עבור לתוכן

כרטיס מסך לצפייה ב- HD

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4, 2.8 GHz

לוח אם של ASRock - P4I65G

זכרון של 1 Gb DDR

כרטיס מסך - GeForce4 MX 440 AGP 8X

ספק כוח ATX 500W

מסך HANNS-G HW191D

המטרה (אם בכלל אפשרית) היא לצפות בסרטים ב- FULL HD (מלבד זאת המחשב משמש לשימוש משרדי בלבד)

כרגע אני מחפש כרטיס יחסית זול (עד 500??) שייתן את התפוקה הטובה ביו

תר

פורסם

בלתי אפשרי.

פורסם

למה בלתי אפשרי? אם מוצאים כרטיס AGP מסדרה 8 ומעלה של NVidia (או משהו מקביל של AMD), אמור להיות אפשר לארגן ניגון של 1080p עם האצת חומרה.

פורסם

מה עם הכרטיס הזה?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7358

בכל מקרה, בפחות מ-700 שקל אפשר לקנות מעבד+לוח+זכרון עדכניים שמהווים שיפור עצום מפנטיום 4 וגם יאפשרו ניגון fhd.

כך ש-500 שקל על כרטיס מסך למערכת שלך ממש לא משתלם.

הכרטיס מסך בקישור עולה 325 שקל אז במידה והוא מתאים תבדוק אם שווה לך כלכלית.

פורסם

המעבד לא יחזיק

פורסם

המעבד לא יחזיק מה? כל הרעיון בהאצת חומרה זה להוריד את העומס מהמעבד, מה הוא אמור להחזיק?

והמעבד לא כזה חלש, הוא אמור להסתדר מצויין עם 720p, ואפילו להתמודד עם קבצי 1080p מסויימים בגמגום קל.

פורסם

יש לו 1GB זיכרון DDR1. מעבד שלא מסוגל לעבד HD. ול-AGP לא יצאו כרטיסים שתומכים בהאצה גרפית. סגרנו ;)

סתם לידע אותך, בסדרה 8XXX יצאו כולם עם PCI-E חוץ מאחד שאם אני לא טועה זה 8300 שיצא גם בגרסת PCI-E וגם ב-PCI.

פורסם

מאיפה הקשקושים האלה?

יש לו 1GB זיכרון DDR1.

ואיפה מצאת שיש קשר בין זה לניגון HD?

מעבד שלא מסוגל לעבד HD.

אני הצלחתי בזמנו לנגן 1080p על dothan 1.8GHz (שאני מעריך כשווה ערך בביצועים לפנטיום 4 2.4GHz), עם לאגים קלים מדי פעם. אז מה זה "מעבד שלא מסוגל לעבד HD"? ומעבר לזה מה הקשר, אם כרטיס המסך הוא זה שעושה את רוב העבודה?

ול-AGP לא יצאו כרטיסים שתומכים בהאצה גרפית.

כלומר, אם תתעלם מזה שyair1 הציע כמה תגובות לפניך? גם אז יש כמה וכמה כרטיסים שיצאו בAGP ומספקים האצה גרפית (אני יודע ספציפית לפחות על 8400GS, ויש עוד - גם חדשים יותר).
פורסם

לא אמרתי שזה קשור.

לי היה E6300 שלא הצליח להציג FHD יחד עם כרטיס מסך 7600GS (שלא תומך בהאצה גרפית).

זה לא משתלם שב-1,250 ש"ח היא יכול לקנות מחשב (איכותי) בלי כרטיס מסך וקשיח שיריץ לו FHD בלי בעיה. הכי חשוב הוא יהיה עדכני. הכרטיס שהוא הציעה לא תומך בהאצה גרפית.

פורסם

לי היה E6300 שלא הצליח להציג FHD יחד עם כרטיס מסך 7600GS (שלא תומך בהאצה גרפית).

אז כנראה השתמשת בקודק בעייתי, או שהיתה בעיה אחרת לא קשורה. לי היה athlon x2 64 4200+ (שנראה לי מוסכם שחלש יותר מE6300) והוא הציג FHD בלי להתאמץ בכלל (גם בלי האצת חומרה).

זה לא משתלם שב-1,250 ש"ח היא יכול לקנות מחשב (איכותי) בלי כרטיס מסך וקשיח שיריץ לו FHD בלי בעיה. הכי חשוב הוא יהיה עדכני.

אם המחשב מספיק לכל השימושים שלו מלבד ניגון HD, וזה יכול להפתר באמצעות כרטיס ב 250ש"ח, למה שיזרוק 1200 ש"ח? רק כי החלטת שהכי חשוב שהמחשב יהיה "עדכני"?

חוץ מזה, אם למשל הקשיח שלו הוא IDE אז מה? לוחות אם עם IDE מתחילים להיות נדירים ועולים יותר, ועל המחירים של קשיחים אין בכלל מה להתחיל לדבר.

הכרטיס שהוא הציעה לא תומך בהאצה גרפית.

יש לך מקור לזה?

עד כמה שידוע לי כל הכרטיסים של AMD מהסדרות שהשם שלהם מתחיל ב HD אמורים לתמוך בהאצה גרפית, וכנראה מכאן גם השם.

פורסם

נפריד כמה דברים:

1. אין כרטיסי סדרה 8XXX ואילך לAGP, פשוט אין.

2. כרטיסי HD2400 עד HD3850 יש. כאשר HD3850 הוא הכרטיס החזק ביותר שיש לAGP.

3. השקעה מכל סוג במערכת מבוססת מעבד בסוקט 478 היא רעיון רע. מדובר במחשבים שבמקרה ה"טוב" נקנו ב2004, הם מזדקנים, וגם השקעה גם של 50 ש"ח בהם היא שטות.

4. לגבי התמיכה בתכני HD, סביר שהתשובה פה היא תלוי. תלוי בCODEC ובBITRATE. סביר שעם BITRATE גבוה זה לא יסתדר בכל מקרה, לגבי הCODEC ייתכן וחלק דווקא כן יעבדו. אני כבר לא זוכר באיזה פורמט הייתה דחוסה הופעה של מדונה שאחותי הורידה וראתה לפני 3 שנים, אבל זה היה ב720P והמחשב שלה שהיה מבוסס על מעבד PENTIUM 4 2.8GHZ ב478 עם כרטיס FX5200 כן הציג אותו בלי שום בעיה, על WINDOWS 7. אגב, אני זוכר שלפני שהיא השתדרגה לWIN 7, על XP כל מה שהתקנו לא עזר והוידאו קירטע נורא - בניגון אותו וידאו כמובן.

פורסם

בקישור כאן http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=4&sgid=642&pid=288& psn=&lid=1&leg=0 מצוין שהכרטיס שהצעתי (hd 3450) תומך ב-uvd וברשימת הפיצ'רים רשומות בין היתר השורות

• ATI Avivo™ HD Video and Display Platform
  • Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats
  • High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats
  • Hardware MPEG-1, MPEG-2, and DivX video decode acceleration
  • האם לא מדובר כאן בהאצת חומרה? האם הוא יוכל לנגן hd בפורמטים הנפוצים? במידה וכן, זה נראה לי פתרון סביר בעלות של כ-300 שקל למי שלא מעונין לרכוש מערכת חדשה. אולי אפילו אפשר למצוא כרטיס משומש. זה יתן עוד קצת אורך חיים למערכת מיושנת בידיעה שזו ההשקעה האחרונה בה.

פורסם

נסגור על זה שזה לא משתלם (ונתעלם מזה שטעיתי בקשר ל-HD3XXX ;) ). רק עם OC ל-2.3GHz הצלחתי לראות FHD.

פורסם

הכי פשוט וזול יהיה לקנות כרטיס יד שניה מסדרת HD של ATI

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות.

זו הייתה ההתלבטות שלי, האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך או פשוט להחליף לוח אם + מעבד.

נראה שעדיף ללכת על כיוון של החלפת חומרה כללית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים