עבור לתוכן

רישום פלילי אחרי עריקות קצרה(בח'מצ)

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי שאלה שסתם מעניינת אותי.

אני בחייל המשטרה הצבאית מד'כ.

בקיצור מפה לשם שמעתי שאין דבר כזה במשטרה צבאית נפקדות כמו בכל חייל אחר,הכוונה היא שיש אצלנו פקודת מעצר של 48 שעות שהם הזמן שבהם אתה נחשב לנפקד,ואחרי 48 שעות אתה כבר נחשב לעריק.

מה זה אומר בעצם?,שאם אני אהיה עריק אז יהיה לי רישום פלילי מתי שאני ארצה תעודת יושר?

באיזה עבודות בידיוק רוצים תעודת יושר?(נגיד אחד שרוצה להיות מאבטח בבית חולים,סתם דוגמא שעלתה לי לראש)

הבנתי גם שרישום פלילי מקבל רק מי שהיה עריק מעל 60 יום,אותו דבר תקף לגבי חיילים ממשטרה צבאית?

אשמח לתשובות שיעשו לי קצת סדר בראש.

פורסם

אתה צריך להרים טלפון לעורך דין שמתמחה בתחום ולהיפגש איתו.

פורסם
  • מחבר

למה לי עורך דין? :lol:

זה לא שאני יהיה עריק איזה 100 יום,כולה משהו כמו שבועיים בשביל לחסוך קצת כסף ולהסגיר את עצמי. העונש הוא לא יותר מ10/14 יום בקצינייה בכלא 6,שזה ת'ש עולם שמה.

אני בטוח שיש פה כאלה ששירתו במצ'ח או במשטרה צבאית שיכולים לשפוך אור על הנושא.

פורסם

בקיצור מפה לשם שמעתי שאין דבר כזה במשטרה צבאית נפקדות כמו בכל חייל אחר,הכוונה היא שיש אצלנו פקודת מעצר של 48 שעות שהם הזמן שבהם אתה נחשב לנפקד,ואחרי 48 שעות אתה כבר נחשב לעריק.

כשאני הייתי בצבא שמעתי מלא דברים.

פורסם

בתור מצ"ח לשעבר

ההגדרה של "עריק" היא בגדול 45 יום, אבל בחייל שלנו יכולים להגדיר אותך ככזה לפני זה פשוט כי לקצינים יש את האפשרות הזאת

האם זה יגיע לרישום פלילי, אין לי שמץ... לא נכנסתי לעומק הנושא מעולם

מה שכן, תתפלא מה המפקדים שלך יכולים לתת לך במקום כלא אם הם יחליטו על כך, יש דברים שיותר גרועים מהקציניה

כמה חודשים של שבת לשלוש הם גם עונש קל לביצוע וגם לא מאבדים אותך ככוח אדם

פורסם
  • מחבר

אני גם ככה סוגר שבת ל-3.

אין לך מושג לגבי הרישום פלילי?,ממתי זה אמור להיות תקף?

ולפי מה שהבנתי מהחברים ביחידה שלי,יומיים אחרי שאתה נפקד כבר אז המ''פ מגיע לבית של אותו חייל.

פורסם

כמה חודשים של שבת לשלוש הם גם עונש קל לביצוע וגם לא מאבדים אותך ככוח אדם

שבת לשלוש זה גן עדן... אין כאן לוחמים, אה?

אצלינו היה רס"ר קראו לו פרטוק. להיות בריתוק אצלו זה הדבר הגרוע ביותר שיכול להיות לחייל... אנשים העדיפו 28 כלא ולא 14 ריתוק!

פורסם

לפני איזה חודש היתי בכלא 6 (גם ב-א', גם ב' ואפילו באגף),

אחד המד"כים באגף אמר לי בפרוש שאם הם נפקדים ל-48 שעות, (מ"צ כמובן)

זה נחשב עריקות על כל המשתמע מכך.

פורסם
  • מחבר

כן אלה הם חייו של מ.צ שרוצה לדפוק נפקדות קצרה. :s07:

עוד משהו.

במידה ואני יוצא מתפקידי כמד'כ בגלל ת'ש 5 שהוא כרגע בתהליכים,הייתה לי שיחה עם המ'פ ודיברנו על שינוי שיבוץ לבסיס שהוא יותר קל'ב כמו מ.צ אורים או מחנה נתן.

מה זה אומר מבחינת התפקיד שלי?,יתנו לי לעשות הסמכה נוספת בשיטור(אלה שעושים סיורים ומחלקים דוחות),או שאני אהיה סתם פקיד או חמ'לניק או משהו כזה?

פורסם

תעודת יושר? חחחח

באף מקום עבודה לא טרחו לבקש ממני תעודת יושר או תעודת בגרות.

מצד שני, אף פעם לא עבדתי כמאבטח....פחחחח. :hat:

פורסם

^

מצד שלישי- עוד לא שמעתי על מישהו ממ"צ(או על מישהו לא מיחידה קרבית לצורך העניין) שקיבלו אותו להיות מאבטח במקום שהוא לא סופרמרקט...

פורסם

תעודת יושר זה לעבודות שדואגות לבטחון נראה לי, מה שבטוח שלמאבטח חובה תעודת יושר!

פורסם

לא קיצרו את הזמן של עריקות מ 45/60 לשבועיים/שלושה? אני חושב שזה קרה לפני פחות משנה (אבל יותר מ6 חודשים)

עריכה: החל מיוני 2011, עריקות היא מ-21 יום ברצף, ולא 45. אבל אם זה 48 שעות למי שבמה שזה לא יהיה, אני מניח שזה לא משנה

פורסם

^

מצד שלישי- עוד לא שמעתי על מישהו ממ"צ(או על מישהו לא מיחידה קרבית לצורך העניין) שקיבלו אותו להיות מאבטח במקום שהוא לא סופרמרקט...

ואללה תתפלא אח שלי

פורסם
  • מחבר

גם דוד שלי לא היה בקרבי והואא מאבטח בבית חולים אסותה,אחלה כסף.

בכ'מ,אני אחכה לראות אם יאשרו לי ת''ש גבוהה בשביל יומיות,אם לא אני כבר מעדיף לצאת מהצבא בגלל בעיות בבית.

מעסיקים מבקשים ממך איזה תעודה או משהו כזה שעשית צבא?,אפשר גם לרשום בקורות חיים שעשית צבא למרות שיצאת באמצע?,אין יהיה להם הוכחות שלא עשיתי צבא?,הם מבקשים איזה תעודה או משהו כזה סליחה על השאלות המפגרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים