עבור לתוכן

הוט נשאלה: מהי המהירות התקינה בבדיקת מהירות בחבילת 100

Featured Replies

פורסם

קרדיט לאתר Rotter.

הוט נשאלה בדף הפייסבוק שלה מהיא המהירות התקינה בבדיקת מהירות בחבילת 100 מגה.

4f4fb9796c34013c1.jpg

תגובת המשך של הוט: כמו שהוסבר ע"י חגית, אין מהירות ספציפית מכיוון שישנם גורמים נוספים אשר משפיעים על מהירות ההורדה, גם כרטיס הרשת שלך במידה ואינו עומד בתקן יכול להאט את המהירות, במידה ואתה משתמש ברשת אלחוטית על מנת לגלוש יש האטה של מהירות הגלישה, במידה ויש לך באופן אישי איטיות מסויימת בגלישה, תוכל גם אתה וגם אמיר לפנות לחגית והיא תשמח לבדוק זאת באופן פרטני למנוי שלך.

עכשיו, השאלה היא, מה זה אומר? זה קריטי, או שזה מובן מאליו בעצם?

קרדיט לאתר Rotter.

• תגובות 33
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פוליטיקלי קורקט

כשאתה מצטרף ל 100 מגה אתה בעצם מצטרף לאינטרנט שהוא לא 24/7 ב 100 מגה. בזמני עומס המהירות תהיה 60 ובשאר היום 70-100.

ברגע שאתה מקבל מהירות פחותה מ 60 אתה יכול להתקשר לתמיכה הטכנית והם יטפלו בך (זה מה שהוסבר לי בטלפון לפחות)

פורסם

עזוב אותך 100M אצלי לא מספקים 12M לאורך כל היום, בשעות העומס בערב המהירות אצלי יורדת ל 50% פחות ואני לא מגזים, עם ראוטר ובלעדיו אותן תוצאות.

פורסם

ההסברים שלהם מדוייקים מאוד וצודקים, הלקוח הישראלי ישר יאשים את התשתית, אך במהירויות גבוהות כמו 100 מגה לרוב הבעיה היא בחומרה הביתית.

פורסם

נכון שלרוב יש בעיות בחומרת המשתמש. אבל אני מדבר מניסיון. יש לי את כל החומרה הדרושה על מנת לקבל 100 מגה, ואני באמת מקבל 100 מגה, אבל בשעות עומס המהירות יורדת.

מהירות שנחשבת תקינה היא מינימום 60 מגה. כל עוד אתה מקבל מעל 60 מגה זה בסדר מבחינתם. מפה זה כבר תלוי בתשתית באזור שלך ובעומסים שיש עליה. חבר שלי מקבל לרוב תמיד מעל 90 מגה - תשתית חדשה.

אני גם כן מקבל לרוב מעל ל- 90 מגה אבל בשעות הלילה המהירות יורדת ל- 60-70 מגה.

פורסם

נשמע לי מגוחך. בכל מהירות אחרת כל קצב שהוא איטי ביותר מ-10% נחשב לא תקין. למה זה שונה ב-100? מהירות התשתית, לפחות, צריכה להיות קבועה כל הזמן ברמה שהובטחה. אם הם לא יכולים לספק 100Mbit יציב שלא ימכרו את זה.

אני כמובן מדבר על מצב בו כל ציוד הקצה של הלקוח תקין ויכול לקבל את כל הקצב.

פורסם

בכל העולם זה UP TO 100, אך שם החבברות מבטיחות שלרוב זה מעל 90, בארץ המהירות הזאת בחיתוליה, תהיו בטוחים שהוט עובדים על השדרוג בימים אלה איפה שצריך.

פורסם

נזכרתי בכתבה הזו מלפני שנתיים (כדאי לקרוא. די מרתק):

בעת ההתקנה, הגיעו לחזות "בפלא" רוב טכנאי ומנהלי הוט באזור הצפון. זאת, משום שהייתי המשתמש הראשון של הוט בצפון שמקבל חיבור של 100 מגה ביט לשניה. 'החברים' עבדו סביב המודם והמחשב יותר משעתיים. לא משום שההתקנה מסובכת. להיפך, חיבור המודם החדש של סיסקו (עליו נרחיב את הסקירה בחלק ב') וההרכשה של המודם (Provisioning) במערכת הוט הייתה עניין של שניות. כך גם ההתקנה במערכת 013 נטוויז'ן. את ההסבר המלא לכך תמצאו כאן בהמשך. שורה תחתונה: לאחר שינויים במערכת הרגיסטרי (Registry) של "חלונות ויסטה" בכלי שיתואר בפרק ב' של "מבחן דרך זה", הגענו (הטכנאים וכל אלו שעסקו בפתרון התעלומה) ליעד הנכסף בחיבור זה. כפי שניתן לראות בתצלום מסך מדידת המהירות של הוט להלן, מדדנו 102.12 מגה בערוץ היורד ו- 2.06 מגה בערוץ העולה. הפינג (Ping) היה 10 מילישניות.

...

כפי שציינתי, טכנאי הוט עסקו מעל לשעתיים בחיבור החדש, ולא בגלל קשיי חיבור או רעשים בקו, או תקלה טכנית כזו או אחרת. הסיבה הייתה לגמרי אחרת: החיבור לא הגיע ל- 100 מגה. כל המדידות לאחר ההתקנה הראו מהירויות של סביב ה- 90 עד 92 מגה בערוץ היורד, כשבערוץ העולה הייתה המהירות טובה מרגע ההתקנה: קצת מעל 2 מגה. זה לא סיפק אותם, כי הם הבטיחו לי 100 מגה, כי אני ראשון ויחיד (בשלב זה) בצפון, ואין סיבה שאקבל פחות מזה, כל עוד הרשת החדשה של ה- UFI בצפון לא עמוסה בלקוחות. לאחר התייעצויות רבות, הסיבה האמיתית לבעיה אותרה במקום מפתיע: מערכת ההפעלה "חלונות ויסטה" והגדרות כרטיס הרשת שיש בה, שאינם תומכים ב- 100 מגה.

http://www.thecom.co.il/article.php?id=8112

בקיצור כשהוט רוצים, הם יכולים, ולפני שנתיים זה מן הסתם היה קצת יותר מסובך.

פורסם

קודם כל הוט נותנת לך מהירות עד 100 מגה,זה אומר שמבחינה משפטית מצידם גם אם המהירות היא 20 זה תקין כי זה עד 100 מבין.

עכשיו בעניין הטכני הם צודקים בדיקת מהירות תלויה בהרבה דברים החל מהתשתית החיצונית בחוץ טיב הכבלים מודם/ראוטר איכות הרשת הביתית אלחוטי או לא מחשבים נוספים דשלוקים רשת שלא מאובטחת,בעיות של ספק והשרתים שלהם,ואף צהכרטיס רשת וכמובן השרת שאליו מתבצעת הבדיקה.

אני זכור שבעבר בבזק אמרו לי כי מבחינתצם הם נותנים תשתית עם אפשרות של 20 אחוז מינוס או פלוס מהמהירות שהובטחה לי.

עניין התשתית הריכוזית של הוט ידוע וזו הבעיה שלהם שככל שיותר שכנים על אותה רשת יבצעו שימוש רחב יותר ברשת ובמיוחד במהירויות הגבוהות אז כל אחד ירגיש העטה,דברים אלו ניתנים לפיתרון אבל זה כבר מצריך החלפת תשתיות מה שעולה כסף ומה שלוקח זמן.

זה ככל הידוע לי אם למישהו יש מידע אחר מוזמן לתקן אותי (:

פורסם

קודם כל הוט נותנת לך מהירות עד 100 מגה,זה אומר שמבחינה משפטית מצידם גם אם המהירות היא 20 זה תקין כי זה עד 100 מבין.

עכשיו בעניין הטכני הם צודקים בדיקת מהירות תלויה בהרבה דברים החל מהתשתית החיצונית בחוץ טיב הכבלים מודם/ראוטר איכות הרשת הביתית אלחוטי או לא מחשבים נוספים דשלוקים רשת שלא מאובטחת,בעיות של ספק והשרתים שלהם,ואף צהכרטיס רשת וכמובן השרת שאליו מתבצעת הבדיקה.

אני זכור שבעבר בבזק אמרו לי כי מבחינתצם הם נותנים תשתית עם אפשרות של 20 אחוז מינוס או פלוס מהמהירות שהובטחה לי.

עניין התשתית הריכוזית של הוט ידוע וזו הבעיה שלהם שככל שיותר שכנים על אותה רשת יבצעו שימוש רחב יותר ברשת ובמיוחד במהירויות הגבוהות אז כל אחד ירגיש העטה,דברים אלו ניתנים לפיתרון אבל זה כבר מצריך החלפת תשתיות מה שעולה כסף ומה שלוקח זמן.

זה ככל הידוע לי אם למישהו יש מידע אחר מוזמן לתקן אותי (:

הכוונה היא שבתנאים אידאליים, בחיבור ישיר למודם עם כרטיס רשת וכבל שתומכים במהירות 1Gbs, אתה אמור לקבל 100Mbps הורדה ו- 2Mbps העלאה ולא פחות.

פורסם

כן במידה והתשתית תקינה במאה אחוזים ואין בעיה של הספק אבל שים לב פה נכנס עניין התשתית הריכוזית ועניין של עד 100 מגה ביט עוד לא נתקלתי בלקוח פרטי (ולא קו עסקי) שקיבל 100 מגה בצורה מלאה ותקינה לאורך מספר בדיקות בשעות שונות ומשרתים שונם.

פורסם

ככלל אני מקבל 100 מגה בלי שום בעיה לאורך כל היום

סביר שאם יש משהו בדרך שלא תומך אז המהירות תרד אבל אין לי שום בעיה לקבל אפילו הורדות ביטורנט של 100 מגה לאורך היממה

פורסם

כל הספור של ה100 מגה זה לא יותר מיחצנות נטו.

בפועל ובהורדה ישירה אפשר להוריד לא יותר 2MPS -0.5 . (בדקתי בעצמי)

שלא לדבר על פינגים: מעל 100 לאירפה ומעל 200 לארה"ב.

אמת דיברתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים