עבור לתוכן

המלצה לרמקולים לחדר קולנוע ביתי ב~800-900 ש"ח. רצפתיים או 5.1

Featured Replies

פורסם

ראיתי בטריידזון את אלה:

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/22240/cat/all

23984_2011-12-28_13_54_00.jpg&file=22240

בסכום הזה, האם סט 5.1 יהיה עדיף? משהו כמו זה למשל?

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=7569

201052705314420.jpg

השימוש הוא בעיקר לסרטים אבל גם מוזיקה (מטאל, רוק) ומדי פעם גיימינג...

החדר בגודל 3X3 במרתף עם תיקרה נמוכה (2.2 מטר בערך).

תודה :xyxthumbs:

• תגובות 36
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גונן,

זה סכום נמוך, אבל מציע שתעיף מבט ביד שנייה ותצוגות מחנויות מתמחות

דרך אגב, רסיבר יש לך שאתה מחפש רמקולים?

כן...ורד מהפירלס הגנרי הצעצוע הזה :)

פורסם

אנ'לא מבין הרבה ברמקולים, מה שאני כן יודע שאם המרתף עשוי מקירות בטון אתה צריך לעשות שם טיפול אקוסטי מקיף כדי להקטין החזרים, גלים עומדים, התאבכויות ומה לא... אז אם כבר במרתף לדעתי כדאי ללכת על מדפיים near field ולמקם אותם יחסית קרוב אלייך (מטר-שתיים), על סטנדים כמובן. כך תוכל לצמצם את ההשפעה של כל הזוועות הנ"ל, בתיאוריה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה לא סכום גדול אבל הדרישות שלי צנועות יחסית וגם כך עם המקרן, פינת ישיבה, HTPC ואולי מסך ווילונות מדובר בהרבה מאוד כסף.

יש לי מגבר ימאהה ישן rx-v590 או שאקנה משהו יד2 סביר, אבל זה בערך מכפיל את הסכום - ב~1500 ש"ח אני בטוח שאפשר למצוא סט 5.1 הגון ומספק לצרכים שלי, לא?

לחדר יש 3 קירות בטון וקיר גבס אחד מימין למסך ההקרנה. עד כמה זה קריטי?

פורסם

מערכת טובה קונים בשלבים.

לדעתי קנה את הסט הבא שאפשר לאחר מיקוח בחנויות מתמחות להשיג באזור ה 1500-1600 שקל. תמורה מצויינת לכסף.

http://www.pompa.co.il/personalproduct.asp?psid=1468

מניח שיחד עם הימאהה יתן תוצאה נחמדה.

עם הזמן תוכל להחליף מגבר, להחליף את הקדמיים במדפיים יותר יקרים, להוסיף סנטר משובח וכן הלאה. כמובן אם תרצה ותראה צורך.

פורסם
  • מחבר

^

תודה!

1500 היה בהנחה של ~800 לרמקולים ו~700 למגבר יד2.

עם המגבר שלי תכננתי להוציא מקסימום שבמקסימום ~1000 ש"ח על רמקולים ולכן חשבתי על יד2.

אולי אני בסוף אשתכנע להוציא יותר אבל בינתיים אני מגביל את עצמי.

אמנם הצרכים שלי די צנועים אבל אני יודע שזה תקציב די דחוק.

מערכת טובה קונים בשלבים.

אני מכיר מישהו עם רמקולים רצפתיים ב~35K ועוד שני מגברים בחמש ספרות כל אחד (וזה עוד בלי סט 5.1 לסרטים בנפרד ו-LCDTV איכותית בגודל 55 אינטש). בהשוואה לסט כזה אני אפילו עוד לא למדתי לזחול... בקושי בשלב העובר...

פורסם

אם מישהו נוסע לחו"ל תוכל בדיוטי פרי להשיג את הפיוניר 421 (לא את ה 420) באזור ה 200 דולר. גם הוא נותן ערך מצויין לכסף.

אם המגבר עובד אני מציע שתשים את ה 1500 ברמקולים.

עדיף לטעמי שתתחיל מרמקולים טובים ועם הזמן תמשיך הלאה.

פורסם

כפי שאמרו מעלי, את הרמקולים עדיף לשמוע מאשר לקבל החלטות על גבי דפי הפורום.

את הזוג הראשון תוכל לשמוע בחיבור לסטאפ בקולנוע, זה יעזור לך להחליט.

הרמקולים ה5.1 מיועדים למחשב, מיועדים להיות קרובים למאזין, לכן הרבה פחות מתאימים לחדר קולנוע והם מוגבלים בהספק (האלמנט עצמו מקסימום 15W...

פורסם
  • מחבר

^

תודה.

אני בהחלט אלך להאזין להם אבל לא בסטאפ הביתי שלי (הוא גם לא מוכן עדיין) אלא אצל המוכר.

אני יודע שסטים 5.1 מיועדים יותר למחשב אבל עדיין מדובר בחדר קטן יחסית וקשה לי להאמין שסט 5.1 איכותי לא יכול להתמודד עם חלל כזה.

יש לי סט 2.1 של ALTEC בן כמעט 8 שנים שמסתדר יפה מאוד עם חללים גדולים בהרבה (במגבלות כמובן).

פורסם

היי גונן,

הייתי שוקל בחיוב את הרסיבר של פיוניר שממכר בדיוטי פרי VSX-421, רסיבר ברמת כניסה ומתומחר בארץ למעלה מ-1,200 ש"ח [מתצוגה/עודפים אפשר למצוא במחסני ניופאן ב-1,000 ש"ח] כאמור, עולה 200$ בדיוטי.

מבחינת הרמקולים, נאמרו דברים נכונים ונאמרו דברים שאני חולק עליהם.

1. על הרמקולים שחשבת ופירסמת כאן - שכח מהם. חברת מדבקה, האיכות תהיה בהתאם.

2. בנוגע לתקציב, כן, כמו שאינטגרל אמר - תרחיב את התקציב ואתה יכול ללכת על הסט של Morel ולהנות בלי שום ספק.

[גילוי נאות, הייתי גם אחר חיפוש מערכת קולנוע בייתי בתקציב מינימלי, רכשתי את ה-421 וסט ה-5.1 הנ"ל ואין לי שום חרטות. תמורה הכי טובה שתקבל למחיר ברמה הזו.]

3. כמובן שתוכל לרכוש מדפים אך קח בחשבון שמדפים ברמת המחיר 1,000-1,500 יהיו רמת כניסה ויחסית נמוכה, כמו כן לא יהיה לך סאב [בשביל קולנוע בייתי דיי נחוץ.] הם יהוו יתרון במוזיקה [רמקול בתיבה עם יותר נפח] על פני הסטליטים - אך הסטליטים יהוו יתרון בקולנוע בייתי ע"י 5.1.

4. להגיד שרמקולים סטליטים הם לא בנויים לק"ב זו שטות מוגמרת, אולי להפך.. רמקול לוויני פחות טוב במוזיקה אך הם בנויים לק"ב.

כמו כן - אני יכול לתת דוגמאות לרמקולים סטליטים אשר עולים פי כמה וכמה גם על סטים של מדפיים ורצפתיים גם יחד. [ראה דוגמא Cabbase io2/eole] וכו'..

אם אתה גר באיזור ירושלים אתה מוזמן אליי לכוס קפה ועוגה, על הדרך תאזין לק"ב גם באיזה תכנים שרק תרצה [Flac, Mp3, DTS, DTS-HD MA וכו'.]

אם לא - אתה תמיד יכול לקפוץ לחנויות מתמחות ולשמוע אותם, לחדר של 3X3 כמו שציינת הם יתנו תמורה מדהימה בק"ב ולדעתי בתקציב הזה לא תמצא סטים שיעלו על זה.

G-Media -

ה-Morel יכול לספק "60W" הפיוניר 421 מוציא כ-"130W לערוץ"

בנוגע לאלמנט וכמות ה"וואטים" ברמקולים..

חשוב מאוד לא ליפול למלכודת הוואטים במגברים, שמזכירה קצת את מלכודת המגה-פיקסלים בצילום. המספר הרבה פחות חשוב בפועל, ובהגברה על אחת כמה וכמה כי היחס בין הוואטים לווליום הוא לוגריתמי -

בגדול, גם רסיבר עם 1000W לערוץ מוציא וואטים בודדים (אם לא פחות מכך!) בווליום נורמלי. צריכת ההספק בוואטים כדי לענות על דרישות ווליום היא לוגריתמית, כלומר רק בווליומים הכי הכי גבוהים שהרסיבר מסוגל להוציא בכלל מדגדגים את הנתונים היבשים שלו מבחינת הספק!

סתם לדוגמה, אם שמים רסיבר של 100W על 90% ווליום הוא נדרש להספק של משהו כמו 10W..!

בשורה התחתונה, אין שום בעיה לחבר רסיבר שעל הנייר דוחף 135W לרמקולים שמוגדרים כמתאימים להגברה של עד 100W - כל עוד אתה לא מגביר מעבר ל-98% ווליום, לא צפויה לך שום בעיה או סיכון מהגברה מוגזמת או חוסר ניצול הרמקול. :xyxthumbs:

לסיכום -

בתקציב של 200$+1,500 ש"ח לקבל סט 5.1 עם רסיבר שתומך בכל הפורמטים החדשים - זה הטוב שתוכל להוציא, אך שוב אדגיש, יותר בק"ב, משחקי מחשב פחות במוזיקה.

בהצלחה ברכישה.

פורסם
  • מחבר

^

תודה רבה על התשובות והמידע. :xyxthumbs:

כולכם מכוונים לתקציב כמעט פי 2 או 3 ממה שתכננתי...

באמת אין איזו מדרגת ביניים במחיר נמוך יותר עם תמורה הולמת למישהו עם דרישות מעט צנועות יותר?

* ברמקולים הרצפתיים אליהם קישרתי יש אלמנט באס בצד הרמקולים. זה לא אמור לחפות על היעדר הסאב?

* על נושא הפורמטים לא חשבתי עד הסוף כנראה... בניתי על שימוש במגבר הישן לרמקולים ושהמחשב יבצע את כל השאר.

מעשי? זה מחייב כרטיס קול בנוסף? אם כן, באיזו רמה/מחיר? אני מתחיל להסתבך...

* אני חושב שאני מעדיף צליל מדויק ועשיר מאשר חוויית סראונד מושלמת ולכן חשבתי על רצפתיים.

מצד שני, באסים בהחלט חשובים לי (הופעות חיות של מטאל למשל או אקשן).

עריכה: איפה ראיתם VSX421 ב-200$? לא מצאתי אותו שם... אולי נגמר?

פורסם

בבקשה, כל חבר של integral הוא חבר שלי :xyxthumbs:

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוציא 35K כמו שאמרת [ותתפלא, אך אני מכיר בחור עם מערכת בחצי מיליון שקל.. האם זה שווה את זה ? כנראה שבשבילו זה פינאטס, בשבילנו זה רבע בית חלומות ועוד שקית פינאטס :) ]

איזה רסיבר יש ברשותך כרגע ?

אתה יכול להישאר איתו אך לא תהיה לך תמיכה בפורמטים החדשים וגם תמיכה בתלת מימד - אם וכאשר יש לך מסך או שתשתדרג בעתיד ואז תמנע שדרוג גם של מסך וגם של רסיבר בו זמנית.

כמו ש-integral אמר, מערכת טובה בונים בשלבים.. גם מערכת ב-2,200 ש"ח אפשר לבנות בשלבים, אף אחד לא רודף אחריך..

הרמקולים הרצפתיים ההם גם אם יעשו לי הפוך בבוקר, ארכוש אותם רק בשביל ההפוך [וגם זה לא בטוח, תלוי ברמה שהם יכינו אותו.] - מוצרי מדבקה - לא מתקרבים !

אין אבא, אמא או באמת איכות נורמלית לכסף הזה..

אם אתה מוריד סרטים בפורמטים החדשים - DTS-HD MASTER / Dolby TrueHD / 3D אתה אכן צריך לשקול החלפת רסיבר.

ברגע שהרסיבר תומך בפורמטים, מה שנותר לך הוא להתקין קודקים [CCCP / Shark007], ללחוץ Play ולהנות :)

שמיעה היא עניין סובייקטיבי ולכן תאלץ לקחת את הרגליים ולגשת לחנויות, יש אנשים שיהנו גם מסט לווייני 5.1 [וחברים שלי שנהנים כאן יותר מבקולנוע..] ויש כאלו כמו שהדגשת שגם סטים של 35K יכולים לא לספק אותם.

אין לתחום הזה סוף, תמיד יש טוב יותר, יפה יותר, חזק יותר, חדש יותר - השאלה היא מה מתאים לך ולאוזן שלך !

באג משום מה משחקים עם הפרסומים שלהם, אני יודע אישית מחבר שרכש את ה-421 בסוף השבוע שהיה במלאי, מאז הם הספיקו לשנות אותו ל-420 [אשר לא מוציא סאונד מה-HDMI!!!! אל תרכוש אותו כי תאלץ להוסיף עוד כבל - אופטי או אנלוגי ותאבד תמיכה בפורמטים החדשים - כבל אופטי מעביר רק DD/DTS]

נסה לשלוח להם הודעה/מייל דרך האתר, הם עונים דיי מהר [ל-2 הודעות ששלחתי להם ענו בתוך פחות מ-24 שעות.] ונראה מה הם יגידו.

כמובן שאני בטוח שהם יגידו "אנו לא מתחייבים שיהיה בחנות ביום הקנייה לכשתטוס" - ב-ס-ד-ר...

מקווה שעזרתי.

פורסם

גונן,

אלו יכולים להיות נחמדים בתור התחלה ונכנסים לתקציב שלך:

http://htmag.co.il/p8.article03416.%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%90%D7%9F-AV-Direct-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99

רק תזדרז אם הם מעניינים (וכמובן תשמע אותם).

פורסם
  • מחבר

^

תודה רבה לשניכם!

הסט האחרון מניופאן יחד עם ה-421 נשמע לי מצויין.

לצערי אני יוצא למילואים ביום א' ל-25 יום אז בטח לא אספיק.

הרמקולים הנ"ל זה שני רצפתיים + סנטר/סאב?

פורסם

ה KEF iQ1 זה מדפיים שכוללים בתוכם בס רפלקס אבל המחיר לא כולל סאבוופר נפרד כמובן. בעתיד כשתקנה קדמיים רציניים יותר תוכל להעביר אותם אחורה.

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/kef-iq1-97859/review

לא הייתי קונה רמקולים בלי לשמוע אותם.

הסנטר שיש שם עולה עוד 700 שקל אם זה לא ברור.

לדעתי יחטפו מהר מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים