עבור לתוכן

גישור בין מחשבים

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת בייתית בבית של 3 מחשבים שמחוברים דרך האב,

עכשיו אני צריך לחבר את המחשב של אחותי גם, אבל לחבר אותה להאב יהיה בעיה מכיוון שהוא בקצה השני של הבית.

בתור פתרון זמני נשקלו שתי אפשרויות:

* חיבור אלחוטי של המחשב של אחותי לשלי

* חיבור של המחשב של אחותי למחשב קרוב אליה ויצירת גשר במחשב הזה המחשב של אחותי לשאר הרשת.

נבחרה האפשרות השניה, ועכשיו כמה שאלות.

1. השרת ICS הוא המחשב שלי, אם אני אגדיר גשר במחשב עם שני הכרטיסי רשת לאחותי תיהיה גישה לאינטרנט?

2. האם אחותי תוכל ל"דבר" עם שאר המחשבים ברשת?

3. כיצד אני מגדיר את הגשר? האם לתת לשני הכרטיסים אותה "קבוצת עבודה"? (WIN-XP)

אני יודע שהמחשב ה"שלישי" יהיה חייב לעבוד באופן מתמיד

תודה

פורסם

1. השרת ICS הוא המחשב שלי, אם אני אגדיר גשר במחשב עם שני הכרטיסי רשת לאחותי תיהיה גישה לאינטרנט?

בעיקרון כן. אבל אני לא בטוח בכלל שחובה להגדיר גשר. אתה פשוט צריך להגדיר את כל כרטיסי הרשת בבית עם IP מאותו הסוג (אם יש לך ווינדוס שמשתף אינטרנט, ה-IP של המחשב הזה הוא 192.168.0.1, ואז כל שאר הכרטיסים צריכים להיות מוגדרים עם IP שמתחיל ב-192.168.0), סאבנט זהה לכל המחשבים (255.255.255.0), ועל כל המחשבים האורחים כמובן להגדיר את המחשב השרת כ-Gateway ואת ה-DNS של הספקית שלך. שים לב שעל המחשב המגשר, כל כרטיס רשת מהשניים יהיה מוגדר עם כתובת שונה אך מאותו סוג.

2. האם אחותי תוכל ל"דבר" עם שאר המחשבים ברשת?

כן, אין שום סיבה שלא.

3. כיצד אני מגדיר את הגשר? האם לתת לשני הכרטיסים אותה "קבוצת עבודה"? (WIN-XP)

קבוצת עבודה זה ממש לא קשור פה. מה שמגדירים על כרטיס רשת זה IPים, וכמו שאמרתי, זה חשוב שכולם יהיו מאותו הסוג, כולל השניים שעל המחשב המגשר.

(קבוצת עבודה זה לא ממש קשור לרשת עצמה או לשיתוף אינטרנט, אלא יותר לשיתוף קבצים בווינדוס. מגדירים אותה על כל מחשב ולא על כל כרטיס. בכל מקרה, רצוי שכל המחשבים יהיו בתוך אותה קבוצת עבודה אם אתה רוצה לשתף קבצים.)

פורסם
  • מחבר

אחלה,

טנקס נועם

אני אעשה את זה בהמשך השבוע, כשהשיעורים בחדוא יגמרו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים