עבור לתוכן

מתלבט בין שני כרטיס רשת אלחוטיים...

Featured Replies

פורסם

הראשון:

השני:

ידוע לי ש-PCI נחשב לבחירה היותר בטוחה, אבל אני כן חושב על ה-USB בעיקר בגלל עניין המיקום. כרטיס PCI יהיה פשוט תקוע מאחורי המחשב שלי, חסום משני כיוונים. כרטיס USB אני אוכל למקם על השולחן שלי. מה לדעתכם הבחירה הנכונה פה? מה שחשוב לי זה קליטה אופטימלית ומהירות גלישה אלחוטית מקסימלית. המחשב משמש למשחקי רשת.

פורסם
  • מחבר

אז ההמלצה שלך היא USB? אתה מכיר את הכרטיס הספציפי שקישרתי פה?

נכוותי בעבר עם ה-WN822 הנוראי והעלוב של טיפילינק...

פורסם
  • מחבר

הקפצה

מישהו מכיר את הדגמים הנ"ל ויכול לעזור לי לבחור? או להמליץ לי על דגם אחר?

תודה

פורסם

יש לי 3 AE1000

יתכן וכרטיס PCI יהיה כפי שאמרת בחירה בטוחה יותר

פורסם
  • מחבר

אתה לא מרוצה ממנו?

פורסם

היו לי כבר את כל הסוגים לכן אני יכול להגיב

כרטיס PCI

צריך לפתוח את המארז ולהתקין, זו המכשלה מספר אחד שגורמת לכך שהיצרנים ישאפו לייצר ממנו פחות ופחות.

מאחר והוא חלק אינטגרלי מהמחשב, עושה פחות בעיות.

התקן USB

קל מאוד להתקנה, גם על ידי טמבלים מושלמים, לכן זה המוצר המועדף על כל היצרנים, הכנס ותקע.

נתקלתי בבעיות של זיהוי, יש מצבים שהמחשב עולה ווההתקן לא מזוהה, צריך להוציא ולהכניס או לאתחל מחדש

תופס מקום, למרות מה שנהוג לחשוב, כרטיס PCI נתקע במחשב וזהו שוכחים ממנו, לעומת זה ל-USB יש כבל שעולה מהמחשב וצריך להציב את עמדת העגינה שלו על השולחן.

בטח תשאל לגבי הקליטה והעבודה, לדעתי אין הבדל גדול, כל כרטיסי הרשת האלחוטיים לא מושלמים ותמיד יהיו בהם בעיות של ניתוקים.

פורסם
  • מחבר

אני עובד כבר כמה שנים עם כרטיס PCI של RALINK עם אנטנה חיצונית (מתחברת בהברגה לכרטיס רשת ואז נמתח כבל לאנטנה) ולא היו לי מעולם ניתוקים אלחוטיים או בעיות של קליטה ו/או מהירות. החיבור היה יציב בדיוק כמו חיבור קווי. הבעיה שהוא כרטיס ישן בתקן G והתחיל לזייף קצת בקליטה לאחרונה, זו הסיבה היחידה שאני רוצה להחליף אותו.

בגלל זה אני לא מוכן לקבל את העניין ש-"כל הכרטיסים האלחוטיים לא מושלמים ותמיוד יהיו בהם בעיות של ניתוקים". הורגלתי כבר לטוב. אני מוכן גם לשלם יותר כדי *לא* לסבול מבעיות כאלה. כמובן אני לא אנאלי ולא צריך שיהיה מושלם כל הזמן, אבל 95%...

עם הכרטיס אלחוטי האחרון שקניתי (TPLINK WN822N), שמוקם אפילו יותר קרוב לראוטר מהנוכחי, היו בעיות קליטה ומהירות נוראיות ומאוד התאכזבתי ממנו. בגלל זה אני מעדיף כרטיס USB איכותי והייתי שמח לשמוע בדיוק את ההתרשמות שלך מה-AE1000 (דברים טובים ורעים).

פורסם

כתבתי בבירור לגבי כרטיס PCI שמאחר והוא חלק אינטגרלי מהמחשב הרי שהוא עושה פחות בעיות

אבל אני לא מקבל את זה שאתה אומר שלא היו לך מעולם ניתוקים או בעיות קליטה ואו מהירות.

אין דבר כזה בתקשורת אלחוטית !!!

ה-AE1000 ויש לי כמוהו שלושה, שניים על מחשבים בחדרים ואחד על מחשב HTPC סמוך, עובדים כל יום

הייתי אומר שהם טובים יותר לגלישה מאשר להעברת קבצים בין מחשבים

יש להם את כל החסרונות שציינתי.

הם נרכשו על ידי בניו יורק והגיעו בשלום במזוודה. יתכן ומה שתקנה כאן יהיה שונה.

פורסם
  • מחבר

מעולם לא היו לי ניתוקים/בעיות קליטה/מהירות באלחוטי בלבד. אני אומר לך את זה בשיא הכנות. אפילו לא אחת. כמובן עד עכשיו שלאחר שלוש שנים ה-Ralink התחיל לזייף וכבר לא נותן קליטה מקסימלית כל הזמן, אבל זו שחיקה טבעית. קח גם בחשבון שסה"כ מדובר על מחשב שיושב בחדר מקביל לראוטר, מרחק כמה מטרים, אז זה לא סיפור גדול לקבל פה קליטה מצויינת.

בעיקרון אני לא משתף קבצים בין מחשבים, אין לי סטרימר...סה"כ מחשב נייח שמשמש בעיקר למשחקים והורדות Torrent.

דרך אגב, שמעתי שבתקן N לפעמים יש יתרון *להרחיק* את כרטיס הרשת מהראוטר. האם זה נכון?

פורסם

כמו שאמרתי, כרטיסי USB קלים יותר לתפעול והתקנה

לך על זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים