עבור לתוכן

בקשה למפרט (שיקול זול). משרדי בעיקר + סרטים. מסביב למעבד i7 קיים.

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי מעבד Intel Core i7-2600K Processor חדש ואני רוצה להרכיב מסביבו מחשב נייח לבית.

השימוש העיקרי הוא לתוכנות "קלות" (אופיס בעיקר) וכן לסרטים. מדי פעם תוכנה מתמטית (מטלב).

השיקול העיקרי: הוזלת עלות כוללת (תקציב בסביבות 3000, ניתן לחרוג)

פרמטרים נוספים:

1. 4GB זיכרון לפחות (כמה תעלה ההרחבה ל- 8GB?)

2. דיסק קשיח של WD לפחות 1TB

2. אופציה לחיבור שני מסכים

3. שקט (8 בסולם 1-10, 10=שקט ביותר)

4. הבנתי שמעבד i7 הנ"ל כולל את החומרה של כרטיס המסך כך שלא צריך כרטיס מסך - האם נכון?

5. אין צורך במערכת הפעלה (יש לי win7 חוקי), מעדיף הרכבה בחנות

6. צריך מקלדת/עכבר (אלחוטיים) - אשמח להמלצות

7. כרגע אין צורך ברמקולים, בהמשך נרצה לקנות ולחבר את המחשב למערכת רמקולים (5.1) - אשמח להמלצות גם כאן

שיקול נוסף - כיום יש לנו מסך "MAG 19 יחסית ישן עם חיבור VGA. בהמשך נרצה לקנות מסך רחב יותר (כנראה 23 ומעלה). בדרך כלל אלו כוללים חיבור HDMI, אולם יש גם לא מעט מסכים טובים (סדרת DELL-IPS) שאין להם HDMI אלא חיבור VGA רגיל. נשמח להמלצה איך לתכנן את חומרת המחשב כך שאפשר יהיה לחבר את שני המסכים, בין אם החדש בחיבור HDMI או VGA?

שאלה אחרונה -- שמעתי המלצות להוסיף כונן SSD לטעינה מהירה של מערכת ההפעלה/תוכנות שימושיות. עד כמה זה משמעותי בתכנון מחשב חדש?

תודה רבה

-משה.

פורסם
  • מחבר

אני מוסיף למודעה את המפרט המבוקש לפי התקנון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + סרטים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בהמלצה, אבל לא כחלק מהמפרט

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך אין צורך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, צריך הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. נגיש לכל האזור מחיפה עד חדרה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין בקשות מיוחדות

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

פורסם

מושיקו, ברוך הבא!

למערכת שאינה מיועדת כלל לגיימינג אין צורך ב-3000 ש"ח.

הנה מפרט לדוגמא רחוק מהרף העליון שלך אך עם דגש לשקט ברמה המבוקשת:

מעבד:

Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪545

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪213

לוח אם:

Biostar H67MU3 for socket 1155 - SATA3 + USB 3.0 - VGA/DVI/HDMI o.b

כמות: 1 - מחיר: ₪299

מארז:

Fractal Desing Define R3

כמות: 1 - מחיר: ₪511

ספק כוח:

Seasonic 400W SS-400ES Active PFC 80+ Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪217

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 -1333

כמות: 1 - מחיר: ₪114

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪580

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪96

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2575

* מבוסס על ה-I3 ו-4GB זיכרון, מספיק לכל עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD.

* בהיעדר דרישות מיוחדות מהלוח ה-Biostar יהיה מצויין וזול.

* אומנם HD מעט יקר יותר אך כיאה למערכת שאמורה לאחסן סרטים הוא בנפח 1TB עם 3 שנות אחריות.

* מארז וקירור מהשקטים שבנמצא אך עולים בהתאם, אפשר לחסוך המון (350-400 ש"ח) בירידה למארז וקירור פשוטים יותר.

פורסם
  • מחבר

יותם -- תודה רבה על התשובה.

הפרט החשוב הוא שיש ברשותי מעבד i7-2600K ואני רוצה לבנות מחשב שמתאים למעבד הזה, ולא לרכוש מעבד נוסף.

לגבי הלוח כפי שכתבתי בפוסט הראשון -- אני מעונין בלוח שמאפשר יציאה לשני מסכים, עם תמיכה לנוכחי (חיבור VGA) ועתידי (בחיבור VGA או HDMI). לא יודע אם קיים כזה.

אשמח להצעת מחיר נוספת עבור ה- i7 והפרמטרים הנ"ל.

פורסם

לא שמתי לב, טעות שלי.

ההצעה עדיין בתוקף.

הלוח כולל את כל היציאות הקיימות האם אתה מתכוון לחיבור 2 המסכים במקביל או רק דרישה ליציאת VGA?

פורסם
  • מחבר

אני ארצה לחבר את שני המסכים בו-זמנית (extended view).

ראיתי שהלוח-אם שבהצעה אכן מתאים ל-i7, אבל השאלה האם מעבר לתאימות הוא גם תומך בכל האופציות המתקדמות של המעבד ?

מעבד i7 הוא החזק בסדרה ואני מניח שבלי תמיכה מתאימה בלוח אם מפסידים בביצועים.

תודה

פורסם

הלוח תואם במלואו ל-I7.

מה שכן אני כמעט בטוח שהוא מאפשר חיבור זוג מסכים במקביל (כל עוד מדובר על VGA ויציאה דיגיטאלית), אך אני מציע שתתייעץ בפורום לוחות-אם לגביו או לגבי לוח שמתאים, אפשר גם לקחת כרטיס מסך פשוט אך הדבר בעדיפות אחרונה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

-משה.

פורסם

המעבד מתאים ל OC, אמרת כי אתה רוצה לנצל את כל היכולות של המעבד אך בדרישות ציינת שאין צורך בOC

תחליט..

פורסם
  • מחבר

המעבד מתאים ל- OC אבל אני לא רוצה להתעסק עם OC (פשוט לא מבין בזה)

מלבד OC יש ל-i7 מגוון תכונות (ראה כאן)

לדוגמה, הייתי שמח להנציל את התכונה של תמיכה בשני מסכים, ישירות מהמעבד, ללא תוספת חומרה.

כמו כן, יש שם רשימה של advanced features שהמעבד מאפשר, אבל זה כמובן מותנה גם בלוח אם מתאים.

פורסם

כל לוח אם תומך בכל התכונות האלו (לא מדובר באיזה משהו מיוחד)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האינפורמציה -- עזרתם לי מאד

-משה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים