עבור לתוכן

מה זה ה"אינטרפולציית חומרה" הזה במצלמות הדיגיטליות החדשות?

Featured Replies

פורסם

אני כבר הרבה זמן מחפש לקנות מצלמה דיגיטלית ולאחרונה אני רואה המון מצלמות טובות במחירים מצחיקים, למשל מצלמה 3 מיליון פיקסל ב-500 ש"ח... אבל מוזכר שם שזה "אינטרפולציית חומרה" וזה החשיד אותי נורא - רציתי לדעת מה זה בדיוק אומר ואיפה הקאץ'...

פורסם

אינטרפולציית חומרה אומרת שהתמונה כשלעצמה ברזולוציה נמוכה יותר ממה שנתון, אבל אינטרפולציית החומרה הופכת אותה ל 3 מגה פיקסל על חשבון האיכות שיורדת.

אינטרפולצית חומרה זה בד"כ פטנט של יצרניות מצלמות זולות לפרסם את המצלמות שלהן בתור מצלמות עם "רזולוציה יותר גבוהה". דבר שהוא שקרי לחלוטין.

משמעות - כאשר רשום שמדובר באינטרפולצית חומרה צריך לחפש במפרט את כמות הפיקסלים האפקטיביים או את כמות הפיקסלים של החיישן, זו הרזולוציה האמיתית. מכיוון שבמפרט במכרז עצמו לא רשומה הרזולוציה האמיתית הייתי ממליץ להתרחק מהמצלמה הזו.

ושלא יעבדו עליכם!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך!

ידעתי שזה חשוד!

יש לי עוד שאלה... חבר שלי הביא לי לפני כמה ימים מצלמה Canon PowerShot אני חושב 3.2 מגה פיקסל, שמדליקים אותה ע"י החלקה ימינה של מה שמסתיר את העדשה... לא יודע מה מספר המצלמה המדוייק לכן אני מתאר אותה, אולי תזהה.

בכל אופן השאלה היא - למה כשאני מצלם איתה וידאו היא מפסיקה אחרי 2 דקות בזמן שכתוב בזיכרון שאני יכול לצלם רבע שעה?

פורסם

מדובר בסדרת ה-S האיכותית של Canon.

- ייתכן ואין מקום בכרטיס זיכרון לצילום וידאו מעבר למה שאתה הצלחת.

אני עם שלי מצליח "עד כמה שיש מקום", ולא "יש לך זמן מוגבל לכל קליפ". :)

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שאני אומר.... שהיה מקום. הוא הציג לי על המסך כרבע שעה של צילום וידאו בשניות...

אחרי שנגמרו ה-2 דקות והוא שמר את הסרטון, צילמתי עוד כמה סרטונים, אבל הוא לא נותן לי לצלם יותר מ-2 דקות.

שאלתי את חבר שלי, שלו שייכת המצלמה, והוא אמר לי "ככה זה"... אני לא מקבל את ה"ככה זה" כי זה מוזר...

אגב, אם כר עוסקים בנושא מצלמות - יש לבחור הזה מצלמה דיגיטלית של סוני שנפלה לו על הרצפה ונשברה מבפנים וכשהוא מצלם אז רואים על התמונה סדקים... הוא אומר לי שהמצלמה מחו"ל ואי אפשר לתקן אותה בארץ.... זה נכון ?! מוזר לי לאללה.... כי גם בארץ מוכרים מצלמות של סוני!

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר.... שהיה מקום. הוא הציג לי על המסך כרבע שעה של צילום וידאו בשניות...

אחרי שנגמרו ה-2 דקות והוא שמר את הסרטון, צילמתי עוד כמה סרטונים, אבל הוא לא נותן לי לצלם יותר מ-2 דקות.

שאלתי את חבר שלי, שלו שייכת המצלמה, והוא אמר לי "ככה זה"... אני לא מקבל את ה"ככה זה" כי זה מוזר...

ביררתי, ובמצלמות (הישנות יחסית) של 3.2 מ"פ של סדרת ה-S ישנה מגבלה :

* The data in parentheses refer to the maximum movie length per shooting

ברזולוציה הנמוכה אתה יכול לצלם 120 שניות (2 דקות)

ברזולוציה הגבוהה (320x240) אתה יכול לצלם 30 שניות בלבד.

פורסם
  • מחבר

מה?? :o יש לה אפשרות של 320*240 ?? איזה באסה שלא ידעתי את זה כשהיא הייתה אצלי!!

כל הסרטים שצילמתי היו באיכות נמוכה יחסית! :/

מילא... לפעם הבאה...

אז יש מגבלה על המצלמה הזו... אוקיי.

מה לגבי המצלמה של סוני? יש מעבדות שירות/תיקון בארץ שמטפלות במצלמות של סוני?

ועוד שאלה לגבי המצלמה של ה-Canon... כשהייתי אצל חבר שלי והוא הסביר לי איך להשתמש בה, הוא הראה לי בגלגל אפשרות TV וכל מיני אפשרויות ליד אפשרות ה-TV שהוא לא יודע מה זה עושה, אבל הוא התלהב מהאיכות שזה יוצא, אני לא ממש אהבתי כי זה פשוט כמו להוסיף אפקטים במחשב.... בכל אופן מה שאני שואל זה, מה אלו אפשרויות ה-TV השונות?!

המון המון תודה.

פורסם

האפשרויות שנמצאות על החוגה "מעל" מצב ה-Auto הינם מצבים המאפשרים שליטה ידנית על הצילום.

The Mode Dial has positions for:

Manual - you set both the shutter speed and aperture

AV (Aperture priority) - the camera automatically selects a shutter speed to match the aperture you set. Aperture settings available are: F2.8, F3.2, F3.5, F4.0, F4.5, F5.0, F5.6, F6.3, F7.1, F8.0

TV (Shutter priority) - camera automatically selects an aperture setting to match the shutter speed you set. Available shutter speeds are: 1/1000, 1/800, 1/640, 1/500, 1/400, 1/320, 1/250, 1/200, 1/160, 1/125, 1/100, 1/80, 1/60, 1/50, 1/40, 1/30, 1/25, 1/20, 1/15, 1/13, 1/10, 1/8, 1/6, 1/5, 1/4, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.8, 1, 1.3, 1.6, 2, 2.5, 3.2, 4, 5, 6, 8, 15 seconds

Program AE - camera automatically set the shutter speed and aperture settings like AUTO but the user can change many options like white balance, exposure compensation, saturation, sharpness and more.

AUTO - camera sets everything automatically, this is "point and shoot" mode

The pre-programmed "Image Zone" modes include:

Portrait - Sets a large aperture value to have a minimum depth of field so your subject is sharp but the background gets blurred.

Landscape - Sets the focus to infinity and uses a small aperture

Night Scene - Uses slow shutter speed (tripod recommended) to capture night backgrounds and synchronizes the flash to illuminate foreground subjects

Sports - When you need to capture fast moving subjects

Color Effects - Vivid, Neutral, B&W or Sepia tone

Stitch Assist - The user will be aided by the LCD when creating multi-image panorama pictures. Five types of assistance are available:

- Horizontal - left to right

- Horizontal - right to left

- Vertical - top to bottom

- Vertical - bottom to top

Clockwise starting at top left.

Onscreen view of Stitch Assist mode

Movie - capture full motion video and sound clips up to 30 seconds in length at 320 x 240 resolution at a rate of 15fps or up to 120 secs at 160 x 120 resolution.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

עכשיו אני מבין, זה ממש בלבל אותי ה-TV הזה... חשבתי שזה קשור לחיבור לטלוויזיה או משהו... :-X

רציתי לקבל עוד מידע לגבי הצמצם והאפשרויות מצלמה - איך לדעת מה לבחור וכדו'... יש אתר עם מידע בנושא צילום (רצוי בעברית) ?

המון תודה שוב!

פורסם

אתר באנגלית על כל סדרת ה-powershot של CANON:

http://www.powershot.com/powershot2/home.html

אתרים טובים בעברית קשה למצוא, אבל נסה את האתר של יוגנד 2000:

http://www.jugend.co.il/

ועוד אתר נחמד:

http://www.d-spot.co.il/

בנוסף אתה יכול לחפש קצת בסטיקי "הדיגיטלית שלי" (אני יודע שהוא ארוך אבל זה מה יש)

בהצלחה. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האתרים.

לא מצאתי בהם מידע ספציפי על מה שחיפשתי אך הם יהיו לי לעזר בעתיד.

אבדוק את הסטיקי מאוחר יותר.

לילה טוב שיהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים