר לחלק כתובות IP.

ליאור

פורסם
  • מחבר

היי matanto,

אין צורך לבטל את ה- DHCP, ביטול החייגן מספיק במקרה זה.

אפשר לראוטר לחלק כתובות IP.

ליאור

גם על האפשרות הזאת חשבתי, אבל השאלה שנותרת פתוחה היא איזה ip נגדיר לראוטר? חייבים לתת לו כתובת כלשהי כדי שיוכל לתקשר עם המודם
פורסם
  • מחבר

יש למישהו תשובה לעיניין הזה?

פורסם

WAN Setting / Connection Type

These settings describe the method your ADSL service provider uses to transport data between the Internet and your computer.
Most users will use the default settings.
You may need to specify one of the following WAN Setting and Connection Type configurations (Connection Type settings listed in parenthesis):

PPPoE/PPoA (PPPoE LLC, PPPoE VC-Mux, PPPoA LLC, or PPPoA VC-Mux)
Dynamic IP Address (1483 Bridged IP LLC or 1483 Bridged IP VC-Mux)
Static IP Address (Bridged IP LLC, 1483 Bridged IP VC Mux, 1483 Routed IP LLC, 1483 Routed IP VC-Mux)
Bridge Mode (1483 Bridged IP LLC or 1483 Bridged IP VC Mux)

תנסה להגדיר כמו במתואר Dynamic IP...

אני לא יודע אם אפשרי בראוטר הזה להתחבר לתשתית כבלים, אבל אולי בחיבור ללא חייגן זה אפשרי, שווה לך לנסות...

פורסם
  • מחבר

WAN Setting / Connection Type

These settings describe the method your ADSL service provider uses to transport data between the Internet and your computer.
Most users will use the default settings.
You may need to specify one of the following WAN Setting and Connection Type configurations (Connection Type settings listed in parenthesis):

PPPoE/PPoA (PPPoE LLC, PPPoE VC-Mux, PPPoA LLC, or PPPoA VC-Mux)
Dynamic IP Address (1483 Bridged IP LLC or 1483 Bridged IP VC-Mux)
Static IP Address (Bridged IP LLC, 1483 Bridged IP VC Mux, 1483 Routed IP LLC, 1483 Routed IP VC-Mux)
Bridge Mode (1483 Bridged IP LLC or 1483 Bridged IP VC Mux)

תנסה להגדיר כמו במתואר Dynamic IP...

אני לא יודע אם אפשרי בראוטר הזה להתחבר לתשתית כבלים, אבל אולי בחיבור ללא חייגן זה אפשרי, שווה לך לנסות...

לצערי אין אפשרות להגדיר בראוטר הזה dynamic ip, אם אני אגדיר לו כתובת 192.168.100.2 למשל זה אמור לעבוד?

מה אתם חושבים?

פורסם

אתה צריך לחבר את המודם לאחת מרגלי ה LAN בנתב שלך ובנוסף לבטל DHCP ו NAT.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לחבר את המודם לאחת מרגלי ה LAN בנתב שלך ובנוסף לבטל DHCP ו NAT.

זה די ברור, השאלה היא לגבי איזה כתובת IP להגדיר לו מאחר והמודם לא מחלק כתובות DHCP ואין לו טווח כתובות מוגדר. כתובת המודם היא כמו שהזכרתי כאן 192.168.100.1

זאת שאלה שלא הצלחתי לקבל עליה תשובה עדיין באף פורום באינטרנט ובשום חיפוש מעמיק שערכתי בגוגל, אשמח מאוד אם המקצועיים שבכם יעזרו לי בנושא.

פורסם

לדעתי הכתובת שלו לא רלוונטית, כי ה Hotbox הוא מודם בלבד ואין לו שרת DHCP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים