עבור לתוכן

מה דעתכם על NVIDIA GeForce 610M 2GB ?

Featured Replies

פורסם

פתחת כבד דיון אחד בשאלת הקנייה של המחשב, לא? בשביל מה הדיון הזה, "לבלבל את האוייב"? את כל הלבטים שלך אתה מוזמן לשטוח בדיון השני... אבל אם כבר שאלת, אענה בכל זאת: דעתי על הכרטיס הזה, כמו דעתו של כל אדם אחר על הכרטיס הזה, אינה רלוונטית בהעדר בסיס להשוואה (שאותו נתת רק בדיון השני, וגם זה באופן חלקי בלבד). אם אתה מחפש מחשב קטן (נגיד 13"), משחק רק במשחקים בסיסיים למדי מבחינה גראפית בהגדרות בינוניות מינוס, או מחפש לחסוך ומחשב עם הכרטיס הנ"ל מוצע במחיר אטרקטיבי, אזי הוא בחירה הגיונית למדי. בכל מקרה אחר הוא לא - או שאתה משחק ואז הוא לא יספק את הסחורה לעומת כרטיסים שיש במחשבים באותה קבוצת מחיר, או שאתה לא משחק ואז אתה יכול להסתפק במובנה.

אם אתה רוצה תגובות מושכלות יותר, תאחד את הדיונים (אני מניח שמישהו מהמנהלים ינעל אחד משניהם גם ככה) ותפרט יותר את דרישותיך. ציינת משחקים כעדיפות אחרונה, אבל חשוב לדעת באילו משחקים מדובר. אם הכוונה היא בין השאר למשחקים חדשים למדי, חבל להתפשר על כרטיס מסך חלש אם בתוספת של 100 שקל נניח כבר יש דגם עם כרטיס מסך בינוני |(יותר מכך לא תקבל בתקציבך ממילא).

בנוסף, דרישותיך שכן ציינו מעלות פרדוקס מסויים: אם זמן הסוללה חשוב לך, הוא הולך לבלות הרבה במקומות בהם אין חשמל זמין, ומכאן המסקנה היא שאתה הולך לקחת אותו איתך - ולפיכך שאתה הולך לסחוב אותו. מצד שני, ציינת שמשקל אינו פקטור... אלא אם יש לך תוכניות אחרות בנוגע לאופי השימוש במחשב, הרשה לי לחלוק איתך שכשאני קניתי את הנייד הראשון שלי, גם אני לא ייחסתי שום חשיבות למשקל שכן אני בחור גדול ויש לי כוח, וקניתי מחשב 15.4" ששקל כמעט 3 קילו. אחרי שהוא מת והייתי צריך נייד חדש, לא פזלתי אפילו לניידים בגודל והמשקל הזה כששקלתי נייד שאשכרה אוכל לקחת אותו בתיק איתי לכל מקום.

פורסם
  • מחבר

תודה על קבלת הפנים החמה והנעימה...

אני מנסה להבין מה צריכה להיות רמת המשכל של אדם שלא מצליח להבחין בין השאלות "מה דעתכם על כרטיס מסך x?" לבין "מהי המלצתכם למחשב בתקציב x? אם הצלחת להבין שמדובר באותה שאלה כנראה שאתה יותר חכם ממני ואם הצלחת להבין שאני מנסה "לבלבל את האויב" כנראה שאתה מחונן!

אני גם אוהב את הניתוח שלך מהם העדפותי בנוגע לאורך חיי הסוללה ולמשקל המחשב- אם כבר התחלת אז בוא תגיד לי אתה מה אני רוצה...

מלבד שני העניינים הפעוטים האלו תודה על התגובה העניינית בנוגע לכרטיס המסך- משום מה מבין כל הדברים שרשמת מצאתי אותה הכי שימושית.

הזכרת כרטיס מסך בינוני- אתה מתכוון לדגם מסויים? מהו? אם לא ספציפי אז מהם כן הכרטיסים הבינוניים שלדעתך ניתן להשיג בתוספת מחיר שכזו?

פורסם

צר לי אם נפגעת בדרך כלשהי מדברי. אני מקווה שאתה מבין שכמו כל אחד אחר פה אני בסה"כ מנסה לעזור. אתה כמובן מוזמן לקחת מכל עצה שתקבל פה כל חלק שנראה לך, או להתעלם מכולם אם אף חלק לא נראה לך, אבל אם אתה רוצה עזרה מן הראוי שתנסה לשתף פעולה במקום לעלוב במי שמנסה לעזור.

ספציפית לשאלתך, ישנם כמה וכמה מחשבים עם כרטיסי מסך כמו GT540 או HD6630 שנכנסים בכיף בתקציב ואפילו משאירים עודף. יצויין שרוב המחשבים הללו מגיעים עם מעבד I5 ולא I7, אבל לשימושים שציינת (שכלל לא מוזכרים בדיון הזה כאמור) לא נראה לי שיש הצדקה להשקיע בI7 בכל מקרה. מצד שני, לבחירת כרטיס המסך עצמו יש קשר לא רק לעצם ייעוד המחשב בין השאר למשחקים (עניין פעוט שמי שלא נכנס לדיון השני לא יהיה מודע אליו בכלל כשהוא בא לנסות ולענות לשאלתך בדיון הזה), אלא גם לסוג המשחקים אליהם אתה מכוון. ישנו גם מחשב חזק מאוד עם HD6770 ומעבד I7 בגבול התקציב (קצת פחות מ4500 שקל, ובחנות אחת בכלל ב3999), אבל לא ברור האם אתה בכלל צריך את זה, או האם אכפת לך מכך שמדובר במחשב כבד למדי (כי הפרט הזה מוזכר בדיון השני בלבד).

חוץ מזה, אתה הרי יודע שמחשב נייד נמכר כחבילה ואי אפשר לרוב לשדרג בו רכיבים בודדים (למעט דיסק קשיח וזכרונות). לפיכך, כל "פגם" שמישהו עשוי למצוא בכרטיס המסך הזה אינו מתייחס לכרטיס המסך בלבד כי אם למחשב כולו. מצד שני, להגיד "זה כרטיס לא מוצלח" זו לא עצה קונסטרוקטיבית במיוחד, נכון? עצה קונסטרוקטיבית תכלול אלטרנטיבות, שכמובן יתייחסו גם הם למחשב שלם ולא לכרטיס המסך מלבד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים