עבור לתוכן

מבקש המלצות לקניית כרטיס מסך חדש בטווח של 500-700 ש"ח לשימוש ביתי וקצת משחקים

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

היום התקלקל כרטיס המסך שלי, ולכן אין מנוס מקניית כרטיס מסך חדש היום או ככל הנראה מחר (אני דיי בטוח שהבעיה היא בכרטיס המסך, כי כאשר החלפתי אותו בכרטיס מסך אחר, חלש יותר, המחשב עבד, וכאשר החזרתי את הכרטיס שלי, המחשב לא עבד). מכיוון שבשנים האחרונות לא ממש יצא לי לעקוב אחרי כל ההתפתחויות בשוק כרטיסי המסך (לימודים לתואר), אני לא ממש בטוח איזה כרטיס מסך לקנות ומאילו כרטיסי מסך יש להימנע.

רקע טכני:

כרטיס המסך שבו השתמשתי ב-5 השנים האחרונות הוא (דגם מלא, עם כל הפרטים, למרות שמה שחשוב זה הדגם בלבד) WinFast PX 8600GT TDH עם 256MB של זיכרון DDR3 שעובד ב 128 ביט. הכרטיס הזה הספיק לצרכים שלי, שהם בעיקר אינטרנט, אופיס, וקצת משחקים. המחשב עצמו (שנמצא אצלי כמעט 5 שנים): מעבד E4300, זיכרון 6GB DDR2, לוח Gigabyte 965PDS3 בעל PCI-E X16 יחיד (לא PCI-E 2), ספק כח 300W לא ג'נרי, אבל גם לא מוכר במיוחד, ומסך ViewSonic VP930, שבו אני עובד ברזולוציה של 1280X1024.

שימושים ודרישות:

כמו שאמרתי, השימושים העיקריים הם אינטרנט, אופיס וקצת משחקים. נכון להיום, המשחק הכי "כבד" שאני משחק הוא משחק רשת בשם Star Trek Online (שנפתח לאחרונה כ free to play). אני לא חושב שזה לא נחשב משחק "כבד" בסטנדרטים של היום, אבל כמו שאמרתי - אני כבר לא מכיר את התחום הזה בצורה טובה. בנוסף, וזה משהו שהוא לא ממש חשוב, כאשר אני לא משתמש במחשב (לימודים, ישן וכד'), אני מריץ תוכנה בשם BOINC, שמנצלת את כח העיבוד של המחשב, כולל זה של כרטיס המסך, לצורך ביצוע חישובים שונים. אני יודע שתוכנה זו יודעת להשתמש ב CUDA עבור חלק מהיישומים שהיא מריצה (אני גם דיי בטוח שהיא תומכת בשפה המקבילה של AMD), אז אשמח אם כרטיס המסך שתמליצו לי יתמוך בתכונה כזו.

בשלב זה אני לא מתכוון להשקיע בהחלפת המחשב או בקניית ספק כח טוב יותר, ולכן אני לא מעוניין בכרטיס מסך שדורש הספק גדול או שמצריך חיבורי מתח נוספים (אם עדיין העניין הזה קיים בכרטיסי מסך). כמו כן, אני לא ממש גיימר, אז אני לא צריך כרטיס מסך חזק במיוחד. כמו כן אני מעוניין בכרטיס מסך שייתן ביצועים שקולים או טובים יותר מהכרטיס הנוכחי שהתקלקל, וכן רצוי כרטיס מסך שלא מתחמם במיוחד. מיותר לציין, אבל עדיף שמחיר הכרטיס יהיה עד 500 ש"ח, אבל אם לא תהיה ברירה, אז אני מוכן להשקיע עד 700 ש"ח.

אשמח להמלצות לכרטיסי מסך שמתאימים לדרישות שלי.

בתודה,

שי

עריכה:

כרגע הכיוון הוא Radeon HD 6570 של Gigabyte, שניתן לראות פה. הסיבות: זול, אמור לתת ביצועים טובים יותר מהכרטיס שהתקלקל, לא דורש מתח נוסף, עובד באותו הספק כמו הכרטיס הקודם, כך שלא מצריך החלפת ספק כח, ובנוסף הגירסה של Gigabyte בנויה מרכיבים איכותיים (קבלים מוצקים ולא רגילים).

פורסם

המחשב שלך די ישן וחלש. הספק כוח חלש (300w) וגם ישן, אז בכלל צריך להיזהר לא להכביד עליו...

לדעתי כול השקעה של למעלה מ 280 ש"ח היא זריקת כסף על המחשב הזה....

הייתי הולך על כרטיס שהוא כמה שיותר קרוב ל 8600 שהיה לך,

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1461

עדיין הכרטיס הזה חזק במעט מה 8600...

פורסם

המעבד שלך יגביל כמאת כל כרטיס מסך שתוסיף. הספק שלך יכול להיקרא ג'נרי אחרי 5 שנים (כמו שאמרתה מחברה לא מוכרת), בגלל שאם הזמן הספק מאבד מהנצלות שלו. אני במקומך הייתי שוקל לקנות מחשב חדש (אם הדבר אפשרי). אחרת תיקח את GT210 של NVIDIA שבטוח לא יעמיס על הספק יותר מידי.

פורסם

כמה אופציות:

1. אם אתה רוצה כרטיס מסך חדש שווה בהחלט להחליף גם ספק באמת כי 300W בן 5 זה אכן כבר לא הרבה ספק.

2. אם אתה מחליף ספק, גם עם קירור STOCK אפשר לעשות OC קל למעבד לשפר ביצועים.

3. GT220 או GT430 הם זולים למדי, חזקים מהכרטיס הקודם שלך ולא צורכים הרבה חשמל, אמנם כ10-25% יותר מה8600GT שלך.

4. G210 למיניהם הם כרטיסים חלשים מאד, אמנם צורכים כלום חשמל, אבל פחות חזקים מהותית מה8600GT, ורכישתם תהיה COUNTER PRODUCTIVE.

בסיכום:

מאוור Cooler Master Hyper TX 3

Hec Cougar RS 400 80PLUS RS-400

TwinTech GeForce GT430 1GB GDDR3 128Bit

יעלו כ650 ש"ח, כתלות בקירור שיש לך כרגע אולי אפשר לוותר על הקירור.

OC קל ל3GHZ (לא אמור להיות קשה לביצוע).

אפשר עוד במסגרת התקציב, לעלות לכ.מסך חזק יותר, אם כי לפי תיאור צרכי הגיימינג זה יהיה די מבוזבז.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

+1 מה ש-yz101 אמר

אבל לגבי כרטיס המסך לא הייתי מפחד ללכת ולחפש מציאות בשוק יד שניה. אפשר עם אחריות (אפילו קצרה) לקנות כרטיס מסך שיהווה קפיצה משמעותית מול רמת ה-8600GT. המהרה ל-3GHZ היא דווקא לא משימה פשוטה עם מעבדי E4300 אבל גם המהרה לאיזור 2.6 תהווה קפיצת ביצועים ענקית במונחים של התמודדות עם משחקים.

בקיצור, מה שהוא הציע יחד עם דבר כזה:

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/22125/cat/34

יהיה תענוג בשבילך

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על התגובות.

בסופו של דבר קניתי את ה AMD Radeon HD 6570 מתוצרת Gigabyte עם 1GB זיכרון מסוג DDR3. העלות - 360 ש"ח, שזה לא נורא בכלל.

למרות שידוע לי שהכרטיס קצת ישן, הסיבות שבכל זאת קניתי את הכרטיס הזה הן:

1. הייתי צריך כרטיס מסך דיי בדחיפות.

2. הכרטיס זול יחסית.

3. הביצועים שלו טובים יותר מהביצועים של הכרטיס שהתקלקל (טוב, זאת לא ממש חוכמה, בכל זאת מדובר בכרטיס בן 5 שנים).

4. דרישות ההספק שלו כמעט זהות לדרישות ההספק של הכרטיס שהתקלקל, כך שידעתי שלא יהיה צורך להשקיע כסף בספק כח חדש.

5. כרטיס המסך לא דורש חיבורי מתח נוספים (4 או 6 פינים) - שוב, שיקול של ספק כח.

6. בכרטיס הספציפי הזה מתוצרת Gigabyte נעשה שימוש בקבלים מוצקים ורכיבים איכותיים יותר.

7. על הכרטיס יש 3 שנות אחריות.

8. את הכרטיס הזה יהיה אפשר להעביר גם למחשב הבא (כאשר אני אקנה מחשב חדש).

9. היה ברור לי שהדבר שיפריע במשחקים הוא המעבד ולא כרטיס המסך, אז בסופו של דבר החלטתי לא ללכת על השקעה גדולה בכרטיס המסך (או בכרטיס מסך + ספק כח).

10. בסופו של דבר, הכרטיס הזה ענה לי על כל הדרישות.

בכדי לעזור לאנשים שנמצאים במצב דומה, אני קצת ארחיב לגבי אופן קבלת ההחלטות שלי:

דבר ראשון - השתמשתי בטבלה של השוואות כרטיסי מסך, שבה כל הכרטיסים השקולים אחד מרוכזים יחד. הטבלה קצת ישנה (בת כ-8 חודשים), אבל מכיוון שגם ככה לא התכוונתי לקנות כרטיס חדיש ויקר, היא הייתה טובה עבורי. הטבלה:

אתר נוסף בו השתמשתי בכדי להשוות בין כרטיסי מסך שונים הוא האתר הבא:

בנוסף להשוואה בין רוחב הפס לזיכרון, מהירות מילוי פיקסלים ומהירות מילוי טקסטורה, האתר גם משווה בין ההספקים של של הכרטיסים השונים. כך גיליתי שהכרטיס בו הייתי מעוניין דורש הספק כמעט זהה לכרטיס הקיים, ולכן ידעתי שלא יהיה צורך להחליף ספק.

דבר שלישי - השתמשתי באתר שחבר המליץ עליו, והוא אתר שמעריך את ההספק של המחשב. האתר:

הכנסתי את הפרטים של המחשב שלי, וחיפשתי כרטיסי מסך כזה שההספק שהוא דורש לא יגרום לחריגה מההספק המקסימלי של הספק שלי.

כמובן שבנוסף לכל הנ"ל חיפשתי גם כרטיסי מסך בחנויות מחשבים באינטרנט (בעיקר מחירים וזמינות), וכמו כן חיפשתי ביקורות על כרטיסים בהם הייתי מעוניין. בסופו של דבר, בגלל כל הסיבות שציינתי, העדפתי לקנות את ה 6570. יש לי אותו רק כמה שעות, אבל בינתיים הוא מתפקד כמו שצריך.

אגב, יכלתי לקנות את GT 430 ב-300 ש"ח, אך מכיוון שהוא היה מתוצרת חברה שאני לא מכיר (חברה בשם Valid), וגם מכיוון ידעתי שבתוספת של 50-60 ש"ח אני אוכל לקנות כרטיס מסך חזק יותר, העדפתי לקנות את ה 6570.

שוב תודה על התגובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים