עבור לתוכן

|שאלות| קירור נוזלי לכלל המערכת

Featured Replies

פורסם

לא חושב שיש הגבלה של מילים או תמונות בפורום, ולכן אתה מוזמן לתאר\תמונות או כל דבר אחר שימחיש לנו למה אתה מתכוון, כמו כן לגבי הרדיאטור, אין רדיאטור כניסה או יציאה, יש רדיאטור 1 או 2 וכו בהתאם לכמות הקירור, זה שהוא יהיה בהתחלה או בסוף לא ישנה, שכן את החום הוא בכל מקרה אוסף אליו, ככה שאולי בדקה הראשונה של הפעלת המחשב הוא יהיה קר, אבל אחרי כמה דקות הוא יתחמם בלי קשר לאיפה תמקם אותו.

:xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בעיה להוסיף תמונה כשאני משתמש בפלאפון בשביל להגיב.. בסיס סגור, אתה יודע ;)

אם כך, כדאי לשים מאוורר רגיל כמאוורר כניסה?

פורסם

שוב פעם, כל עוד יהיה לך אוויר נכנס אוויר יוצא וחורים לזה אז אין צורך בקירור מים..

שום קירור לא יחזיק בקופסא אטומה...

פורסם
  • מחבר

הממ.. הבנתי.. בכל אופן, הכתיבה לא אטומה לגמרי, בגלל שני המאווררים.

ובאופן כללי, איזה הספק של משאבה אני צריך, איזה רדיאטור יקרר את המערכת? האם יש חשיבות למיכל?

כמה קירור לזיכרון וללוח אם באמת תורם?

פורסם

לא מבין למה אתה מתעקש על קירור מים ? לגבי מידע וכו יש לך את הסטיקי כמו כן חיפוש בפורום יעניק לך הרבה תוצאות.. :xyxthumbs:

פורסם

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני לא הבנתי כלום. אם הוא יהיה מתחת למים, אז איך אתה רוצה לשים לו מאווררים. המאוורר של הרדיאטור לא יכול להכניס/ להוציא אוויר מהמארז (יש לו תפקיד אחר כמו שכבר צוין כאן). כמו שנאמר כאן בלי לפחות מאוורר אחד שיכניס אוויר ומאוורר אחד שיוציא, לאוויר החם לא יהיה לאן ללכת וכמובן שהוא לא יצא מהמארז ויגרום לו להתחמם יותר ויותר. אם תהיה לו גישה לאוויר (לא יהיה מכוסה במים), לא תהייה לו לך בעיה להתקין מאווררים. לא הבנתי מה הכוונה שלך במארז אטום, כי אז איך תוכל להוסיף מאוורר?

פורסם
  • מחבר

זה כמו שאני אשאל אותך למה אתה מתעקש לקנות אוטו טוב וחזק ויפה ולא אוטו פשוט.. הבנת? ;)

חיפשתי בפורום, לא מצאתי מידע לגבי עוצמת הרדיאטור והמשאבה..

פורסם
  • מחבר

הניסוח שלי היה קצת בעייתי, המארז לא אטום לחלוטין, יהיו לו שני פתחים למאווררים. אחד כניסה ואחד יציאה

פורסם

אני השלישי שלא מבין למה אתה מתכוון.

אטום, אבל לא לחלוטין, עם מאווררים בתוך אקווריום???

פורסם

אולי אתה מתכוון לזה?

פורסם

פותח הדיון, זרקת פה 101 דברים שלא קשורים אפילו במעט לעקרונות כימיים פשוטים ביותר.

זה שתתקע חתיכת ברזל במקום מאוורר לא הולך לעשות טוב, להיפך, זה סתם "תקוע", צובר חום ולא משמש לדבר יעיל אחד.

אם אתה רוצה לקרר מחשב במערכת קירור מים אתה חייב לדעת את היתרנות והחסרונות של זה ואתן לך רמז - משתלם בסופו של דבר זה לא. אבל יש ערכות קירור מים להרכבה בחנויות אירופאיות ואפשר להזמין לארץ.

אם אתה רוצה מחשב שפועל בצורה תקינה ושקטה קנה קירור אוויר מתקדם עם מאווררים שקטים ופה נגמר הסיפור

דואג לאבק? יש מארזים בעלי פילטר מיקרו-פייבר בכניסות האוויר שידאגו לתפוס חלק גדול ממנו.

יותר מזה זה סתם לשייט במחשבות ולפנטז על דברים נטולי פרקטיקה.

שאלו אותך למה אתה רוצה קירור מים וענית בתשובה הכי נטולת הגיון. מי שרוצה אוטו חזק וקונה אותו מקבל אוטו חזק

מי שרוצה מחשב קר יותר בצורה קיצונית לא מקבל כלום לעומת זה שמקורר בקירור מים פשוט או קירור אוויר מתקדם. לא זכור לי שציינת שאתה מתכוון לעשות המהרה מטורפת וגם אז צר לי לאכזב קירור מים יהיה הקצה העליון שיאפשר לך להגיע רחוק עם ערכי מתח קונבנציונאליים בעבודה שוטפת. אם כל מה שאתה רוצה זה שופוני ויופי ומאגניבות יש מספיק בציוד קירור מים ומודינג, לא חייבים להפוך את המחשב לדולפין.

פורסם
  • מחבר

פותח הדיון, זרקת פה 101 דברים שלא קשורים אפילו במעט לעקרונות כימיים פשוטים ביותר.

זה שתתקע חתיכת ברזל במקום מאוורר לא הולך לעשות טוב, להיפך, זה סתם "תקוע", צובר חום ולא משמש לדבר יעיל אחד.

אם אתה רוצה לקרר מחשב במערכת קירור מים אתה חייב לדעת את היתרנות והחסרונות של זה ואתן לך רמז - משתלם בסופו של דבר זה לא. אבל יש ערכות קירור מים להרכבה בחנויות אירופאיות ואפשר להזמין לארץ.

אם אתה רוצה מחשב שפועל בצורה תקינה ושקטה קנה קירור אוויר מתקדם עם מאווררים שקטים ופה נגמר הסיפור

דואג לאבק? יש מארזים בעלי פילטר מיקרו-פייבר בכניסות האוויר שידאגו לתפוס חלק גדול ממנו.

יותר מזה זה סתם לשייט במחשבות ולפנטז על דברים נטולי פרקטיקה.

שאלו אותך למה אתה רוצה קירור מים וענית בתשובה הכי נטולת הגיון. מי שרוצה אוטו חזק וקונה אותו מקבל אוטו חזק

מי שרוצה מחשב קר יותר בצורה קיצונית לא מקבל כלום לעומת זה שמקורר בקירור מים פשוט או קירור אוויר מתקדם. לא זכור לי שציינת שאתה מתכוון לעשות המהרה מטורפת וגם אז צר לי לאכזב קירור מים יהיה הקצה העליון שיאפשר לך להגיע רחוק עם ערכי מתח קונבנציונאליים בעבודה שוטפת. אם כל מה שאתה רוצה זה שופוני ויופי ומאגניבות יש מספיק בציוד קירור מים ומודינג, לא חייבים להפוך את המחשב לדולפין.

לא ברור לי מאיפה השחצנות והיהירות הזו. אנשים כותבים בפורום בשביל להתייעץ ולקבל מידע. להפנות אותי לסטיקי דל, זה לא כל כך מקצועי בעיני, אבל ניחא. המשכתי לשאול ולבקש עזרה ולא התלוננתי על זה. אבל לבוא ולכתוב תגובה ביזיונית כזאת? כנראה שאתה קצת שחוק במערכת אם אתה כותב תגובות כאלה.

taotao אולי לא הבין אותי כל כך, אבל עדיין הייתה לו הנכונות לעזור לי ולענות על שאלות. תחשוב על זה לפני הפעם הבאה שאתה יוצא על מישהו שיש לו "פנטזיות נטולות פרקטיקה".

ולעניינינו, צירפתי תמונה במבט על ובמבט מהצד. לא ציירתי גם את הצינורות קירור, כי בינתיים אין בזה טעם (אני לא יודע מה כדאי לחבר ראשון במעגל). יש לשים לב שהתיבה של המחשב תהיה אטומה מצד האקווריום, אך יהיו לה פתחים: שני מאווררים, ספק כוח, יציאות PCI-E והפאנל האחורי של הלוח אם.

אין בכוונתי לקרר את המחשב בטירוף, אלא רק ברמה שבה אני אוכל לשחק במשחקים/תוכנות כבדות ושהוא ימשיך בעבודה התקינה שלו. נכון לעכשיו, אני לא אעשה שום אובקלוק.

השאלות שלי הן פשוטות בסה"כ:

בהינתן מערכת קירור שבה יש לי קירור למעבד ולכרטיס מסך:

1. איזה רדיאטור אני צריך? רדיאטור עם מאוורר אחד יספיק?

2. איזה משאבה אני צריך? מה ההספק הרצוי?

3. האם יש משמעות לסוג/גודל המיכל?

4. האם יש עוד דברים שכדאי לי לדעת לפני שאני בונה את המערכת?

computer.jpg

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אז עכשיו הכל ברור..יהיה חצי אקוורים חצי מחשב, אז אם המחשב "במארז" נפרד..פשוט תתקין חורי איוורור איפ השצריך..מאוורר מכניס אוויר..מאוורר מוציא וזהו..

פורסם

אני לא מבין איפה נמצאת הטרמודינאמיקה בעסק הזה, הקפת המארז במים רק תחנוק את החום שבו. זה לא כאילו יש להם תכונות פלא שברגע שחומרה נמצאת חצי מטר מהם היא תתקרר ב20 מעלות צלזיוס.

לפי התרשים הזה שהצגת אין יתרונות אלא רק חסרונות ביכולות הקירור.

אתה מוכן ללכת כל כך רחוק עם רעיון האקווריום הזה כשפתרונות קירור זולים קונבציונאליים יעניקו יעילות הרבה יותר גבוהה

פורסם
  • מחבר

את האקווריום אני רוצה. המים מסביב לא אמורים לקרר. מעבר לזה, אני רוצה קירור נוזלי.

כל הקטע של תרמודינמיקה - בשביל זה אני פונה אליכם.. מה לחבר לפני מה וכמה כל רכיב צריך להיות חזק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים