עבור לתוכן

קניתי Dimmer מ DX. איך לחבר אותו?

Featured Replies

פורסם

חבל שאתה לא חשמלאי, אחרת לא הייתה שואל שאלות מוזרות. :xyxthumbs:

פורסם

אני לא מאמין שיתנו לך תשובה כאן, מאחר והמוצר הזה לא עבר אישור של מנהל התקנים הישראלי.

אם הבית שלך ישרף בעקבות המוצר הזה ויש לך ביטוח על תכולת הבית, לא תקבל אפילו שקל.

קל מאוד לגלות היום מאיפה השריפה התחילה.

בכל מקרה, שמת לב שזה עם שלט IR נכון? משמע שאתה תצטרך להיות בזוית ראיה מול המתג כדי ללחוץ עליו.

כמו כן שים לב, שדימר לא אמור לעבוד בצורה טובה עם מנורות פלורסנטיות וכדומה.

אני אישית קניתי מפסקים דומים, אבל שפועלים על FM, ולכן לא מעניין אותי איפה המתג נמצא.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מעריך את התגובה שלך.

היא גרמה לי לשקול שוב את כדאיות העניין.

אני חושב שאוותר על העניין.

כל מה שנשאר הוא למכור אותו ב Ebay?

פורסם

לא צריך לאכול סרטים. הדימר הזה נראה בנוי בצורה נורמלית (רכיבים נורמליים, פיוז, אפילו מגן ברקים קטן יש שם - מושקע !), המעגל כניסה זהה לגמרי למה שיש בלוחות בקרה של מזגנים ומלא דברים אחרים שכן יש להם תקן ישראלי. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שהקבל האדום יקצר, יתחמם (הוא דיי הרכיב היחיד שיכול להתחמם שם בלי להישרף מייד ולפתוח את המעגל), יטפטף פלסטיק בתוך הקופסה בקיר, ימלא את הבית בריח נוראי, ויפיל את החשמל

כך שאם הקיר עשוי מבלוקים או בטון (כלומר אם הקבל האדום מטפטף פלסטיק נמס הוא לא יוכל להצית את הקיר מבפנים), הוא לא מסוכן

החיבור לחשמל שונה מדימר רגיל, כי הוא צריך 4 חוטים במקום 2 חוטים של דימר רגיל, ובקופסה של המפסק יש לך בדרך כלל 2 חוטים בלבד : אתה תצתרך לחבר חוט נוסף אחד לפחות בין הקופסה של המפסק לקופסה שממנה המתח מגיע

עוד משהוא, הוא לא מסוגל לנתק את המתח לגמרי (כמו שמפסק פשוט עושה) ולכן תצתרך לכבות את המאמת כשאתה מתעסק אם הגוף תאורה / מחליף נורות

בחיבור של הדימר הזה יש AC IN ו LAMP OUT. ל AC IN נכנס 240V, ומ LAMP OUT יוצא מתח משתנה לנורה

בתור התחלה, תחבר לו חוט אם תקע ל AC IN, מנורת ליבון פשוטה ל AC OUT (כנל), תרכיב אותו בקופסה 55ממ סטנדרטית (2 שקל בכל חומרי בניין) כדיי לסגור את הרכיבים והחיבורים, תחבר לחשמל ותבדוק אותו

להמשך ההתקנה בקיר, תצלם את המעגל של הדימר מהצד השני ואת מה שיש בחור בקיר איפה שאתה שם אותו (מה הצבעים של החוטים הקיימים ואם עובר שם עוד משהוא שממנו ניתן לחבר את החוטים הנוספים)

פורסם

מקסימום תעשה כמו שעשינו אצלנו, כשאתה מחבר אותו בפעם הראשונה, תדאג שלא יהיה שום דבר דליק באיזור של המתג - ארון וכו'.

תן לזה לעבוד כמה ימים, אם זה לא מסריח ועובד חלק אז תהנה.

בנוגע לחיבור תעזר באדם מקצוע לא על גבי הפורום.

ואם תראה גם בתגובות, הדימר לא פועל על נורות פלורסנטיות אם זה היה התכנון שלך.

לכן אם אתה צריך חיבור שהוא לא IR או כן פלורסנט, עדיף לך לנסות למכור אותו בחזרה לחו"ל או לבצע ביטול עסקה בDX אם הם מאפשרים.

בנוגע למערכת שלנו פה, החלפנו בינתיים 3 מתגים

בשני חדרים אצלנו, זה מתג של שלוש מתגים

ובסלון אחד של 4.

לכל אחד מהם יש שני שלטים, והמערכת היא מערכת חכמה, אפשר ללמד אותה שלטים אחרים שמשדרים על אותו תדר

בנוסף יש לנו עוד אחד של 3 ואחד של 2 שעדיין לא שמנו אותם.

ול11010010110

נכון שלא צריך לאכול סרטים, אבל הבן אדם צריך לדעת מה המשמעות של חיבור מכשיר למערכת החשמל שאין לו תו תקן.

גם אם המוצר בנוי זהה למוצר אחר שיש לו תו תקן, במידה ואין לו תו תקן עליו, (אם יזהו את המוצר) הביטוח לא יתפוס.

הסיכוי שהדברים האלה יגרמו לשריפה יחסית קטן, אבל תמיד צריך לדעת את הכל.

פורסם

אני אישית קניתי מפסקים דומים, אבל שפועלים על FM, ולכן לא מעניין אותי איפה המתג נמצא.

איפה קנית?

פורסם

מעקב.

פורסם

הלחצתם אותו מאוד לדעתי...

בכל מקרה, אתה רואה בתמונה שהבאת איפה מחברים AC ("פלוס ומינוס" (כמובן שזה AC ולכן זה לא משנה מה תחבר איפה) ולמנורה.

אני מקווה שאני לא טועה, אבל זה נראה לי מאוד פשוט במבט ראשון.

אגב, IR? לא הייתי קורא לזה שלט רחוק :P

פורסם

זה לא מסוכן שאין לו הארקה?

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שבקיר יש שלושה חוטים, אני לא יודע איזה מהם הולך למנורה ואיזה מהם מחובר לרשת החשמל. (השלישי הארקה).

בל מקרה, ירדתי מהעניין לגמרי. אנסה למכור אותו ב Ebay במחיר עלות.

פורסם

החיבור הוא אכן כזה - 2 חוטים מהתקע (או מהשחמל, או מה שתרצה) ל AC IN, ו 2 חוטים מ AC OUT למנורה. מכיוון שהמתח הוא AC , בכל אחד מהחיבורים לא משנה איפה מחברים N (החוט הכחול) ואיפה L (החוט החום)

יש בעיה כזאת :

בבתים יש מעגל תאורה פשוט של מפסק, כשבמפסק עובר ה L בלבד. ה N עובר ישר מהלוח חשמל למנורה, ובכלל לא עובר בקופסה שיש בה את המפסק

למפסק פשוט זה מתאים - הוא מחבר ומנתק את ה ך למנורה

לדימר פשוט זה מתאים - יש לו 2 חוטים והוא מיועד להיות בטור אם המנורה

לדימר הזה זה לא - כי צריך שגם ה N יעבור דרך הדימר, אבל בקופסה בקיר אין בכלל N......

אז כדיי לחבר דימר כזה חייבים להעביר את ה N שגם הוא יעבור דרך הדימר

בתוך הדימר אחד מהחוטים כנראה עובר ישר מהכניסה ליציאה. כך שלא חייבים להעביר את ה N למנורה דרך הדימר (כי הוא סתם מחובר), אבל הדימר עצמו עדיין צריך N כדיי שיהיה לו N ו L קבועים (שיש אליהם מתח כל הזמן), כדיי לתת מהם מתח למעגל שקולט את השלט וכו

אבל אנחנו לא רואים בתמונות אם ואיזה נקודה בחיבור היא N

לדימר הזה יש גוף שעשוי כולו מפלסטיק - אין בו מה לחבר לאדמה אז לא הוא לא צריך אדמה

גם במכשירי חשמל אחרים - יש מספיק מכשירים שיש להם תקע של 2 מגעים. הבטיחות שלהם מתקבלת אל ידיי בידוד כפול - בידוד נוסף שיכול לבודד את אותו מתח, אם שכבה אחת של הבידוד נדפקה

כך למשל כבל חשמל לבן. אם הפלסטיק הלבן נדפק ויש חוטים בצבע חום וכחול, כל עוד הפלסטיק שלהם שלם עדיין לא ניתן להתחשמל מהם (אבל הוא מגן על החוטים הפנימיים, ואם אנחנו כבר רואים שהפלסטיק הלבן נקרע אנחנו אמורים לתקן אותו)

כבל רמקול (נראה כמו 2 חוטים שמודבקים ביניםה לכל האורך) מחזיק בכיף 240V ויחזיק גם 1KV, ולכן משמש הרבה מאוד ל "בית מנורה אם תקע" (תחשבו כמה כאלה יש בשימוש בארץ כל חג סוכות), תוצרת ביתית מהכבל הזול ביותר שהיה בחומרי בניין בשכונה. הבעיה היא שיש שכבה אחת של בידוד ולא 2, שנדפקת ממש בקלות (ובטח במקומות כמו סוכה), וקיבלנו התחשמלויות ושריפות - פשוט בגלל שימוש בכבל שלא מתאים למטרה

פונגו - אתה בטוח שלמפסק יש חוט 3 של אדמה ?

אני לא מכיר אף התקן חשמלי חוץ ממפסק של מקלטים (המתכתי העגול אם ידית שמסובבים) ומפסק עצירת חירום (שלוחצים ומפיל את החשמל בבית ספר) שצריכים L ואדמה _ולא_ צריכים N

כך שבסתם קופסה בבית מאוד לא הגיוני שיהיה 2 חוטים של L, חוט של אדמה, ולא יהיה חוט של N

תבדוק אם חוט האדמה הוא באמת אדמה. יש חשמלאים שבניגוד לכל התקנים שמים צהוב ירוק ל L, ויוצרים הרבה מאוד בלאגן (מעבר לסכנה שבכך)

פורסם

ל- 11010010110 , אני מבין את הרצון שלך לעזור אבל כבר נראה שמצינו את הכל הנושא, ובנוסף נראה שגם אתה לא כלכך מתמצא בחשמל או אלקטרוניקה מהסוג הזה.

פורסם

על הדרך נשאלו כמה שאלות על ידי משתמשים אחרים (לא פותח הדיון שמיצה אותו), וגם להם מגיעות תשובות

על ההבנה בחשמל, אם תאמר מה בדיוק במה שכתבתי לא נראה לך, יהיה אפשרי לבדוק את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים