עבור לתוכן

איך לחלץ מידע מכונן NTFS עם מערכת הפעלה ב FAT32?

Featured Replies

פורסם

אם יש לי דיסק קשיח ב NTFS ו(של חבר) והבאתי אותו למחשב שלי עם WIN XP PRO כשאצלי זה FAT32, איזו דרך יש כדי לחלץ משם מידע מבלי לפרמט\לפגוע בתוכן הקבצים?

פורסם

אצלך עומד Win XP ?

אז לא תהיה שום בעיה היא קוראת NTFS ...

פורסם

אכן. מערכת הקבצים של ההארד-דיסק שלך לא קשורה ו/או מפריעה למערכת הקבצים של הארד-דיסק אחר.

העיקר הוא שמערכת ההפעלה תדע לקרוא את מערכת הקבצים המדוברת. ו-XP יודעת לקרוא גם NTFS וגם FAT32.

פורסם
  • מחבר

אז איך זה שאני מקבל את ההודעה הבאה כשנאי מנסה להכינס לאחד הכוננים בNTFS דרך ה"מחשב שלי"?!

פורסם

לא הוא צודק, היה לי מקרה שהבאתי HD של NTFS ל WIN XP PRO עם מערכת של FAT 32 ואומנם ה WIN זיהה שיש HD הוא אמר שצריך פירמוט, אני הבנתי כי זה בגלל השוני במערכות.

וניסיתי כל חיבור JUMPER אפשרי ומה לא, זה לא עובד עד כמה שידוע לי, לקרוא NTFS ולהעתיק ממנו מידע, צריך מערכת של NTFS.

הפוך זה עובד.

פורסם

שוב: אין כל קשר בין מערכת הקבצים של המחיצה הראשית על המחשב, לבין מערכת הקבצים של מחיצות אחרות שנמצאות על המחשב, או שמחברים למחשב.

גם כשמערכת הקבצים על C היא FAT32, זה לא מגביל אותך מלחבר מחיצות NTFS אל המחשב הזה. כל עוד מערכת ההפעלה תומכת בשתי מערכות הקבצים (כמו XP), ניתן לחבר אליה כל מחיצה שהיא עם כל מערכת קבצים, בלי קשר בין אחת לשנייה.

ההודעה שאתה מקבל היא כנראה בגלל שהמחיצה ו/או מערכת הקבצים שעל המחיצה ו/או מבנה הקבצים שעל המחיצה נפגמו. לכן ככל הנראה הווינדוס מזהה את הכונן כ-לא מפורמט ושואל אותך אם אתה רוצה לפרמט ולסדר את מערכת הקבצים מחדש.

פורסם

תבדוק שיש לך את הקובץ Windows\System32\Drivers\Ntfs.sys

גם אם הוא שם, וודא שהמחשב שלך אכן טוען את הדרייבר הזה בזמן האתחול - במסך האופציות לאתחול (F8) תבחר את האופצייה ששואלת אותך האם לטעון כל אחד ואחד מהדרייברים - לא זוכר מהי עכשיו...

אם זה לא שואל אותך אם לטעון NTFS.SYS אז אתה יודע מה זה אומר.

אולי מישהו פה מכיר דרך אחרת לבדוק אם אתה מריץ NTFS.SYS מתוך הווינדוס XP בעצמה.

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם זה אבל שהכנסתי הרדיסק עם מערכת קבצים NTFS למערכת וינדוס שרצה על FAT32 הוא זיהה לי אותו בלי בעיה

וגם לא היה בעיה בהעברת קבצים.... ככה שזאת בטוח לא הבעיה

אני לא מבין גדול בזה אבל תנסה לעשות מה שהבן אדם מעלי אמר :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים