עבור לתוכן

עזרה בהוזלת מחשב

Featured Replies

פורסם

היי בניתי לי מפרט מחשב שמיועד לגיימינג כבד. חרגתי בכמה מאות שקלים מהתקציב שיעדתי לרכישה ואני רוצה לבדוק אם אפשר לדעתכם לצמצם במחיר במידה שלא תפגע כל כך באיכות. אז הנה המפרט:

מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray

מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Yasya CPU Cooler

לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8P67-M Pro B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E

זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB Corsair Value Dual Channel CL9-9-9-24

כרטיסי מסך: ASUS - AMD HD 6950 DCII 2GB GDDR5 DX11 2xDVI 4xDP PCI-E

מארזים: Antec One Mid Tower Gaming Black Case (No PSU)

ספקי כוח: SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail)

עכברים: Razer Razer DeathAdder 3.5G Gaming Mouse

מסכים: DELL Dell U2312HM UltraSharp With LED IPS 23'' DVI DP VGA WideScreen Black

מחיר החבילה: 5540

המפרט הורכב באתר קיי.אס.פי. אני מעוניין לקנות שם כי החנויות היחידות שאני מכיר באיזור מגוריי (ירושלים) הן קיאספי או אייבורי.

כדי לחסוך כבר החלטתי להכניס למחשב החדש את ההארד דיסק הישן שלי. אני מעוניין לצמצם בעלויות עוד כמה מאות. האם כדאי להכניס לוח אם זול יותר? (חשוב לי שאוכל להכניס עוד כרטיס מסך בעתיד). או לקחת כרטיס מסך GTX 560 או אפילו 6870? (למרות ששמעתי שכדאי לי 2GB לכרטיס בכרטיס מסך למשחקים שיצאו). או אולי יש רכיבים אחרים שאוכל להתפשר בהם? מה דעתכם? מה יפגע לי בביצועים פחות?

פורסם

^

אנא ענה על השאלון שבחוקי הפורום ועדכן את הכותרת למשהו אינפורמטיבי.

עזור לנו לעזור לך!

בלי פשרות אפשרת לחתוך מעל 300 ש"ח:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪1043

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪972

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 ₪549

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪98

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 + DIRT3 חדש ! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000 ! ₪1267

מארז:

[..] ANTEC ONE HUNDRED w/o PSU ₪265

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 620W ₪399

קרור למעבד:

[..] SCYTHE REEVEN 120 ₪186

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4959

+ העכבר מ-KSP ב-230 ש"ח

אם אתה רוצה לחסוך הרבה כמעט ללא כל פגיעה בביצועים:

1. תוותר על OC - ממילא זה זניח לחלוטין בגיימינג עם I5

2. תוותר על השאיפה ל-CF + OC בעתיד ותחסוך מעט במארז/ספק.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪1043

מעבד:

[..] INTEL 2320 : CORE I5, S1155, 3.0Ghz - BOX ₪891

לוח אם:

[..] ASROCK H61M/U3S3 ₪396

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪98

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 + DIRT3 חדש ! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000 ! ₪1267

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 310 SILVER w/o PSU ₪176

ספק כוח:

[..] ANTEC EARTHWATTS 500W - זמין במלאי ₪276

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4327

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את עצתך לוותר על OC אבל אני לא רוצה לוותר על אפשרות להוספת כרטיס מסך בעתיד. תוכל לנרכיב לי מפרט כזה אבל שיהיה בבקשה מKSP כי אני רוצה לקנות באזור מגוריי (ירושלים).

פורסם

האפשרות להוסיף כ.מסך נוסף בהמשך היא דווקא המקום החכם ביותר להתחיל לחסוך בו. למה? כי בפועל כשדרוג, בניית מערך היא רעיון מאד אופטימי שברוב המכריע של המקרים נשאר בתיאוריה.

מה הכוונה? אתה קונה עכשיו מערכת עם 6950, מוציא אקסטרה כסף על לוח שתומך בעוד אחד כזה. מוציא אקסטרה כסף על ספק שיחזיק שניים כאלו, ובפועל כאשר תרצה עוד אחד כזה בעוד שנה וחצי, ה8950 יאכל שניים כאלו בלי מלח. למצוא 6950 נוסף יהיה לא משתלם כי תוספת הביצועים לא תהיה מהותית ליד ה8950 שייתן ביצועים של שניים כאלו עם צריכת חשמל נמוכה יותר מהותית. למצוא 6950 יהיה גם רק ביד שניה, עם ספק אחריות....

בקיצור, אם אתה רוצה לחסוך עלויות ולא מתכוון להוסיף כרטיס נוסף תוך 2-3 חודשים, אז המקום הכי טוב לעשות את זה יהיה בויתור על תמיכה בריבוי כרטיסים.

פורסם
  • מחבר

האפשרות להוסיף כ.מסך נוסף בהמשך היא דווקא המקום החכם ביותר להתחיל לחסוך בו. למה? כי בפועל כשדרוג, בניית מערך היא רעיון מאד אופטימי שברוב המכריע של המקרים נשאר בתיאוריה.

מה הכוונה? אתה קונה עכשיו מערכת עם 6950, מוציא אקסטרה כסף על לוח שתומך בעוד אחד כזה. מוציא אקסטרה כסף על ספק שיחזיק שניים כאלו, ובפועל כאשר תרצה עוד אחד כזה בעוד שנה וחצי, ה8950 יאכל שניים כאלו בלי מלח. למצוא 6950 נוסף יהיה לא משתלם כי תוספת הביצועים לא תהיה מהותית ליד ה8950 שייתן ביצועים של שניים כאלו עם צריכת חשמל נמוכה יותר מהותית. למצוא 6950 יהיה גם רק ביד שניה, עם ספק אחריות....

בקיצור, אם אתה רוצה לחסוך עלויות ולא מתכוון להוסיף כרטיס נוסף תוך 2-3 חודשים, אז המקום הכי טוב לעשות את זה יהיה בויתור על תמיכה בריבוי כרטיסים.

דווקא כדי לאפשר אופציה כזאת בעתיד לא צריך יותר מ- 200 שקל. ובעתיד מקסימום להוסיף גם עוד ספק לכרטיס החדש. אני כן מעוניין באופציה הזו. אפשר בבקשה להציע לי איך להוזיל על חשבון OC שאוותר עליו.

פורסם

מערכת שלא מתוכננת ל-OC או כן מתוכננת (2500 או 2500K) לא תוזיל לך שום דבר מלבד כמה עשרות שקלים.

אתה כבר לוקח לוח שמתאים למערך SLI\CF מן הסתם שהוא יהיה High-End או לוח ברמה גבוה ככה שאין לך איפה לחסוך אם אתה נשאר עם הרצון המיותר להוסיף כרטיס מסך נוסף בעוד שנתיים.

אגב, ההפרש בין לוח שיאפשר SLI\CF בצורה איכותית לבין לוח סטנדרטי כבר מעל 200 ש"ח ולא דיברנו על ספק ולפעמים גם מארז.

פורסם
  • מחבר

מערכת שלא מתוכננת ל-OC או כן מתוכננת (2500 או 2500K) לא תוזיל לך שום דבר מלבד כמה עשרות שקלים.

אתה כבר לוקח לוח שמתאים למערך SLI\CF מן הסתם שהוא יהיה High-End או לוח ברמה גבוה ככה שאין לך איפה לחסוך אם אתה נשאר עם הרצון המיותר להוסיף כרטיס מסך נוסף בעוד שנתיים.

אגב, ההפרש בין לוח שיאפשר SLI\CF בצורה איכותית לבין לוח סטנדרטי כבר מעל 200 ש"ח ולא דיברנו על ספק ולפעמים גם מארז.

אפשר לתת לי מפרט שאני אראה כמה החיסכון? מ-KSP בבקשה... אני גר בירושלים.

פורסם

בהנחה שכן ויתרת על מערך SLI\CF בעתיד או ויתרת רק על האפשרות של OC? תהיה ברור יותר.

אגב, המפרט השני של tmpusr לא כולל אופציה ל-OC ול-SLI\CF ועולה כ-650 ש"ח פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים