עבור לתוכן

סקר התקלות שלי ב-hotbox

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אמרתי אני ישתף פה חלק מהאנשים בדברים שמצאתי בכל מה שקשור לקופת פח אשפה הזאת שהוט קוראת לה hotbox.

אז ככה, אני מנוי לטריפל silver עם מהירות 30 מגה בהוט וספק בב"ל + גיימר. אני חייב לציין שזה היה בדיוק הSETUP שלי כאשר היה לי 12 מגה ומודם מוטורולה והכל עבד פיקס.

אבל כפי שכולכם כבר יודעים, הhotbox עושה פלאים.

ביום וחצי שהיתי מנוי ל100 מגה של הוטנט והMPLS, הכל עבד בסדר גמור חוץ מכמובן הפינגים לחול. ובהייות גיימר, בשבילי זה ביטל לי את כל העיסקה. חזרתי חזרה לחייגן וקיבלתי צ'ופר גיימר על החזרה שלי ל014. מאז התחילה החגיגה.

- נתחיל מזה שטכנאי של 014 אמר לי לגעת בMTU ולהגדיר ל1460, כאשר בב"ל בכלל עובדים עם 1420. שינוי של ההגדרה ל0 די פתר את הנושא. זה גרם לי לניתוקים כל כמה זמן מהספק.

- ה-hotbox במצב ראוטר משום מה עושה drop כאשר מגיעים אליו המון פאקטים של מידע (לדוגמא, במשחקי אוןליין.) במשחק Call Of Duty אחרי דקה בשרת הייתי נזרק החוצה על packet loss. הייתי אשכרה צריך להגדיר את המחשב הביתי שלי כ-DMZ Host על מנת שידלג על כל הגדרות "האבטחה" כדי שאני אוכל לשחק. באופן עקרוני ניתן היה גם לפתור את זה עם port forwarding מדוקדק, אבל זה הראוטר הראשון שנתקלתי בו שבאגרסביות מחליט לזרוק מידע לפח, סתם.

- יש לדבר הזה איזשהי בעיה עם הטבלת NAT וכמות ה-sessions שהיא מסוגלת לפתוח. קרו לי מקרים בהם האינטרנט עבד, הפינג עבד, אך לא הצלחתי לגלוש. מסתבר שבגלל התצורת עבודה של הוט שגם במצב L2TP אתה עדין עובד בסוג של DHCP ומקבל את שרתי DNS כproperties של השרת הזה. מאיזשהי סיבה ה-hotbox שלי לא מצליח לקבל את שרתי הDNS ובכך כל כמה דקות מונע ממני גלישה באינטרנט.

הבעיה נפתרה רק לאחר שהגדרתי את שרתי הDNS של 014 באופן ידני אצלי על הכרטיס רשת.

אז לסיכום, היום אני מבטל את האפשרות של הקופסת פח הזאת להיות ראוטר ומחזיר אותה למודם בתקווה שזה יסגור לי את הפינות הללו. אני חושב שזה בושה שהוט בכלל משווקים את הזבל הזה כראוטר ועוד גובים על כך תוספת של 9 שקלים בחודש (לא שאני משלם את זה).

לצערי הרב אין לי את אפשרות האלטרנטיבה של מעבר לבזק כי אין אצלי תשתית NGN באזור ולכן אני תקוע.

כמה עצוב שכלקוח אני אמור לשבת עם wireshark ולפתור לי בעיות תקשורת בזמן שהוט ו014 משחקים ביניהם משחקי האשמות במקום לתמוך בי.

מקווה שכמה מהפתרונות שמצאתי פה יעזרו קצת לאנשים.

פורסם

איפה אתה חי? כל פוסט שני בפורום הוא על התפקוד הגרוע של ההוטבוקס כנתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים