עבור לתוכן

Xperia Mini Pro במחיר נמוך מתמיד, שווה קניה?

Featured Replies

פורסם

זה הדיון ה-3 בערך שאני פותח על קנית מכשיר.

בכול פעם הקניה נדחתה מסיבה אחרת.

בפעם האחרונה דחיתי את הקניה כדי לראות אילו מכשירים חדשים יוצאים לשוק, התאכזבתי כשגיליתי שהסוני אריקסון החדש(דגם הU) מגיע עם נפח אחסון פנימי מבזה, למרות שבכול שאר התכונות הוא מאוד קרץ.

היום שמתי לב שמחיר האקספריה מיני פרו ירד ל100 פאונד בhandtec, מה שאומר שמחירו כולל שילוח ומיסים אם יתפס עומד על 1000 שקלים.

אני מודע לחסרונות שלו, מבחינתי הם יתרונות, חשוב לי שהמכשיר לא יהיה גדול, חשוב לי נגן מוזיקה טוב, אני לא צרכן משחקים גדול.

הטלפון ישמש יותר כטלפון+נגן מוזיקה+ אינטרנט/GPS/אפליקציות אם צריך, פחות למשחקים וצפיה בוידיאו ולכן המכשיר הזה מתאים לי.

השאלה היא כזאת, המפרט הטכני של המכשיר כבר לא מדהים, מעבדים כפולי ליבה כבר הופכים למיינסטרים, אני פוחד לקנות את המכשיר ובעוד חודש לגלות שהמכשיר הזה כבר סופר מיושן.

מה אתם אומרים? האם יש צפי למכשירים כפולי ליבה במחיר זול כדוגמת האקספריה U, אבל עם נפח זיכרון נורמאלי?

או שמדובר במחיר טוב למכשיר טוב, ועם שימושים כמו שלי אין לי ממש מה לדאוג?

פורסם

אתה יודע שלא משלמים מסים אם אתה מזמין מוצר שעולה עד 1200 שקל כה?

תראה ייקח זמן עד שכפול ליבה יהפוך למיינסטרים בישראל. מה שכן, המכשיר הזה לא הכי מומלץ . ב - handtec יש את ה HTC EXPLORER ב90 פאונד, והוא הרבה יותר טוב מה x[eria mini pro.

אהה ואם אני לא טועה ה xperia U ב handtec יוצא פחות מ1200 שקל (כאילו המחיר בלי המסים של בריטניה) , ככה שיש לשלם רק תשילוח לא? :o

פורסם
  • מחבר

ביבי בלבל גם אותך אה?

לפי מה שאני יודע מוצרי אלקטרוניקה מחוייבים במס קניה שהוא 30 אחוז במקרה של טלפונים סלולאריים.

ככה שהתקנות החדשות של המכס ממש לא תופסות על פלאפונים, לכן המכשיר הזה וכול מכשיר שעולה מעל ל75$ יחוייב במסים בסך צ30% מעלות המוצר.

האקספלורר של HTC חלש משמעותית מהמיני פרו, ולכן הוא נפסל.

האקספריה U שציפיתי ליציאתו כבר זמן רב איכזב אותי קשות עם נפח האיחסון הפנימי שלו 4GB, אם זה היה 8GB זה היה כמעט נסבל למול היתרונות שלו, אבל 4GB זה פשוט בזיון ונותר לי רק להתאכזב מסוני שיכלו בהחלט להכניס כאן שחקן שובר שוק.

פורסם

אתה יודע שלא משלמים מסים אם אתה מזמין מוצר שעולה עד 1200 שקל כה?

אתה יודע שזה פשוט לא נכון כה?

קודם כל, יש שלושה סוגי מיסים הקשורים בעניין- מע"מ, מכס ומס קניה.

המצב לפני התקנות החדשות היה שכל חבילה שערכה (כולל משלוח) הוא 50$ ומטה (או 75$ למוצרי ביגוד והנעלה) לא מחוייבת בתשלום כל מס שהוא. חבילה מעל הסכום המצויין חוייבה במיסים שונים, בהתאם לתוכן החבילה.

התקנה החדשה קובעת שיש פטור מתשלום מכס עד 1200 ש"ח. לא מס קניה ולא מע"מ.

בפועל, לרוב המוצרים יש מס קניה ולא מכס, ולכן התקנה החדשה כלל לא רלוונטית.

על טלפונים סלולריים יש לשלם 16% מע"מ ו- 16% מס קניה, סה"כ 33.4% מיסים.

תראה ייקח זמן עד שכפול ליבה יהפוך למיינסטרים בישראל.

כפולי ליבה כבר מזמן הפכו למיינסטרים, גם בישראל. המכשירים Galaxy S2, iPhone 4S, Motorola RAZR, HTC Sensation ועוד מכילים מעבד כפול ליבה והם נפוצים מאוד, מיינסטרים.

ב - handtec יש את ה HTC EXPLORER ב90 פאונד, והוא הרבה יותר טוב מה x[eria mini pro.

שוב, ממש לא נכון. ה-Xperia Mini Pro הרבה יותר חזק מה- HTC Rxplorer.

פותח הדיון, מה התקציב שלך?

אולי נכנס לך בו ה- Sony Ericsson Xperia Ray (עולה 202 פאונד), מכשיר חביב.

פורסם
  • מחבר

אם אני מגדיר תקציב זה עד 1300 שקלים.

הRAY בתקציב, אכן מכשיר חביב, שיחקתי בו מעט.

מה שכן מדובר בכ300-400 שקלים פרמיה, אומנם סכום סביל כמו שאמרתי, אבל אני לא רואה סיבה להוסיף אותו על האקספריה פרו, מדובר בפרמיה של 30-40 אחוזים.

היתרון היחיד של הRAY הוא המסך, ואני מאמין שאני יכול להסתדר עם מסך 3 האינצ' של הפרו.

השאלה מה קורה מבחינת השוק, לאן זה מתפתח? אם סוני הצליחו להוציא לשוק מכשיר כפול ליבה ב200 פאונד אני מניח שגם יצרניות אחרות יעשות את זה. השאלה מתי?

אני דוחה את הקניה כול הזמן, ככה שאני מאמין שאני יכול לדחות אותה עוד, השאלה אם יש טעם?

כמו כן האם מכשיר כמו הRAY, האקספריה פרו, הם עדיין מכשירים שיריצו את רוב היישומים הקיימים בצורה חלקה? פירטתי מהם השימושים שלי בפוסט הראשון.

פורסם

טוב בקשר למסים מה אני אעשה אני שומע בטלוויזיה ולא התעמקתי בזה אז יצאתי טמבל P:

תראה תלוי מה זה נפוץ אצלך. אצל רוב האנשים אתה לא תמצא galaxy s2 / iphone 4s / razr / sensation משמע זה לא ה main stream .

לא חשוב P:

פורסם
  • מחבר

אז מה השורה התחתונה? המכשיר שווה 1000 שקלים ויעמוד בדרישות שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים