עבור לתוכן

מפרט ב-4.6K כולל מסך, לגיימינג (+sidequest!)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

4600 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במעט ככל הניתן, אם יש שיפור ניכר בביצועים, למשל.2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג.

2. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.L.A Noire, Skyrim, Wargame: European Escalation, Battlefield 3, The Darkness 2, etc.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך "24, 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

יש צורך במסך, רמקולים, עכבר ומקלדת. פרט לכך שאני רוצה מסך של "24 ורמקולים 2.1, אין לי העדפות מיוחדות.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

שבע, אני מעדיף לבחור באופציה פחות רועשת אם הפסד הביצועים קטן.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן OC, היות וחומרה אשר מאפשרת OC בדרך כלל עולה יותר ואני מעדיף לחסוך.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך לכלול תוכנות כלשהן, ואת ההרכבה אבצע בעצמי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני גר בירושלים, אך חוזר בסופי שבוע לקריות. בנוסף לחנויות שאליהן נוח לי להגיע - KSP, Ivory יש חנות שקרובה אליי בירושלים בשם P-See, באתר http://www.p-see.co.il/ את הדברים הגדולים (מארז ומסך) אני מעדיף לקנות בירושלים ולא בקריות, כדי שלא אצטרך להעביר אותם בתחבורה ציבורית.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני מעדיף שתהיה תמיכה בUSB3 כדי שבעתיד אוכל להשתמש בהתקנים כאלה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אני חושב שבעתיד ארצה לשדרג מעבד, RAM, ולהוסיף כרטיס מסך, לכן אם זה ריאלי בתקציב הייתי מעדיף לוח אם שתומך בCrossfire\SLI. כמובן שאני פתוח להצעות - האם כדאי לחסוך ולא להשקיע בתמיכה עתידית בCrossfire/SLI?

המפרט שאני חושב עליו בינתיים (לא מחנויות מסויימות, אלא רכיבים ספציפיים) הוא:מעבד: Intel i3 2120

לוח אם: Asus P8H67-M LE B3 או Gigabyte P67A-D3-B3 או Gigabyte Z68MA-D2H-B3. שלושתם בטווח מחירים דומה, ותומכים בUSB3. לגבי הצורך בZ68 או P67 לעומת H67 - מה דעתכם? האם כדאי לתכנן על Crossfire עתידי?

זכרונות: 2x4Gb של יצרן כלשהו.

כרטיס מסך: Radeon HD6850/6870/6950 גם כאן אני מניח שזה תלוי בתקציב וביכולות של שאר המפרט.

כונן קשיח: Sata 3, נפח 500Gb ואולי אפילו פחות, היות ומחירי הכוננים הקשיחים גבוהים עכשיו, אני מוכן "אפילו" להשתמש ב320Gb, ולבצע תחלופה תכופה של תוכן על המחשב, ובעתיד לרכוש משהו עם נפח של 1Tb או אפילו SSD אם וכאשר כאלה עם נפחים גדולים יהיו זולים מספיק.

אוורור: היות ואני לא מתכנן OC אני לא חושב שיש צורך באוורור מעבר לבסיסי, פלוס אולי מאוורר intake למארז כדי ליצור לחץ אוויר חיובי בתוכו. (מנסיוני אבק=רעש)

מארז: Antec 300. התרשמתי מהאיכות של המארזים שלהם, ומצד שני ב-KSP יש את T9 Value GREEN / BLACK ATX Case של חברת Sharkoon שהוא פשוט יפה בעיני, וכולל את כל המאווררים ואפילו USB3 קדמי. מישהו מכיר ויכול להגיד בעד/נגד?

ספק כוח: תגידו לי אתם. אני תמיד חושש מלקנות משהו עם מעט מדי הספק או זול מדי, ומצד שני מפחד ש"ידחפו" לי ספק כוח יקר יותר ממה שאני צריך.

מסך: בבית יש לי מסך "24, והגודל מעולה גם לגיימינג לגם לסתם קריאת טקסטים ושיטוט באינטרנט.

עד כאן ה-Main Quest, ותודה שקראתם. עכשיו ל-Side Quest!

לאבא שלי יש מחשב בן עשר שנים. needless to say, הוא מרעיש ובקושי מריץ מחשבון, וגם אז לא מחשבון מדעי. היות ואין לו צרכים או דרישות מיוחדות מהמחשב, ומצד שני הוא משתמש בו שנים ארוכות, איזה מפרט זול אתם יכולים להציע לי עם כמה שיותר תאימות לעתיד? מבחינת socket של המעבד, ממשק חיבור של כרטיס המסך, תמיכה בram שלא יצא מהאופנה עוד שנה שנתיים... בעבר הייתי צריך למצוא לו כרטיס מסך AGP כשאלה כבר התחילו להעלם, שלא לדבר על למצוא RAM עם חיבור מיושן כמו זה שהיה לו. בקיצור, מפרט זול ו-noob אבל שיתמוך בתקנים שיצאו בשנים הבאות. ושוב תודה!

פורסם

אז ככה בוא נבהיר כמה נקודות:

1. האם יש אפשרות להתפשר על מסך 23'' איכותי דוגמת ה-Dell המפורסם?

2. אם מדובר על ה-I5 למשל התוספת למעבד שמכפלתו פתוחה היא כמה עשרות שקלים (ה-I3 הוא כבר סיפור אחר).

3. אני לא רוצה לאכזב אותך אבל סביר להניח שהשדרוג היחידי שתעשה הוא אולי הוספת RAM וגם זה סביר להניח שלא יתבצע בהנחה ואנחנו מתבססים על מערכת עם 8GB, שדרוג מעבד בדר"כ מתברר כחלום לא אפשרי בעיקר מבחינת תחלופת סוקטים והתאמת שאר רכיבי המערכת, שדרוג כרטיס קורה בתדירות גבוה יותר אך אם מדובר על כמה שנים סביר שהמעבד הנוכחי יצור צוואר בקבוק שיפריע לכרטיס מודרני בעתיד.

4. ל-Asrock לוח שעולה כ-150 ש"ח פחות מה-GB למיניהם ועדיין מספק תמיכה ב-USB 3, גם ל-Biostar לוח דומה שעולה כ-250 ש"ח פחות וגם הוא מגיע עם USB3.

5. המערכת הזולה ביותר (אם לא מדובר במפרטי "פיצוץ" מכל מיני חנויות שנויות במחלוקת) יעלה כ-1500 ש"ח +- אבל סביר שתשכח משדרוג עתידי מאסיבי כלשהו בעיקר בגלל תחלופת סוקטים שלאף אחד מלבד אינטל\AMD יש שליטה עליה.

פורסם
  • מחבר

1. אם הוא ידוע כאיכותי ולא יקר מדי, אז אני חושב שכן.

2. ההבדל בi5 בין 2400 ל 2500K הוא באמת קטן, הבעיה ששניהם יקרים בכמה מאות שקלים מהi3 ואני לא יודע אם זה נכנס בתקציב, אבל אני פתוח להצעות, כי אני שומע שה2500k באמת טוב.

3. בעבר תמיד החלפתי את כל המערכת, כי תוך שלוש שנים החלפת סוקט באמת עשתה שידרוג ללא כדאי. אין לי בעיה לוותר על אפשרות שידרוג וללכת על לוח אם P67 בלי יותר מדי פונקציות.

4. האם לוחות האם שאתה מזכיר נחשבים לאיכותיים? שמעתי שאסוס איכותיים אבל בהרכבות יצא לי להשתמש רק בגיגהבייט אז היססתי לחפש של חברות אחרות.

5. אם להיות אופטימיים ולקוות ש1155 יחזיק עוד כמה שנים, מה אפשר לשים במחשב כדי שניתן יהיה לשדרג אותו בכל זאת בעתיד? למשל תמיכה בסאטא 3 יואסבי 3 ובשימוש בssd כcache לכונן רגיל.

אני כותב מהפלאפון ומאוד מקווה שאפשר בכלל לקרוא את התגובה שלי, מאוחר יותר אתקן. בכל מקרה תודה על המשוב.

עריכה: סדר.

פורסם

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני מעדיף שתהיה תמיכה בUSB3 כדי שבעתיד אוכל להשתמש בהתקנים כאלה.

מארז: Antec 300. התרשמתי מהאיכות של המארזים שלהם, ומצד שני ב-KSP יש את T9 Value GREEN / BLACK ATX Case של חברת Sharkoon שהוא פשוט יפה בעיני, וכולל את כל המאווררים ואפילו USB3 קדמי. מישהו מכיר ויכול להגיד בעד/נגד?

USB3 יש בלוחות זולים יותר משרשמת, השאלה היא אם אתה רוצה USB3 גם בקדמת המארז או מספיק רק מאחורה..

גם האנטק וגם השרקון מארזים סבבה, הUSB3 של השרקון הוא כבל מאריך לחיבור האחורי, וחוץ מזה למה T9 ולא T5?

פורסם
  • מחבר

USB3 לא חשוב לי שיהיה קדמי, מקסימום בבוא היום אשתמש בכבל מאריך מהחלק האחורי.

לגבי הT5 אני רואה שההבדל הוא עוד מאוורר intake ובתוספת מחיר של 20 שקל בערך, וה9 גם זמין בירוק בksp.

על איזה לוחות אתה מציע שאסתכל?

פורסם

ה-ASROCK H61M/U3S3 גם מגיע עם USB3.

גם ה-Biostar H67MU3 וגם ה-TP67B+ הם אופציה טובה וזולה כתלות בחנות שממנה אתה מתכנן לקנות.

פורסם
  • מחבר

אני רואה עכשיו שלא ציינתי, אבל אני מתכוון לרכוש כונן סאטא 3 ולכן צריך לוח אם לפחות 67 ולא 61. אני יכול לקנות בקריות/חיפה או בירושלים, פשוט אין לי מתי לנסוע למרכז בשביל לקנות. איפה אפשר למצוא ביוסטאר באיזורים האלה?

פורסם

לכל חנות שמכבדת את עצמה יש משלוחים לכל הארץ (בהנחה שאתה לא מעבר לקו הירוק).

לא הבנתי מה הקשר בין סוג הצ'יפסט לקניית HD SATA 3?

פורסם

יש לוחות H61 עם SATA3. חוץ מזה גם אם תחבר את ה-HDD ל-SATA2 זה לא יפגע במהירות (SATA3 בקשיחים זה סתם בשביל לקחת יותר כסף) הקשיחים של היום לא מנצלים חצי מה-SATA2.

פורסם
  • מחבר

לפי הבנתי אחד החסרונות שלH61 הוא חוסר תמיכה בסאטא3, הייתי בודק יותר לעומק אבל אני שוב בפלאפון.

אני אתסכל איפה יש לוחות של ביוסטאר בארץ, תודה!

אם יש h61 עם סאטא 3 טני אסתכל מעכשיו פרטנית, אבל מה לגבי רכישת ssd בעתיד, האם הם לא מנצלים את רוחב הפס?

פורסם
  • מחבר

אתם מעולים! כשאגיע הביתה אתחיל לשחק עם מפרטים, ואנסה להתאים את ה2500k בתקציב. מה אתם אומרים על כרטיב מסך?

עריכה: אני קורא עכשיו שבשימוש בH61 או H67, אין אפשרות לשחק עם הmultiplier של המעבד, אז אם אלך על אחד מהצ'יפסטים האלה, לשים i3 או i5 2400?

עריכה 2: לוח האם של ביוסטאר שצויין כבר לא מופיע באתר של TMS. אנסה למצוא משהו אחר באותו מחיר, אך כנראה שהתחליף יעלה יותר.

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

פורסם

SSD כן מנצל את רוחב הפס ולכן אם יש מחשבה להכניס בהמשך SSD - אז בטח שעדיף לוח עם SATA3 -

יש לוחות על H61 שנותנים לך כל מה שאתה צריך - למשל זה : http://www.p-see.co.il/pl_product~14092~5~43.htm

של אסרוק - לוח מצויין שמכיל גם SATA3 וגם USB3 ועולה רק 360...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים