עבור לתוכן

איך הם עושים את זה?

Featured Replies

פורסם

אני רואה לאחרונה המון כתבות על מחירי חשמל מים אוכל.

וזה תמיד נראה אותו הדבר. חצי מהגודל של המשפחה שלי מוצאים יותר ממה שאנחנו מוציאים.

איך הם עושים את זה? אנחנו לא דופקים חשבון לא עם מים לא עם חשמל ולא עם קניות. אומנם לא מבזבזים בכוונה. אבל אם בא לנו אז יש.

אני לא רואה אותנו מגיעים לחשבונות כאלו אלא אםנשאיר מזגן דולק 6 שעות ביום נאכל רק אנטריקוט. וכל אחד יתקלח חצי שעה ביום.

מה המצב אצלכם?

פורסם

לא צריך להאמין לכל מה שאתה רואה ושומע בתקשורת.

כאשר יש איזושהי נישה שהתקשורת בעדה (כמו ההפגנות לצדק חברתי), היא תאדיר ותפרסם את זה בלי הרף.

כנ"ל ההיפך, כשהתקשורת נגד משהו (מחירי החשמל, במקרה זה), היא תפרסם "חדשות" עם מידע מוגזם ולפעמים אפילו לא הגיוני בצורה קיצונית, בעיקר כדי להכפיש ולתאר עד כמה שזה פוגע \ שגוי וכו'.

פורסם

אין פה שום הגזמה, המדינה יקרה למחיה בטירוף. כנראה אתם עדיין חיים תחת קורת הגג של ההורים, כי אחרת הייתם חווים על בשרכם כמה הכל יקר פה. החל מהדלק, הדירות החשמל ועד המוצרי חלב בסופר. מי שלא מבין כנראה מאוד צעיר או חי באספמיה.

פורסם

אמנם המחירים בארץ גבוהים בהרבה תחומים אבל גם משפחה עם הכנסה ממוצעת יכולה עם ניהול נכון של ההכנסות וההוצאות לחיות יחסית ברווחה.

פורסם
  • מחבר

אין לזה קשר בבית של מי אני גר. ההוצאות לנפש שאני רואה ושומע בחדשות חורגות מכל פרופורציה מוכרת לי.

לדוגמה 4500 שח חשבות מכולת חודשי של משפחה עם 4 נפשות.

פורסם

צריך לעשות הפרדה בין שני דברים שונים בתכלית: "יוקר המחיה" כמדד כללי וחסר יחידות (לרוב פרופורציה בין ההכנסה להוצאות, או נרמול לפי אמת מידה כלשהי) להשוואה בין מדינות שונות, ו"יוקר המחיה" כנסיון להעריך עלויות מחיה של משפחה אחת, בשקלים, מבלי להשוותו לכלום.

כשמדברים על יוקר המחייה כמדד השוואתי, הוא לא חייב להיות הגיוני במיוחד בשביל לספק תמונה כוללת - מספיק שהוא יהיה אחיד בין כל המדינות הנבדקות. כאשר מדובר במדד "פנימי" של מדינה מסויימת, אז כבר נדרשת רמת דיוק גבוהה במרכיביו, וצריך שהם ייצגו נאמנה את הצריכה האמיתית של משפחה בעלת הכנסה חציונית (חלילה לא "ממוצעת", אלא אם ניקח עשירון כלשהו מהאמצע ונבדוק עליו בלבד הן את הכנסותיו והן את הוצאותיו). לרוב מדובר במשימה לא פשוטה, שקל מאוד להטותה לכיוונים שונים עם פרטים "קטנים" לכאורה ולא בולטים. קראתי למשל את הכתבה העוסקת בחשבונות החשמל. בין הפרטים שצויינו בה נאמר כי המשפחה שמסופר עליה ממלאת שתי מכונות כביסה ביום (!!!). תגידו לי, מתי לאחרונה ראיתם משפחה בגודל ממוצע שממלאת שתי מכונות ליום? בתקופה שגרתי במעונות הטכניון ועשיתי את הכביסות שלי שם, הייתי ממלא מכונה בשבוע, וגם אז היה מקום לעוד דברים אם הייתי צריך (למען הסר הספק אציין שמדובר במכונה גדולה יותר ממכונה ביתית טיפוסית, אבל לא בהרבה). אני לא רואה איך משפחה בעלת 4 נפשות תזדקק ליותר מ3-4 מילויים בשבוע...

פורסם

זה מה שאמרתי, אנשים לא יודעים לנהל את משק הבית שלהם. לא זורקים לכביסה כל בגד שלבשת שעתיים. ג'ינסים אפשר למחזר הרבה פעמים.

ובכלל, ביגוד אפשר לקנות בסופי עונה ומבצעים ולא חייבים מותגים (חוץ מנעליים).

אוכל - במקום לאכול שטויות אפשר להכין דברים מצויינים ולהאכיל משפחה שלמה ובזול. כמה עולה קילו אורז? ולכמה זמן זה מחזיק? אותו דבר

לגבי פסטה, תפו"א, עוף, כיכר לחם שחור וכולי. הוצאות מכולת של חודש לא צריכות לעבור את הכמה מאות שקלים.

פורסם

^מאוד נכון. אבל יש הרבה אנשים שהם מטבעם בזבזנים . מכיר כמה (בעיקר נשים ) אחת כבר בת 45 ואם היא תילך לסופר זה יצא רע מאוד לכיס .ולא משנה כמה ידברו איתה .

הוצאות מכולת של חודש לא צריכות לעבור את הכמה מאות שקלים.

אתה מתכוון לדברים בסיסים כמו לחם חלב? או כל מצרכי המזון? שברור שכמה מאות אינם מספקים (ממש הגזמה עד קמצנות קיצונית ) למשפחה בעלת 4 נפשות .

בערך,לפחות 1200 / 1500 שח ... וזה נקרא סכום מאוד חיסכוני.

פורסם

מה?

פורסם

אתה חי בלה-לה לנד.

פורסם

משום מה גיל אתה נשוי לא? יש ילדים? מה אתה חי בכמה מאות שקלים למצרכי מזון בחודש?

פורסם

פירות, ירקות, בשר/עוף/דגים - כל אחד מאלה זה כמה מאות שקלים בחודש למשפחה.

פורסם

אפשר קישור לאותה כתבה על הבזבזנות וחשמל דובר עליה בעמוד הקודם?

פורסם

ועדיין אפשר לכלכל (מבחינת מזון בלבד, וללא צרכים מיוחדים כלשהם) משפחה של 4 בכ1500 שקל בחודש מבלי להתקמצן בכמויות.

פורסם

אתם חיים בסרט, אני גר עם חברה ואני בוקר וצהריים אוכל בעבודה וכך גם חברה שלי ואנחנו עדיין מוציאים לפחות 1000 שקל בחודש על אוכל וזה בלי ממתקים ודברים מסביב, על שתיה מתוקה אין מה לדבר אנחנו שותים רק תה בבית ואני אחד האנשים הכי מחושבים שיש אני לא מבזבז לעולם והכול ממוצא אצלי עד הסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים