עבור לתוכן

האם יש משהו בדברי נציג תמיכה טכנית שאומר שאם המהירות של התשתית והספק שונה-בעיתי?

Featured Replies

פורסם

נציג תמיכה טכנית של ספק אינטרנט כלשהו אמר לי כי אם התשתית שלי 15 לדוגמא ואני משדרג רק את הספק למהירות 30 או 100, זה יכול לעשות בעיות כמו ניתוקים וכו'.

יש משהו בדבריו או שזה שקר מוחלט?

פורסם

שקר גס.

פורסם

זה ממש לא שקר גס..

זה בהחלט נכון!..

מה שקורה בפועל זה "צוואר בקבוק" ... תחשוב בתשתית שלך יש 5 מגה - בוא נדמה את זה לכביש בעל 5 נתיבים

ואתה בספק שלך (מכוניות בפועל) מנסה לגלוש על 10 מגה.. מה שיקרה הוא שתהיה איטיות מן הסתם וניתוקים!..

כדי לקבל גלישה חלקה עם כמה שפחות ניתוקים יש צורך בתיאום המהירות ובדיקת הQOS מול התשתית והספק שלך..

מתוך נסיון של בכיר בתמיכה טכנית בכמה חברות תקשורת - זה מוכח גם,

לידיעתך,

פורסם

מן הסתם שהוא לא יגלוש ב100Mb אם התשתית שלו היא 15Mb. אבל העובדה שהספקית מוגדרת על יותר לא משפיעה על סנכרון הנתב דרך התשתית.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא שקר גס..

זה בהחלט נכון!..

מה שקורה בפועל זה "צוואר בקבוק" ... תחשוב בתשתית שלך יש 5 מגה - בוא נדמה את זה לכביש בעל 5 נתיבים

ואתה בספק שלך (מכוניות בפועל) מנסה לגלוש על 10 מגה.. מה שיקרה הוא שתהיה איטיות מן הסתם וניתוקים!..

כדי לקבל גלישה חלקה עם כמה שפחות ניתוקים יש צורך בתיאום המהירות ובדיקת הQOS מול התשתית והספק שלך..

מתוך נסיון של בכיר בתמיכה טכנית בכמה חברות תקשורת - זה מוכח גם,

לידיעתך,

אז מה אם זה התשתית מהווה "צוואר בקבוק"? מה הקשר בין זה ובין ניתוקים וגלישה לא תקינה? בכל מקום באינטרנט יש "צווארי בקבוק" בעיקר כשיוצאים לחו"ל.

אתה יכול לתת לי הסבר טכני למה זה יגרום לגלישה לא תקינה ולא רק לגלישה מוגבלת למהירות התשתית?

פורסם

אז מה אם זה התשתית מהווה "צוואר בקבוק"? מה הקשר בין זה ובין ניתוקים וגלישה לא תקינה? בכל מקום באינטרנט יש "צווארי בקבוק" בעיקר כשיוצאים לחו"ל.

אתה יכול לתת לי הסבר טכני למה זה יגרום לגלישה לא תקינה ולא רק לגלישה מוגבלת למהירות התשתית?

דבר ראשון, לכל ספק\תשתית יש שרת REDIOUS שהוא מתפקד כ"אישור" לחבילת הגלישה, כאשר אין סינכרון בין המהירות לפעמים קורה מצב שהרדיוס של הספק "אינו מאשר" את הלקוח בגלל חוסר התאימות. בעיקרון דבר זה קורה לעיתים רחוקות. מה שלקוח יחווה בחוסר תאימות זה איטיות בגלישה. בנוסף, כשאתה יוצר קשר עם מחשב אחר באינטרנט, הדרך בינכם עוברת דרך מספר נתבים שבכל קטע יש מהירות שונה וציוד שונה. לעיתים גם הדרך הלוך והדרך חזור אינן זהות. למרות כל זה האינטרנט עובד. במהירות נמוכות כאשר המהירות נהיית איטית זה גם יכול להתנתק. בעיקרון הכי מומלץ בעולם לתאם בין החבילות מכמה סיבות: למנוע איטיות, לקבל את מה שאתה משלם עליו! כי אחרי הכל תקבל את המהירות הנמוכה ביותר, כלומר אם בתשתית יש לך מהירות של 15 ובספק 2.5 - אתה תגלוש על 2.5 (אלה אם כן יש לך MPLS בהוט). אני לא רואה סיבה שלקוח אינו רוצה לתאם בין חבילות. אפשר תמיד לעשות חבילות בנדל של החברות, או לחילופין ללקוחות תשתית הוט - MPLS ימנע את הבעיה. זהו ההסבר הטכני. כמובן.. כל עוד התשתית שלך תקינה מבחינת רעשים ואיכות - לא תספוג ניתוקים גם אם המהירות לא תואמת!! - הבעיה היא שזה דבר שמשתנה מלקוח ללקוח תלוי למקום המגורים שלו ולאיכות התשתית שם.

פורסם

אני מכיר בצורה הפוכה

הרבה זמן היתה לי תשתית של 20 ואינטרנט 15

עבד מצויין בלי שום בעיה

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, לכל ספק\תשתית יש שרת REDIOUS שהוא מתפקד כ"אישור" לחבילת הגלישה, כאשר אין סינכרון בין המהירות לפעמים קורה מצב שהרדיוס של הספק "אינו מאשר" את הלקוח בגלל חוסר התאימות. בעיקרון דבר זה קורה לעיתים רחוקות. מה שלקוח יחווה בחוסר תאימות זה איטיות בגלישה. בנוסף, כשאתה יוצר קשר עם מחשב אחר באינטרנט, הדרך בינכם עוברת דרך מספר נתבים שבכל קטע יש מהירות שונה וציוד שונה. לעיתים גם הדרך הלוך והדרך חזור אינן זהות. למרות כל זה האינטרנט עובד. במהירות נמוכות כאשר המהירות נהיית איטית זה גם יכול להתנתק. בעיקרון הכי מומלץ בעולם לתאם בין החבילות מכמה סיבות: למנוע איטיות, לקבל את מה שאתה משלם עליו! כי אחרי הכל תקבל את המהירות הנמוכה ביותר, כלומר אם בתשתית יש לך מהירות של 15 ובספק 2.5 - אתה תגלוש על 2.5 (אלה אם כן יש לך MPLS בהוט). אני לא רואה סיבה שלקוח אינו רוצה לתאם בין חבילות. אפשר תמיד לעשות חבילות בנדל של החברות, או לחילופין ללקוחות תשתית הוט - MPLS ימנע את הבעיה. זהו ההסבר הטכני. כמובן.. כל עוד התשתית שלך תקינה מבחינת רעשים ואיכות - לא תספוג ניתוקים גם אם המהירות לא תואמת!! - הבעיה היא שזה דבר שמשתנה מלקוח ללקוח תלוי למקום המגורים שלו ולאיכות התשתית שם.

אני יודע טוב מאוד מהי הדרך שפקטה עוברת בין שני מחשבי קצה -משכבת האפליקציה עד השכבה השניה בכל רפיטר ועד השכבה השלישית בכל ראוטר ושהדרך משתנה בהתאם לעומסים...

אני יודע טוב מאוד מהי ההגדרה של צוואר בקבוק ושאם יש לי תשתית 15 מגה וספק 30 או ההיפך, צוואר הבקבוק נקבע ע"פ המינימום מבין השניים.

מה שאני לא יודע ועדיין לא הבנתי את הסיבה הטכנית ל"איטיות בגלישה".

אם ספק האינטרנט שלי החליט מסיבותיו שלו לתת לי רק 60% מרוחב הפס עליו אני משלם והמחיר ל-15,30,50 ו-100 מגה הוא זהה, אני אעדיף את שנותנת לי 60% מתוך ה-100 על פני זו של ה-15.

אשמח לסיבה טכנית מדוע זאת בעיה במיוחד ממומחה באתר או מהתומך הבכיר CHINO1608.

פורסם

בתור אחד שעבד במוקד תמיכה בבזק, לעיתים רחוקות, יש מצב שללקוח יהיו בעיות איטיות ו\או ניתוקים במתברר שהבעיה היחידה שיש ללקוח מבחינת הגדרות האינטרנט ותקינות הקו שלו היא שהחבילות בין הספק והתשתית אינן תואמות.

כך שמניסיון אישי שלי זה קורה לפעמים, אבל הסיכוי לבעיה כזאת הוא נמוך מאד.

פורסם

בתור אחד שעבד במוקד תמיכה בבזק, לעיתים רחוקות, יש מצב שללקוח יהיו בעיות איטיות ו\או ניתוקים במתברר שהבעיה היחידה שיש ללקוח מבחינת הגדרות האינטרנט ותקינות הקו שלו היא שהחבילות בין הספק והתשתית אינן תואמות.

כך שמניסיון אישי שלי זה קורה לפעמים, אבל הסיכוי לבעיה כזאת הוא נמוך מאד.

כמו שאמרתי, סיכוי שנמוך שהוא יקבל ניתוקים, אבל מהירות גלישה לא תקינה הוא יקבל ולכן להתחלה כן יש קשר לאיכות גלישה "ירודה" בגלל חוסר תאימות,

פורסם
  • מחבר

אז זה "לפעמים קורה" אבל אתם לא יודעים למה. גם משהו.

אם מישהו יודע מה הסיבה הטכנית שזה יכול לקרות אשמח לדעת.

ולסיכום, אז עדיף או לא עדיף לשדרג?

האם יש מישהו שחתם עם השטן (חברת בת של חברה כלשהי בישראל שהצטרפה לא מזמן לשוק ספקי האינטרנט) ונמצא עם תשתית שונה במהירותה ממהירות הספק ואין לו בעיות מבחינה זו?

פורסם

חברת אורנג' התכוונת ?.. חחח

פורסם

וכן מומלץ, חבל שתשלם סתם על חבילת גלישה שפועל תקבל פחות ממנה..

פורסם

יש מקרים יוצאי דופן כמו למשל אצל אקספון, שכל המהירויות באותו מחיר, ככה שלפעמים הנציגים מחברים את הלקוח ישר לחבילת 100 מגה בלי קשר למהירות של התשתית.

פורסם

לא ידעתי את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים