עבור לתוכן

תשובות לגבי תקינותה של מערכת ה MPLS בבזק בינלאומי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חברים, אפשר לסכם?

אם אני רוצה חיבור MPLS נורמלי, המקום היחידי שבו ניתן לקבל את זה זה הוטנט, נכון?

אם אני רוצה חיבור MPLS, אין כרגע (ואולי בכלל לא יהיה) חייבור גיימר דרך בזב"ל בחיבור קבוע, זה נכון?

כלומר, בכל מקרה נאלצים לוותר על הגיימר. לכן במקרה כזה, עדיף (עד להודעה חדשה), לדעתי, לוותר על חשבון בבזק בינלאומי.

1. חיבור ללא חייגן - MPLS:

בבזק בינלאומי, במהירות 100 מגה עם תשתית כבלים ללא חייגן (=חיבור MPLS) אתה מנותב כהלכה כבר מאמצע שבוע שעבר דרך הכבל החדש שלהם (מה שנקרא "Power NGN).

2. חיבור עם חייגן - L2TP:

אם בכל זאת תיקח את הגיימר בנוסף למה שתואר לעיל - תאלץ לעבור לחיבור באמצעות חייגן (L2TP).

המשמעות לכך היא ש 99.9999% מהסיכויים שאין לך הציוד המתאים (גם לא ה HOTBOX וגם לא נתב צד-שלישי), שיאפשר לך לקבל את כל ה 100 מגה בחיבור מסוג זה.

הסיבה לכך היא, כפי שכבר הוסבר בפורום הזה בעבר - שפרוטוקול L2TP כבד מאוד על המעבדים של נתבים/מודמים,

וה"כבדות" הזו באה לידי ביטוי במיוחד במהירויות גבוהות.

במרבית במקרים תוכל לקבל מהירויות של 55-80 מגה (עם HOTBOX + L2TP + גיימר חבר בדק והגיע ל 57) וזה כבר יהיה תלוי בציוד שברשותך.

3. עלויות בבזק בינלאומי:

בכל מקרה, יש מצב שעוד אפשר להשיג 100 מגה בבזק בינלאומי (תשתית כבלים) ללא גיימר (=חיבור MPLS) ב 30 ש"ח לחודש למשך שנה (אח"כ עולה ל 60 ש"ח לחודש).

גיימר מתומחר אצלם ב 12 - 25 ש"ח נוספים. תלוי בלקוח ובמיקוח.

עכשיו אתה תחליט.

• תגובות 44
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

2. חיבור עם חייגן - L2TP:

אם בכל זאת תיקח את הגיימר בנוסף למה שתואר לעיל - תאלץ לעבור לחיבור באמצעות חייגן (L2TP).

המשמעות לכך היא ש 99.9999% מהסיכויים שאין לך הציוד המתאים (גם לא ה HOTBOX וגם לא נתב צד-שלישי), שיאפשר לך לקבל את כל ה 100 מגה בחיבור מסוג זה.

הסיבה לכך היא, כפי שכבר הוסבר בפורום הזה בעבר - שפרוטוקול L2TP כבד מאוד על המעבדים של נתבים/מודמים,

וה"כבדות" הזו באה לידי ביטוי במיוחד במהירויות גבוהות.

במרבית במקרים תוכל לקבל מהירויות של 55-80 מגה (עם HOTBOX + L2TP + גיימר חבר בדק והגיע ל 57) וזה כבר יהיה תלוי בציוד שברשותך.

תיקון קטן יש גם הגבלה של שרתים של הספק שאתה לא יכול לעבור את ה-70 מגה

פורסם

כמו שאמרתי, היתרון של בזק בינלאומי לדעתי נופל כשמסתכלים על חיבור ללא חייגן.

לא הייתי מתנגד לשלם עוד 12 ש"ח לבזב"ל אם היתה אופציה לחיבור גיימר דרך MPLS. מכיוון שאין אופציה כזו (והיא לא נראית גם בעתיד הקרוב) אז היתרון עובר להוטנט (מבחינת החיבור והמחיר).

פורסם

אבל אל תשכח שזה לא אותו חיבור כמו מקודם שכרגע בחיבור ללא חייגן אתה מנותב דרך הכבל החדש

רק שלא דיווחו פה לגבי החיבור הזה תוצאות פינגים וכו`

פורסם

אבל אל תשכח שזה לא אותו חיבור כמו מקודם שכרגע בחיבור ללא חייגן אתה מנותב דרך הכבל החדש

רק שלא דיווחו פה לגבי החיבור הזה תוצאות פינגים וכו`

אני כבר כמה ימים מנסה לרכז שרשור שיכיל תוצאות של הוט+בזב"ל במהירות 100Mbps עם/בלי גיימר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=526162.0

יש שם 3 עמודים וכל הדיון היה על העוצמות של השידור. לא קיבלתי שם תגובה אחת עניינית.

אז או שכולם ברחו מבזב"ל, או שלאף אחד לא אכפת :) לא נעים לי כבר להקפיץ את השרשור.

פורסם

נראה לי שאני אשאר עם בזק וזהו, שהוט האלו ילכו להזדרגג, לעבור מעסקי לפרטי לוקח 4 ימים וצריך להוציא את החשבון מהקפאה ואם יהיה בעיות אז אומרים שאני יעשה מה שאני רוצה וזה רק לנתק את המנוי, לא ניתן להקפיא שוב רק אחרי שנה. ואין לי כח לשירות לקוחות 12 דקות

בנתיים אך אחד לא מחובר עם הוט 100MB + בבז"ל ב MPLS על הכבל החדש ומוריד מטורנטים ? אין אחד שיכול להגיד מה הוא מקבל ופינגים לכמה שרתים לעשות השוואה ? כל אחד חושב על עצמו

פורסם
  • מחבר

בנתיים אך אחד לא מחובר עם הוט 100MB + בבז"ל ב MPLS על הכבל החדש ומוריד מטורנטים ? אין אחד שיכול להגיד מה הוא מקבל ופינגים לכמה שרתים לעשות השוואה ? כל אחד חושב על עצמו

רשאית כל, תמיד :smile1:

שנית:

בלי נדר, באמצע שבוע הבא אני אמור לקבל את ה HOTBOX עם 100 מגה.

אשמח לחזור ולדווח על ממצאיי..

פשוט תרשם ליידוע במייל לדיון זה, ומכאן אקפיץ לינק לדיון אחר בו אגיב (חדש או קיים).

פורסם

אני על 100 מגה בהוט+ 100 מגה mpls בבזק בינלאומי.

אני מצטער לגבי הטורנטים אני לא יכול לעזור(אני לא מוריד).

אבל אני יכול להעיד שnetflix וHULU על HD תך כמה שניות בהחלט יש שיפור לעומת 12 מגה.

לגבי הפינגים עם חייגן קיבלתי פינג של 60-63 MS ל8.8.8.8 והיום אני מקבל 80-85,

כנראה על הכבל הישן בזה.

לגבי יוטיוב הסרטונים ב720P ו1080P ניטענים במהירות 90-95 מגה לשנייה,

גיליתי שיש לבזק מערכת caching ביוטיוב שכאשר אדם צופה בסרטון HD בפעם הראשונה הוא נטען באיטיות יחסית(12-20 מגה) ונשמר בשרתי בזק בינלאומי לכמה שעות ואז כל משתמש שצופה סרטון מקבל אותו מהשרתים של בזק בינלאומי בקצב מהיר של 90 מגה.

פורסם
  • מחבר

.....

.....

נייס. תודה.

פורסם

אני מצטער לגבי הטורנטים אני לא יכול לעזור(אני לא מוריד).

אבל אני יכול להעיד שnetflix וHULU על HD תך כמה שניות בהחלט יש שיפור לעומת 12 מגה.

לגבי הפינגים עם חייגן קיבלתי פינג של 60-63 MS ל8.8.8.8 והיום אני מקבל 80-85,

כנראה על הכבל הישן בזה.

לגבי יוטיוב הסרטונים ב720P ו1080P ניטענים במהירות 90-95 מגה לשנייה,

גיליתי שיש לבזק מערכת caching ביוטיוב שכאשר אדם צופה בסרטון HD בפעם הראשונה הוא נטען באיטיות יחסית(12-20 מגה) ונשמר בשרתי בזק בינלאומי לכמה שעות ואז כל משתמש שצופה סרטון מקבל אותו מהשרתים של בזק בינלאומי בקצב מהיר של 90 מגה.

יכול להיות שהיית עם גיימר? הפינגים זה גם הגיימר, אם אני לא טועה. ב- MPLS אין לך את זה.

פורסם

יכול להיות שהיית עם גיימר? הפינגים זה גם הגיימר, אם אני לא טועה. ב- MPLS אין לך את זה.

אני בטוח שלא הייתי עם גיימר.

פורסם

אני בטוח שלא הייתי עם גיימר.

אם ככה אתה מתאר תמונה עגומה שאתה לא מחובר לכבל החדש דרך MPLS בבזב"ל ב- 100Mbps. מוזר.

כרגע (עד מחר) אני בבזב"ל + גיימר + הוט על 30Mbps ואני מקבל:

[table][tr][td]Seq[/td][td]Address[/td][td]RX Bytes[/td][td]TTL[/td][td]RTT (ms)[/td][td]+/- (ms)[/td][/tr][tr][td]0[/td][td]8.8.8.8 (8.8.8. 8) [/td][td]64[/td][td]49[/td][td]58.67[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]1[/td][td]8.8.8.8 (8.8.8. 8) [/td][td]64[/td][td]49[/td][td]57.24[/td][td]-1.43[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]8.8.8.8 (8.8.8. 8) [/td][td]64[/td][td]49[/td][td]56.57[/td][td]-0.67[/td][/tr][tr][td]3[/td][td]8.8.8.8 (8.8.8. 8) [/td][td]64[/td][td]49[/td][td]56.79[/td][td]0.22[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]8.8.8.8 (8.8.8. 8) [/td][td]64[/td][td]49[/td][td]56.16[/td][td]-0.63

[/td][/tr][/table]

פורסם

זה הגיוני שאני עם 10MB וכשעשיתי את הTraceroute הזה קיבלתי תוצאות Ping נמוכות בבערך 50MS מהאחרים?

פורסם
  • מחבר

זה הגיוני שאני עם 10MB וכשעשיתי את הTraceroute הזה קיבלתי תוצאות Ping נמוכות בבערך 50MS מהאחרים?

לא.

שלי זה 12 מגה בכבלים + בזק בינלאומי + גיימר:

Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=57ms TTL=48

Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 57ms, Maximum = 57ms, Average = 57ms
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:

פורסם

לא.

שלי זה 12 מגה בכבלים + בזק בינלאומי + גיימר:

לא משנה, הבנתי איפה טעיתי :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים