עבור לתוכן

מה האינטרס להביא שותף לעסק?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

בחברה ממש קטנה שאני עובד בה כבר הרבה זמן , הציעו להצטרף לעסק.

אני סירבתי להיכנס לעסק, בגלל שאין לי מושג ב100% אילו חובות יש או אילו דברים יש או אין בשותפות..

הצעתי לבנאדם שאני יפתח עסק משלי שכביכול נעבוד ביחד אני עם העסק שלי לצורך הענין מטפל בX,Y והוא בעסק שלו מטפל בA,B.

הוא אמר לי שיש צורך בהשקעה כספית כיוון שיש נכסים כביכול בעסק , הצעתי לו פתרון כזה במקום שהרווחים ילכו 50% , 50%,

נעשה 60% לו , 40% לי.. וככה לכסות בעצם את ההשקעה הכספית הנדרשתלצורך העסק עם הנכסים. הוא הסכים עם זה.

ששאלתי אותו מה האינטרס שלו בעצם להביא שותף לעסק הוא ענה לי.. שהוא כבר עייף מלעשות הכל לבד ויש עליו נטל גדול מידיי ואין עוד מישהו ששיכול לעשות את העבודה שאני עושה כיוון שאני מבין בתחום ואני מישהו שאפשר לסמוך עליו בענין העבודה.

החברה קיימת כבר 5 שנים. ולאחר הוצאת לפי 40% שלי אני רואה שאני בחודש יכול להרוויח 10K-20K.

אני חייל משוחרר בעיקרון.

עכשיו אני שואל איזה אינטרסים יכולים ליהיות לו בנוסף למה שהוא אמר..

איזה אינטרסים שיכולים לנצל אותי בענין הזה?ואיך פותחים עסק ומה כל הכאב ראש של המסביב?

איך מתנהל תשלום העובדים ודברים כאלו?

חיפשתי בגוגל וכל הנושא הזה דיי מבולגן לי אם מישהו יכול לעזור לי אני נורא ישמח!

תודה!

טל.

פורסם

אתה לא חושב שעם עניין כזה כדי לפמות לעורך דין או רו"ח או איש מקצוע שמבין בזה?

רצוי גם שיהיו לך יותר פרטים כמובן וכמה שיותר ניירת על העסק.

פורסם
  • מחבר

זה ברור שאני צריך לדבר עם בעלי מקצוע.

אבל לפני שאני נכנס לדבר הזה אני צריך להכין שיעורי בית...

לדעת אם כדאי בכלל לעשות את השלבים הבאים ולהמשיך לבעלי מקצוע האלה.

פורסם

תראה, שותפויות הן עניין מסובך מאוד משפטית. לצורך העניין במידה ואתם מחליטים להיקשר חוזית, אתה יכול לקבל אחריות בין השאר על החובות של בעל העסק. איך מה וכמה זה כבר עניין שתצטרך להוכיח בבית משפט. אבל מה שחשוב לך בתור שותף להיכנס ,ובמיוחד בעסק פרטי לא שקוף הוא לקבל שקיפות מלאה ככל הניתן- משמע לבקש חשבונות, תזרימים, ואף אולי לנסח חוזה על ידי עו"ד שיכול לשמש כאסמכתא שהסכמתם למשל כי חובות או נושים מהעבר לא יקשרו אלייך, אבל שוב, לא יודע כמה מים זה יחזיק בבית משפט.

עצתי לך,תהיה חשדן מאוד, לא סתם מציעים לחייל משוחרר משרה עם "10K ומעלה הכנסות", זה נשמע טוב מדיי בערך כמו המודעות של המכונות קפה הללו (שים 24,000 דולר ותזכה להכנסה חודשית,שבפועל זה שקר מוחלט). לכן תברר הכל כמה שניתן, ותראה שאתה לא נכנס למיטה חולה. אם בדקת והכל תקין, לך על זה, אין הרבה משרות שיאפשרו לך לקבל סכום כזה פר חודש, עם או בלי השכלה.

פורסם

כמה דברים:

1. בעסק קיים, כאשר הכל הולך תקין ולא מתוכננת התרחבות גדולה שמצריכה השקעה כספית שאין ביכולתו של הבעלים לעשות, לא מחפשים להכניס שותפים, כך שבמקומך הייתי רואה את זה כנורה אדומה. אף אחד לא רוצה לחלוק את הרווחים של עסק מצליח.

2. למה להכניס שותפים? יש סיבות שונות שתלויות בהרבה גורמים, הנה כמה:

- אתה רוצה להקים חברה, אתה צריך הון התחלתי בשביל ההקמה, אבל אין לך, אתה לוקח משקיע שהופך לשותף מלא, אתה זוכה לעשות כסף מהחברה שלך והוא זוכה לחלק מהרווחים - יש לזה כמובן וריאציות שונות.

- עסק קיים הולך ונכשל, הבעלים מחליטים לעשות איזשהו שינוי מהותי בחברה לפני שהיא מתרסקת אבל צריכים כסף שאין להם בשביל זה, מכניסים בתור שותף משקיע חדש.

- מספר אנשים רוצים להקים עסק חדש אבל מעוניינים לחלק את הנטל של העלות בינהם.

- איחוד בין עסקים. 2 בתי עסק יכולים להרוויח יותר בתור עסק אחד ע"י שיתוף פעולה / הקטנת תחרות.

- המצב האידאלי מבחינת שותף נכנס הוא המצב הבא: עסק קיים ורווחי בצורה יציבה, הבעלים זקוק לכסף נזיל רב שהעסק לא מסוגל לספק, ומחליט בצעד מפתיע להכניס שותף בתמורה לכסף שהוא צריך. במקרה כזה העסק לא יהיה במצב רע, ולכן הכניסה לשותפות יכולה בהחלט להיות דבר חיובי. הבעיה עם זה היא שזה לא נפוץ במיוחד כי בעל עסק יעדיף במקרה כזה בדרך כלל הלוואה מהבנק מאשר לוותר על חלק מעסק מצליח ורווחי.

ממה שאתה מתאר נשמע שזה בכיוון של הדוגמא השניה - ולכן בדוק טוב טוב מה אתה עושה לפני שאתה נכנס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים