עבור לתוכן

איך הם עושים את זה?

Featured Replies

פורסם

תעקוב פעם אחת למשך חודש אחרי מה שאתה אוכל בבית. תבדוק לכמה זה מסתכם.

פורסם

אנשים מוציאים הון על אוכל כי הם קונים מזון מוכן/תעשייתי במקום לקנות מוצרים טריים ולבשל. בעבודה עובדים קונים ארוחה ב-40 שקל וזה פשוט מטורף. אני מביא אוכל ביתי בשליש מהעלות.

פורסם

אני חושב שיותר מדברים פה על קניות לבית ולא מה שקורה עם כל אחד מחוץ לבית (שכמובן תמיד אפשר לחסוך ).

יש הרבה שאינם יודעים לחסוך = לקנות חכם ובזול וזה מתחיל כבר באיזה סופר כדאי לקנות. אני חושב שרוב האנשים נופלים בקנייה ענקית שכולה מבצעים ... וקונים המון מאותו מוצר. הבעיה היא , כשיש מלאי אז מבזבזים יותר מאותו מוצר- ואז לבסוף זה לא משתלם. אני רואה את זה בחוש אצל המשפחה של אישתי. אפילו אלון גל דיבר על זה מתישהו :silly:

פורסם

יש גם אספקט מסויים ששותקים עליו, כניראה מהבדלי התרבות-

הבילוים.

המשפחה הישראלית הממוצעת נוסעת לחו"ל \אילת\ אתר נופש כלשהו לפחות פעם בשנה

גם אם זה במימון מהעבודה וכו' אנשים נוטים לבזבז כסף בנופש.

כנ"ל לגבי יציאות לבתי קפה, מועדונים ושלל מקומות שמעידים כביכול על "רמת חיים" ומשאירים את הכיס קל יותר

אני לא אומר שצריך להתנזר מכל אלה, אני אומר ומחזק את העמדה שבמינון נכון והגיוני ניתן לחיות ברווחה

ונורא קומם אותי לראות את חברי מחאת האוהלים של הקיץ שעבר יושבים באוהל וצועקים כמה הכל יקר פה ואין להם כסף לדירה ורגע אחרי יושבים בקפה בר ברוטשילד עם כוס קפה של 100 מיליליטר ב15 שקל וקינוח מיניאטורי ב20 :kopfpatsch:

אפשר לשרוד מעולה עם חופשה בחול פעם בשלוש-ארבע שנים (אפשר בכלל בלי חופשות בחו"ל, מעיד מבשרי)

אפשר לשרוד בלי בתי קפה ואף לשמור על רמת חיים יותר מנאותה

ואף יותר מכך-

אפשר לקנות דירה בימינו. לא קל, ואני לא תומך במחירים של ימינו

אבל אני חושב שהאנשים הלא נכונים הפגינו

פורסם

אנשים באמת חיים בסרט לגבי תקציב מכולת, המינימום של המינימום למשפחה 4 נפשות זה אלפיים בחודש וזה לחסוף בצורה מטורפת

לזה שמעליי שאמר שאפשר בלי חופשות בכלל, תגיד בשביל מה אתה חי? כדי לשרוד?

אני חייב לצאת פעם אחת לחול בשנה לא משנה מה, אני יחסית צעיר (24) ומאז השחרור אני מקפיד להנות כמה שיותר מחופשות\ודברים מסביב

כל עוד יש לי אפשרות.

גם אם זה רק לשבועיים בפסח או חופשות בין הסמסטרים אבל עדיין.

אם אין אפשרות כלכלית זה משהו אחר, אבל אם יש אפשרות? אין סיבה לא להנות מהכסף.

פורסם

אני חייב לצאת פעם אחת לחול בשנה לא משנה מה, אני יחסית צעיר (24) ומאז השחרור אני מקפיד להנות כמה שיותר מחופשות\ודברים מסביב

כל עוד יש לי אפשרות.

וזה משפט המפתח.

פורסם

במדינה שלנו אי אפשר לדעת, גם כלכלית וגם המצב הביטחוני :)

אבל לגבי הנושא, חברה שלי ואני עברנו לגור ביחד לא מזמן בעיר קטנה בצפון, לפני שעברנו

חישבנו כמה כסף נצתרך למחייה אבל מאז יש רק עליות, חשמל, מים, מצרכים.

חשבנו לקנות רכב אבל עם מחיר הדלק אני מעדיף כבר ליסוע באוטובוס.

פורסם

אנשים באמת חיים בסרט לגבי תקציב מכולת, המינימום של המינימום למשפחה 4 נפשות זה אלפיים בחודש וזה לחסוף בצורה מטורפת

לזה שמעליי שאמר שאפשר בלי חופשות בכלל, תגיד בשביל מה אתה חי? כדי לשרוד?

כל עוד יש לי אפשרות.

גם אם זה רק לשבועיים בפסח או חופשות בין הסמסטרים אבל עדיין.

אם אין אפשרות כלכלית זה משהו אחר, אבל אם יש אפשרות? אין סיבה לא להנות מהכסף.

עדיף לחיות עשר שנים בסגפנות וחמישים שנה ברווחה מאשר לחיות את הרגע ולהישאר בלי חסכונות/נכסים. כמה שיותר מוקדם תבין את זה ככה מצבך יהיה יותר טוב.

יש גם אספקט מסויים ששותקים עליו, כניראה מהבדלי התרבות-

הבילוים.

המשפחה הישראלית הממוצעת נוסעת לחו"ל \אילת\ אתר נופש כלשהו לפחות פעם בשנה

גם אם זה במימון מהעבודה וכו' אנשים נוטים לבזבז כסף בנופש.

כנ"ל לגבי יציאות לבתי קפה, מועדונים ושלל מקומות שמעידים כביכול על "רמת חיים" ומשאירים את הכיס קל יותר

אני לא אומר שצריך להתנזר מכל אלה, אני אומר ומחזק את העמדה שבמינון נכון והגיוני ניתן לחיות ברווחה

ונורא קומם אותי לראות את חברי מחאת האוהלים של הקיץ שעבר יושבים באוהל וצועקים כמה הכל יקר פה ואין להם כסף לדירה ורגע אחרי יושבים

אנשים פשוט לא מרגישים את הכסף הקטן. הוצאה קטנה פה, הוצאה קטנה שם והופ הלכו 400 שקל בחודש על כלום.

פורסם

מחזק את לב

ורוצה להוסיף שעד שאין לך רצפה יציבה מתחת לרגליים

דירה ומקור הכנסה מכובד מספיק שמאפשר לך לצאת לחופשה בלי לחשוש לזה שמחר תישאר ברחוב (בהקצנה כמובן) אתה לא באמת חי, אתה שורד.

אומנם רבים חיים באשליה שכשהחוב שלהם גדל והם עדיין נהנים מהחיים הם כביכול "חיים" , זאת אשליה שמתנפצת ברגע שההוצאה לפועל מתדפקת לך על הדלת ולוקחת לך ת'טלוויזיה\בועטת אותך החוצה (גם בהקצנה, זה יכול להסתכם בסנקציות בנקאיות ומריטת עצבים - עדיין לא נעים)

ברגע שעלית מדרגה בשרשרת המזון למצב בו אתה יכול להוציא סכומים על "רמת חיים" בלי חשש שתיאלץ להילחץ "כטמפון" בשביל לסגור ת'חודש

אתה מתחיל באמת לחיות

אנחנו מביטים על ה"אפשרות" מזוויות שונות

פורסם

:hizuk:

גם lev-27

בעיקר המילים הללו

עדיף לחיות עשר שנים בסגפנות וחמישים שנה ברווחה

עדיין אני חושב שאנשים עם חשיבה/התנהלות כזאת (שלכם ואני איתכם ) היא מיעוט .

פורסם

זהו משפט נכון, אבל בהסתייגות קלה: אדם שנוהג בסגפנות יתרה גם היכן שהוא לא חייב לטובת חיסכון עתידי, ינהג כך גם כשיוכל להרשות לעצמו לחסוך פחות.

פורסם

אכן...

אבל פשוט להרבה אנשים קשה לוותר (זמנית ) על דברים שבאמת לא צריכים עכשיו, למשל מכונית. יש כאלה שרק פעם ב.. יש איזו נסיעה ..

אפשר לחסוך את הכסף הזה ועוד כל מיני בזבוזים מיותרים לאיזו תקופה ולממש דירה יותר מהר ואפילו יותר חלומית . .. אחרי מצב כזה של ביסוס החיים -- קל יותר להתפרע :hat: .

פורסם

עדיף לחיות עשר שנים בסגפנות וחמישים שנה ברווחה מאשר לחיות את הרגע ולהישאר בלי חסכונות/נכסים. כמה שיותר מוקדם תבין את זה ככה מצבך יהיה יותר טוב.

50 שנה ברווחה?

1) מה זה רווחה בשבילך? שיש לך x כסף בבנק למקרה הצורך?

יש לי חבר פחות או יותר בגיל שלי שכל החיים שלו רק חוסך, ומה הוא עושה עם הכסף הזה? כלום.

הוא לא נהנה מהחיים, כל יום הולך לעבודה טוחן 12 שעות וחוזר הביתה, לא קונה לעצמו שום דבר, ובקושי יוצא לחופשות אם בכלל.

זה שיש לך כסף בבנק הכל טוב ויפה אבל אם אתה לא מנצל אותו, אלא שומר אותו למקרה הצורך במידה ויפטרו אותך (שלא נדע) או מקום העבודה יסגר וכו... זה לא עוזר. זה מגוחך עד כמה שרוב האנשים בארץ עובדים רק כדי לשרוד.

המצב האופטימלי זה גם לחסוך כסף בצד וגם להנות מהכסף, אם אין לי אפשרות לשניהם אז אני בוחר באחרון.

וזה מוביל אותי לסעיף השני.

2) 50 שנה ברווחה?

הפכת למגדת עתידות? (לא בכוונה לפגוע) אני לא יודע אם אני אחיה מחר שלא לדבר על עוד 50 שנה, ובתור בנאדם מעשן קרוב לוודאי שלא.

אני יכול לקום מחר בבוקר, לצאת לעבודה, ובדרך לתחנת האוטובוס ידרוס אותי איזה שיכור שחזר ממסיבה ב 6 בבוקר.

ואז מה עוזר לי כל הכסף שיש לי בבנק? נאדה.

ובארץ שלנו האם אתה באמת יכול להגיד "לחיות ברווחה 50 שנה" ? אם לא החמאס, אז חיזבאללה, אם לא שניהם אז איראן, ולא חסרים לנו אויבים.

שלא לדבר על חרידים ואוכלוסיות מסורתיות אחרות שמשריצים פה כאילו אין מחר, בעוד 25 שנה אתה (ואני מניח שאתה לא שייך לאף אחד מהם) תיהיה מיעוט, כמוני וכמו רבים אחרים. בעוד 25 שנה מעל ל 50% לא יתגייסו לצהל.

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שיש השלכות עוד יותר גדולות גם על רמת החיים.

אז כן אני מעדיף להנות עכשיו כל עוד אני יכול וכמה שיותר.

פורסם

הוא לא התכוון לזה,אלא לביסוס כמו דירה באופן מהיר יותר או חסכונות. אף אחד לא דיבר שלא להנות מהכסף בכלל.. הכל גם תלוי בהכנסה הכללית של האדם/משפחה ואם יש אפשרות לצאת לחול -סבבה.אתה ציינת שאתה חייב לצאת לחול פעם בשנה ,וזה נשמע בלי קשר למצב הכלכלי שלך ושיהיה לך. כמה אנשים לוקחים על עצמם חובות בשביל לצאת לחול? הרבה... ועדיין אתה יכול לנהוג כרצונך, יכול לומר "לא דחוף לי דירה אם בכלל וחיסכון מהצד ואני נהנה מכספי ומה שיהיה יהיה" -על כך אתה אדם שורד ,כל טלטלה כלכלית בהמשך חייך יכולה להפיל אותך לקרשים .

במידה ואתה אכן חוסך ונוהג בחכמה ( איזהו חכם - הרואה את הנולד )הרואה בעתיד משפחה ואיך יעזור לך כבר עכשיו קופת חיסכון מהצד- ועדיין יכול לצאת לחול- סבבה.

מסקנה:

חשיבה בראיית התמונה השלמה מצדיקה וויתורים קטנים ומדלגת על מכשולים רבים בדרך למימוש שאיפותנו.

הקטע עם החרדים ובכלל מסורתיים (מה קשורים? ) מראה על חוסר הכרות. דיבור כמו 'משרצים' כל כך זולה ומגעילה .. נראה אותך אומר זאת ברוב ערבי שכבר יטפל בך טוב מאוד.חרדים מאמינים בשילוב צבאי עם לימוד,ברגע שהרוב חרדי אז כמובן שהכל התחלק והתגייסו מרצונם (אגב הצבא יהיה מותאם בהחלט לדרישות שלהם ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים